Wandelen

Vroeger, gingen we naar Opa en Oma koffie drinken en vaak daarna wandelen in het bos.  Het bos was honderd meter links. Meestal waren er wel neefjes en nichtjes bij waardoor het wandelen extra leuk was. Langs de begraafplaats via de bloedsteen stukje heide en weer terug. Later was wandelen suf, sloom en vooral langzaam. Fietsen dat schoot tenminste op. Zo hard als je maar kon. Tegen de wind in en maar fietsen. 10 km. naar school en weer terug. Weer later kwam het rijbewijs in zicht.  Maar dat is mooi. Lekker snel over ‘s-Heeren wegen, overal naartoe waar je maar wilde.  Vooral Duitsland en Frankrijk waren leuk om te rijden. Uit proberen hoe hard je auto nu eigenlijk wilde. En iedere andere cq nieuwe auto moest daar wel uitgeprobeerd worden. En toen kwam er een hond.  En toen moest er weer gewandeld worden. Elk seizoen door, wandelen. Ik had ook nooit van die kleine hondjes dus er moest flink gewandeld worden. Tot dat de laatste hond oud begon te worden en door ouderdom langzaam werd en niet ver meer kon lopen.  Hé wat is dat nou. Ik mis mn wandelingen. Wandelen was ineens weer leuk geworden. Dankzij de hond. Er was alleen een probleem Wim zag het wandelen nog steeds niet zitten. Hij ging/gaat liever fietsen. Maar ik bleef toch wandelen. Lekker buiten en zomer en winter door.  Dat lukt je niet met de fiets. Er kwam een rugzakje, een leuk drinkflesje, een lekker jasje en goede schoenen.  Ja en toen moest er zo langzamerhand ook maar eens een telefoon met wifi en Gps komen.  Er zijn van die leuke appjes om je wandelingen bij te houden.  En toen werd het voor Wim interessant. Waar ben je geweest?  Laat eens even kijken.  En heb je dit gezien en heb je dat gezien?  Ik geloof dat ik de volgende keer maar eens met je mee ga. Er werd door Wim een tracker gescoord bij de lidl. En je begrijpt het al.  Nu lopen we samen langs de mooiste plekjes.  Als de zon schijnt begint het weer te kriebelen.  Zullen we langs zee gaan wandelen of een stukje Pieterpad of ergens anders. Wim download een een route of print er een uit en daar gaan we weer. Vandaag Castricum – Egmond aan Zee. Wandelen is ineens weer leuk en zelfs interessant geworden.

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku of hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!