Lotte

Lotte is moe. Aah Lotte moe!!!!! Ja ze had het helemaal gehad vandaag. Maar ik snap het wel. Gisteren heeft ze 18 km. hard gelopen. Ja Lotte loopt ook hard. Net als haar broer. Vandaar dat haar moeder het ook zo nog eens zo nodig proberen moet. Het zit dus wel in de familie. Lotte heeft een aantal jaren 3 x in de week zich het apezuur gezweet in de sportschool. Maar daar had ze helemaal geen zin meer in. Naar buiten wilde ze. Lekker de zon in. De wind op je gezicht voelen. ‘s-Winters de kou voelen en als het kan lekker schaatsen. Dat was wat Lotte wilde. Wat ga je dan doen? Hardlopen. Daar lijkt niet zoveel tijd in te gaan zitten en bovendien houd je ook nog tijd voor andere dingen over.  Dus het is dan ook  hardlopen geworden. Ik denk dat ze vorig jaar januari begonnen is met trainen. Eerst heeft ze zelf geprobeerd om het op te bouwen maar dat lukte niet zo goed. Dan toch maar naar een hardloopclub. En toen ging ze als een speer. Vorig jaar september is ze begonnen met trainen bij de club. En nu, nu heeft ze dus zaterdagochtend 18 km. gelopen. Als je er aan denkt wordt je al moe. Maar knap hoor. Ze traint 2 x in de week bij de club en zaterdagochtend gaan ze met een aantal leden van de club kilometers vreten. Vorige week hadden ze 14 km. gelopen, dat was even een rust tussendoor maar gisteren moesten ze er weer tegenaan. Vandaar dat ze vandaag moe was. Gelukkig knapte het in de loop van de dag op. Maar vanmorgen zat ze wel met een duf koppie op de bank te kijken.

Ook zij dacht dat het haar nooit zou lukken om het hard lopen vol te houden. Maar onder goede begeleiding kom je dus vaak verder dan je denkt. In november gaat ze de “Zeven Heuvelen Loop” lopen. Dat is 15 km. Waarschijnlijk zal haar dat wel gaan lukken. Als ze nu maar weer even opknapt van afgelopen zaterdag, dan kan ze weer verder trainen voor de “Zeven Heuvelen Loop” Best spannend. Ik ga zeker langs de kant staan om haar aan te moedigen.

Vervolgens heeft ze het al over de marathon van Berlijn gehad met haar trainer(s). Maar dat hebben ze haar afgeraden om volgend jaar al te doen. Je spieren en pezen moeten wennen aan al dat hardlopen. Je conditie kun je wel voldoende opbouwen voor die tijd maar zo als gezegd je spieren en pezen moeten ook wennen. Als je te snel gaat zou je een blessure op kunnen lopen en dan ben je gewoon terug bij af. Heerlijk toch al die trainers die je zo op weg helpen. Daarbij komt dat het nog gezelliger is ook.

Jullie horen het wel hoe ze het gedaan heeft. Op naar 15 november.

P.s. Kijk en lees ook mee op mijn Facebookpagina zodat je geen verhaal, foto, haiku en hersenspinsel meer mist. Vind ik leuk!!!