Swim to Fight Cancer

Je bent nog niet zo lang geleden bevallen van een dochtertje maar je voelt je gewoon niet goed. Heb je nou Postnatale Depressie, dat kan toch haast niet of is er iets anders aan de hand? Waarom kun je nu niet gewoon genieten van je kind, je man, je nieuwe gezinnetje wat zijn de problemen waar gaat het mis? Na een paar maanden sukkelen tussen je niet goed voelen en toch ook weer wel ontdek je ineens een knobbeltje in je borst. Een knobbeltje wat bij nader onderzoek wel degelijk kanker blijkt te zijn. Dan stort je wereld in. Jouw wereld maar ook die van je man, je dochter, je familie, je vrienden, collega’s. Zo jong als je bent moet je dit allemaal ondergaan. Het gevecht, de onzekerheid, de pijn, het verdriet. Wat één van de mooiste periode in je leven had moeten worden veranderd van de ene op de andere dag in een nachtmerrie.

swim to fight cancerIedereen heeft in zijn of haar familie wel iemand die kanker heeft gehad of overleden is aan kanker. We kennen allemaal het gevoel van totale paniek als het vonnis kanker uitgesproken wordt.

Dit overkwam de dochter van onze vrienden. We hebben alles van dichtbij meegemaakt en zelfs bij ons komt het gevoel van stress en paniek direct naar boven als we erover praten en bedenken wat dit betekent voor iemand die het overkomt en zijn naasten. Inmiddels gaat het weer goed met haar. Ze heeft alle behandelingen gehad die nodig waren en kan met de nodige controle’s en medicijnen haar leven weer leven.

Het gaat zelfs zo goed dat ze 18 september voor Swim to Fight Cancer in het Apeldoornse kanaal gaat zwemmen. Zwemmen is haar passie en uitlaatklep. Ze zwom al toen ze nog maar een klein meisje was. Later zwom op wedstrijd niveau zelfs een aardig partijtje mee. Dat doet ze niet meer maar ze zwemt nog steeds. Zwemmen tegen kanker is dan een logische stap. Samen met haar vriendin Marjolein gaat ze zwemmen voor Swim to Fight Cancer. 1500 meter zullen de dames zwemmen in het Apeldoornse kanaal. Denk niet dat dit appeltje, eitje is. Daar gaan wel een aantal training uurtjes aan vooraf maar dat hebben ze er graag voor over. En ze kan het, ze voelt zich weer goed,  ze heeft weer zin in het leven en wil zich inzetten om het gevecht tegen kanker voort te zetten door te gaan zwemmen en geld in te zamelen voor onderzoek.

Zelfs in Nederland zijn er mooie initiatieven om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Af reizen naar is niet nodig Frankrijk. Dat niet altijd haalbaar om praktische- en financiële reden, het kan ook in Nederland. Geld blijft er nodig voor onderzoek met als enig doel het uitbannen van kanker. Daarom vraag ik, doe mee en stort  hier geld voor dit goede doel. Het kan tenslotte iedereen overkomen, ook jou.  See You in Apeldoorn.

Nog een keer duidelijk de linken   http://apeldoorn.swimtofightcancer.nl/tamarapeelen en http://apeldoorn.swimtofightcancer.nl/marjoleindeligny

swim to fight cancer apeldoorn

NAMENS MARJOLEIN, TAMARA,  HAAR FAMILIE EN MIJ

HARTELIJK DANK VOOR DE BIJDRAGE

P.s. De dames staan nr. 1 en 2 in de top 5 van deelnemers die het meest opgehaald hebben.

P.p.s. Wil je weten hoe ze het zondag 18 september gedaan hebben?  Volg dan de Facebookpagina  Bewegen en nog veel meer

2 gedachten over “Swim to Fight Cancer

Reacties zijn gesloten.