Z.O.Z. Ladies in Lavender – Nigel Hess

Dit is een echte zaterdagavondzwijmel.  Romantisch, weemoedig, gevoelig, bij deze muziek kom je tot rust en raak je in de mindfull stand. Er is één minpunt aan deze klassieker, hij is te kort om helemaal in de relaxmodus te geraken. Even op repaet zetten en het mindful-relax moment komt alsnog.

Ladies en Lavender is het thema van de gelijknamige film uit 2004. De film gaat over 2 oudere zussen die aan in Cornwall aan de Engelse kust wonen. Alles veranderd als er op een dag op zee bootongeluk plaatsvond en een jongeman gewond aanspoelt op het strand. De dames ontfermen zich over hem waardoor de dames weer een doel in het leven hebben. Als hij een getalenteerd violist blijkt te zijn duiken er kapers op de kust die van dit talent een graan(tje) mee willen pikken. De dames verzetten zich met hand en tand.

Of het een mooie film is weet ik niet. De muziek streelt mijn oren, het moet haast wel mooie film zijn.

Ladies in Lavender – Nigel Hess, Viool Joshua Bell

Voor meer Zwijmels op zaterdag kijk bij Marja

 

 

 

 

12 gedachten over “Z.O.Z. Ladies in Lavender – Nigel Hess

  1. Las ergens dat In Lavender ook betekent In de motteballen. Oftewel ergens ongebruikt veilig opgeborgen. Dat is het leven wat deze dames hadden voordat de violist in hun leven kwam, zo schijnt het.
    Mooi.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.