Z.O.Z. What A Difference A Day Made

Maart 2010. Onze zoon is verhuisd. De laatste die het nest verlaten heeft. Zijn geboorteplaats ingeruild voor dat enge, criminele en drukke Amsterdam. Er was geen ontkomen aan. Gestudeerd en werk gevonden in de drugshoofdstad van Europa, zich settelen in het Amsterdam wat hij inmiddels zo goed kende was een logische stap.

In de zomer van 2009 had hij een appartementje gevonden waar hij tot over zijn oren verliefd op werd. Gelukkig voor ouders kost het tijd om eigenaar van een koopwoning te worden. Reken tijd voor klussen, meubeltjes uitzoeken en verhuizen erbij en je bent zo een paar maanden verder. Tijd die wij nodig hadden om te wennen aan het idee dat de laatste uitvliegen ging.

Tijdens de verhuizing liep de nieuwe bank ernstig averij op, de verhuizers hadden niet zoveel zin om de benodigde ladders te halen. De ladder moest ondanks veel trekken en duwen worden gehaald, er was geen andere optie. Het opbouwen en afbreken van de ladder vergde meer tijd dan de hele verhuizing. Zijn spulletjes stonden in rap tempo in de weg midden in het appartement.

Het uitpakken, kasten in elkaar zetten, inrichten van de kasten kon beginnen. En veel schuiven van de ene plek naar de andere. Om geen klustijd te verliezen hadden we besloten om de nacht bij hem door te brengen tussen verhuisdozen en half in elkaar gezette kasten in.

De volgende ochtend, na een nacht vol stadsgeluiden, ontwaakten we in een volledig witte stad. Het had gesneeuwd, een witte wollen deken lag over bomen, daken en straten heen. Ontwaken in een witte wereld die inmiddels wat vertrouwd begon te worden was een klein cadeautje.

Nog duf van een te korte nacht en onder de indruk van de sneeuw die in de stad lag aten we ons broodje. Een CD werd in de als eerste aangelsoten CD-speler geschoven waarna Jamie Cullum de kamer vulde. Door sneeuw gedempte buiten geluiden, de rust in huis en het lied What A Difference A Day Made betoverden ons.  Elkaars gedachten gang met rust latend genoot ieder van de prille ochtend en muziek. De tekst….. verander she in house, een simpel maar o zo zalig liefdeslied.

Jamie Cullum – What A Difference A Day Made

Kijk voor meer zwijmels bij Marja

18 gedachten over “Z.O.Z. What A Difference A Day Made

 1. Prachtige combinatie. Zo leren we je weer een beetje beter kennen. Ik heb je linkje even aangepast, want eerst belandde ik bij blogposts i.p.v. hier.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Moet dan eens goed kijken wat ik nu verkeerd gedaan heb. Zijn al die anderen wel goed terecht gekomen of ook niet?

   Like

   1. De andere linkjes waren prima. Geeft niks. Ik bekijk jullie zwijmels altijd via de linkjes op mijn blog, zodat ik zeker weet dat de andere zwijmelaars ook op de goede pagina belanden.

    Geliked door 1 persoon

  1. Was een heel gedoe. Maar de deuk stond gelukkig tussen twee muren in. Je zag er niet veel van. Na het inrichten was het prachtig en dan vergeet je snel weer de problemen er omheen.

   Like

 2. Als de laatste kuiken het nest heeft verlaten is het wennen en beginnen weer nieuwe zorgen.
  En je hebt van die dagen dat je bij de pakken neerzit

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb weer een kuiken teruggekregen en die staat nu op het moment weer op het punt uit te vliegen. Dan is het nest echt leeg. Zie er wel tegenop maar ze moeten toch echt hun eigen leven opbouwen.

   Like

 3. prachtig beschreven en gecombineerd, mooiiiii

  Zulke herinneringen heb ik ook, zij het dan niet van mijn laatste maar van mijn 1e… alwer 15 jaar geleden…

  Mijn laatste woont hier onderdak met zijn lief, hoe lang dat nog duurt is afwachten, van mij mogen ze weg maar moeten ze niet…

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ja soms heb je geen keuze met kinderen en in de kou wil je ze ook niet laten staan.
   Wij hebben ruim 2 jaar geleden er weer één terug thuis gekregen na een verbroken relatie. Zij staat op het moment op het punt weer uit te vliegen. Denk dat daarom het hele verhaal van 7 jaar geleden weer naar boven komt.

   Like

 4. Bij het horen van de eerste klanken bespringen andere versies mij vanuit mijn geheugen, maar deze is sterk genoeg om er even bij te blijven.
  Tja, “de jeugd vliegt uit”, was dat vroeger niet een hoorspel o.i.d., waaruit die kreet is blijven rondzingen?

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat hoorspel ken ik niet, maar het zou best kunnen hoor. Ga toch eens op zoek naar die andere versies. Ik vind hem zonder verhaal ook mooi. Maar ik heb hem wel door mijn zoon leren kennen.

   Like

Reacties zijn gesloten.