17 gedachten over “Z.O.Z. Soldaat van Oranje

 1. Als pacifist is dit voor mij het goede jaargetijde niet.
  Alles wat met oorlog of herdenkingen te maken heeft, sla ik over.

  Geliked door 1 persoon

   1. Sinds Joegoslavië ben ik zo geschrokken, dat ik er niets meer mee te maken wil hebben.
    Want het gebeurt nu nog steeds!
    En iedereen steekt zijn kop in het zand en gaat met kaarsen en bloemen lopen.
    Schijnheilig noem ik dat.

    Geliked door 1 persoon

 2. Marsmuziek eigenlijk, toch? Ik ga niet naar musicals en films zie ik alleen nog soms op TV. Dat deze musical er is, kan niemand ontgaan zijn die niet verstoken is van alle vormen van media.
  Ik heb me ook niet in het verhaal verdiept, maar ik herinner me nog goed hoe we als kind op bijzondere dagen achter de marcherende plaatselijke muziekkorpsen aanliepen; waar zijn ze gebleven…? De laatste keer dat ik “achter de muziek aan” liep (een klein stukje) was bij het Full Colour Festival alhier, ook alweer jaren geleden, achter een marcherende Steelband!

  Geliked door 1 persoon

  1. Musicals ben ik niet gek op, teveel lawaai maar de film heb ik wel gezien. Kijk wel het liefst thuis, niet zo’n gedoe. Lekker met een roseetje en klaar is Kees. Ja de muziekkorpsen kampen met een tekort aan nieuwe aanwas. Nog even en ze gaan ter ziele.

   Like

 3. Bij de tune van Soldaat van Oranje, denken wij aan de helaas veel te vroeg overleden Rogier van Otterloo. En veel respect voor al die “Soldaten van Oranje”. Laten de pacifisten omstreeks deze tijd hun ogen maar sluiten en hun hoofd in het zand steken.
  Prima muziekkeus AnneMarie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je. We mogen onze helden eren en Roger van Otterloo natuurlijk ook. Weet niet wat ik zou doen in dergelijke situatie maar ik weet dat ik heel boos kan worden om onrecht. Ik sta dus niet voor mezelf in als het op mijn pad zou komen.

   Like

 4. Mijn dochter is met school naar de musical geweest en ze was zwaar onder de indruk.
  Nu móet ik van haar ook ernaartoe…
  Dus wie weet ga ik hem ook nog zien 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.