Voorlopen wandeltocht 20 mei, Voorthuizen

Menigeen heeft deze tocht(en) al eens gelopen maar deze keer gaan ze 180ø de andere kant op. De tochten gaan nu richting Kootwijkerbroek en Stroe. Je wandelt door bos en weidegronden,  voldoende ruimte om ongehinderd te kunnen wandelen.
(Kijk bij Wandelactiviteiten.nl voor starttijden en afstanden)

Zaterdag 6 mei was voor de leden van de wandelclub gelegenheid om de nieuwe tochten te wandelen. Zaterdag 20 mei zijn we ingedeeld als vrijwilliger maar willen zelf ook de route’s bekijken en wandelen en dat was afgelopen zaterdag. Om 7.00 uur stond de koffie voor ons klaar en rond 7.30 uur was het tijd om te vertrekken. Het was ons al beloofd, via Schateilend Zeumeren ging het naar de hoogste berg van Barneveld.

Wat heuvels en bergen betreft zijn we hier niet veel gewend dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Hoever kunnen we kijken en wat gaan we zien?  Ondanks het vroege uur was het al behoorlijk helder dus daar zou het niet aan liggen. Na het beklimmen van de berg was de verbazing groot, je kon echt ver kijken. Foto’s werden geschoten en vragen gesteld aan de begeleider van Vink want we wilden wel alles over deze bijzondere berg weten.

DSC_0534Bij het verlaten van de berg van Barneveld kregen we een mooie sleutelhanger cadeau. Ach ja en wij Hollanders pakken natuurlijk alles aan als het gratis is. Later begreep ik dat er tijdens de wandeltocht op 20 mei weer mensen van Vink zullen staan om de wandelaars wegwijs te maken, vragen te beantwoorden en sleutelhangers uit te delen.

Daarna ging de tocht verder richting Kootwijkerbroek. Voor Kootwijkerbroek was de eerste rust midden in de weilanden bij de fam. v. Ginkel aan het ‘van Ginkelplein’. Een mooie boerderij waar voldoende ruimte is om te rusten en waar uiteraard koffie, thee, soep en iets lekkers te koop zullen zijn.

Via Kootwijkerbroek ging het verder richting Garderbroek om vervolgens bij de eigenaar van v.d. Pol Hout- en Bouwmaterialen thuis ontvangen te worden voor een volgende rust. Nou ja thuis, in een bijgebouw van zijn monumentale boerderij. Ook hier zal de koffie en thee weer klaar staan en is er tijd en ruimte genoeg om je broodje op te eten.

DSC_0524 1

Daar vandaan wordt de procinciale weg overgestoken om langs de “Loofles” en camping “De bokkensprong” richting Stroe te wandelen. Stroe kun je zien liggen maar door Stroe wordt niet gewandeld. De route wordt vervolgd over de A1 waar we langs “de Burger King Stroe” komen. Dit is geen rust georganiseerd door de club maar ja kan hier altijd even een rust nemen. Tenzij hij open is. “Burger King Stroe” gaat verbouwen maar de exacte datum is daarover nog niet helemaal bekend. Wij konden er nog wel een colaatje drinken en na de laatste boterham vertrokken we om de laatste kilometers van onze 40 km. tocht te lopen.

Verder richting Voorthuizen. Door buffelend langs onder meer Camping “t Beloofde DSC_0528land” vlogen de laatste kilometers onder onze voeten door. De zon liet zich van zijn beste kant zien zodat we met verbrande koppies en benen die al begonnen te kleuren aankwamen bij het startpunt. De stoelen en sapjes stonden al voor ons klaar. Uitpuffen, verwend worden en even napraten in de zon. Jongens wat is het leven goed. Met een Cornetto op de vuist en een voldaan gevoel vertrokken we richting huis.

geslaagdDe nieuwe routeplanners mogen wat ons betreft door voor de volgende ronde. Zij kunnen het net zo goed als onze oude routeplanners, die helaas door omstandigheden hebben moeten stoppen. We twijfelden eigenlijk ook niet aan hun kunnen maar ja je wilt het eerst zien voor je met complimenten begint strooien. Heren chapeau, deze tocht was fantastisch en ik weet zeker dat de kortere afstanden net zo mooi zullen zijn als de 40 km.

De tochten zijn vanaf 5 km. t/m 40 km. Gezellig met de kinderen 5 km. wandelen en voor de 4-daagse trainers zijn er langere tochten tot 40 km. Er zijn diverse rustpunten waar koffie, thee, soep en versnaperingen te koop zijn. Bij de finish worden er weer eieren en ijs gedeeld. De goede doelen voor dit jaar zijn De Kulp  en Gezinshuis De Schaapskooi. Reden genoeg om langs te komen en mee te wandelen.

Wandelacitiviteiten.nl

Zaterdag 20 mei 2017, noteer in je agenda
Mij vind je bij de eerste rust van de 15, 30, 25, 30 en 40 km.
Hopelijk tot ziens

11 gedachten over “Voorlopen wandeltocht 20 mei, Voorthuizen

  1. Het is echt een mooie tocht. Ruimte genoeg om te wandelen. Qua galblaas operatie gaat het prima. Het duurde even maar gaat goed. De blessure is een ander verhaal. Rust heeft goed gedaan maar nu lijkt er toch weer wat terug te komen. Ga om te beginnen maar weer even naar de fysio. Dank je voor de belangstelling. Fijn.

   Like

 1. Voorthuizen……jeetje wat roep je een herinnering in mij op 😉
  1984… wij stonden daar hoogzomer op een camping, ik lag echter elke dag doodziek in de tent. Belandde nog kortstondig in het ziekenhuis daar ergens, zwanger en een dubbele longontsteking. Alleen maar zomerkleding bij.. dus op zoek naar winterkleding, een lange broek voor een zwangere, niet te koop daar dus he, wat een ellende.

  Wandelen is fijn, als het lijf mee werkt althans. Voor jou is een blessure een veel grotere ramp dan voor mij maar toch is het je gelukt, dapper hoor, petje af. Wellicht ten overvloede maar ehh wel goed voor jezelf zorgen hoor, is belangrijker dan welke wandeling ook.

  Geliked door 1 persoon

  1. Tjonge, hoe krijg je het voor elkaar. Longontsteking tijdens de vakantie. Gelukkig is alles goed gekomen. Je baby en je bent er nog. Nou, m,n lijf is nog niet helemaal top, morgen weer naar de fysio. M’n galblaas probleem is volgens mij helemaal opgelost. Gelukkig dat wel.

   Geliked door 1 persoon

   1. Jah eh geen idee…. het was een heel hete zomer in 1984 dat herinner ik me nog wel maar ik lag rillend in de tent met talrijke kledingstukken over elkaar heen aan getrokken … heeft me weken gekost om er bovenop te komen.

    Dat vermoedde ik al zo’n beetje, doe dus toch maar een beetje kalm aan nog. Fijn dat de galblaasproblematiek voorbij is. Al heeft je hele lijf natuurlijk wel een opdonder gehad daardoor, dat moet je niet vergeten natuurlijk.

    Geliked door 1 persoon

 2. Mooie omgeving, ben daar een keer op vakantie geweest. Hele lange tochten kan ik niet maken maar daar gingen we iedere avond wel een uurtje wandelen, prachtig.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.