Een fantastische dag

Afgelopen zaterdag was de grote wandeldag van onze club. Een zeer geslaagde dag die zonder ergernissen of ongelukken is verlopen denk ik. Vrijdagmiddag werden de nodige voorbereidingen gedaan en zaterdagochtend stonden de eerste vrijwilligers in alle vroegte (6 uur) alweer op de startlocatie. En rond zeven uur meldden de eerste wandelaars zich om in te schrijven en te vertrekken.

De rustlocaties werden klaar gemaakt en routes overnieuw bepijlt omdat er weer van P1000716die lolbroeken geweest waren die bordjes en pijlen weggehaald hadden. Flink balen voor de routeplanners maar het is een terugkerend probleem en niet alleen bij ons. De mensen kunnen er gewoon niet vanaf blijven.

Het is een dag van doorgaan en zorgen dat alles geregeld is. Inspringen waar nodig, voor oplossingen zorgen en de voorraad op peil houden. Het gaat erom dat de wandelaars zorgeloos hun route kunnen lopen en voorzien worden van een natje en een droogje.

De weergoden hadden het beste met ons voor, ondanks de voorspellingen in het begin van de week. Die waren niet al te gunstig maar op een klein buitje na was het stralende dag.

Een paar dagen voor het festijn meldde zich nog een nieuwe sponsor die ook graag mee wilde werken het wandelfestijn en de goede doelen.  Het idee was om aan iedere wandelaar een pannenkoek te serveren na afloop. Wie zegt daar nee tegen, niemand toch? De sponsor is wel even op de hoogte gebracht hoeveel de te verwachten wandelaar zou zijn want voor ruim 600 mensen pannenkoeken bakken is niet niks. Geen enkel probleem ze wilden dit graag doen. De pannenkoeken wagen kwam rond 12 uur en is de rest van de dag vol in bedrijf geweest. Fantastisch, een reuze idee.

P1000727

Een persoon heeft gebruik gemaakt van de EHBO en 2 wandelaars zijn afgehaakt. De twee verslikten zich een beetje in de afstand. Ze wilden graag 40 km. lopen maar het tempo zat er niet goed in. De man was blind en werd begeleidt door een buddy maar of ze nog nooit samen een lange afstand gelopen hadden weten we niet maar het was veel te langzaam om binnen de tijd af te leggen. Na de tweede rust zijn ze afgehaakt en met een van onze verzorgende meegenomen naar de finish.

 

En een jonge dame van plus minus  14 jaar liep die dag voor het eerst 40 km. De wandelpartner van haar moeder viel uit waarop ze aan geboden had om met haar moeder mee te lopen de 40 km. Waarschijnlijk beoefend ze wel een of ander sport want moeder had er mee in gestemd dat ze mee zou gaan. Ongetraind red je het bijna niet. Pappa, haar zusjes en Oma verwelkomden moeder en dochter met rozen. De dames hadden het verdiend, dikke pluim.  Dochterlief was helemaal kapot maar apetrots op haar prestatie.

DSC_1973De wandelaars waren reuze tevreden over de tochten en de verwennerijen. De meesten hadden totaal geen haast om naar huis te gaan. Lekker in het zonnetje een pannenkoek wegwerken en daarna nog een ijsje nemen. Dit soort dagen is genieten is voor de wandelaars maar zeker ook voor ons.

 

Volgend jaar, 2 juni 2018 wordt ons jaarlijks wandelfestijn weer gehouden. Natuurlijk kunnen we nog niets voorspellen maar als alle sponsoren weer meedoen dan gaat het vast weer een geweldige dag worden met hopelijk een nog grotere opkomst.

Ons volgen? Like de Facebookpagina Schuiteman wandelactiviteiten of kijk op onze website wandelactiviteiten.nl

 

 

10 gedachten over “Een fantastische dag

    1. Een keer per jaar is voldoende om te organiseren als het weer dan ook nog mee werkt is het echt een geweldig feest.

      Like

Reacties zijn gesloten.