Boek: De glasblazer – Marina Fiorato

Een boek over liefde, verraad en Venetië. Marina Fiorato neemt je mee naar de 17e eeuw om vervolgens te schakelen naar de 20e eeuw. In het begin is het even lastig dat elk nieuw hoofdstuk zich in een andere eeuw afspeelt maar als je door hebt wat essentie van het boek is dan gaat het verder vanzelf.

Een huwelijkscrisis is het begin van een nieuw avontuur van Nora Manin. Ze vertrekt naar Venetië zonder ook maar iemand op de hoogte te stellen van haar vertrek. Ze zullen haar toch niet missen.

In Venetië moet ze werk zien te vinden en een verblijfsvergunning bemachtigen. Ontwakend uit haar depressie komt ze een beauty van een man tegen die haar helpt voet aan wal te krijgen in Venetië. Lange tijd blijft haar verblijf, liefde voor Venetië en de liefde voor haar redder in nood onzeker tot het moment dat ze ontdekt dat ze zwanger is.

Die zwangerschap kon helemaal niet, ze was onvruchtbaar. Dankzij haar zwangerschap komt alles in een stroomversnelling. Het kindje zal over 6 maanden geboren worden en er zijn een aantal zaken die afgehandeld moeten worden voor de geboorte van haar kind.

Mooie verhaallijnen, prachtige beschrijvingen van Venetië over alles wat glimt en blinkt. (Geen ellenlange beschrijvingen). Je kunt het een vakantie niemendalletje noemen maar ik vond het een boeiend en spannend verhaal wat vroeg om in één keer uitgelezen te worden.

p1030433

9 gedachten over “Boek: De glasblazer – Marina Fiorato

 1. Sonna Leon heeft ook een mooi boek geschreven over glas…
  Murano, eiland nabij Venetië is de locatie en ook de historie van de glasblazerij.
  We zijn er paar jaar terug geweest.
  Aanrader!

  Geliked door 1 persoon

  1. Oh dat is wel heel vervelend als je niet lezen kunt. Op het moment lukt het ook niet. Veel te druk. En daar baal ik denk ook weer van.

   Like

   1. Ja ach, alles went…. op de een of andere rare wijze slaat mijn geheugen niet op wat ik gelezen heb, ben ik op pagina 3 weet ik al niet meer wat er op pagina 1 staat …
    Geen idee hoe dat komt, heb dat al een paar jaar…

    Dat balen herken ik dus wel… hopelijk komen er betere leestijden voor ons allebei dan 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.