Ei, ei

Gaan we nu echt alle schuld en schade verhalen op de eierboeren? Er is één firma die de fout in is gegaan. Een aantal kippen boeren hebben hen vertrouwd en zijn de mist in gegaan. Maar nu moeten alle boeren hiervoor bloeden. Een aantal zijn al failliet gegaan.

En ach die arme supermarkten hebben zoveel verlies geleden, zij gaan de schade ook op de kippenboer verhalen. Ze vergeten erbij te vertellen dat de boeren al jaren dezelfde prijs voor hun eieren krijgen en wij, de consument, wel steeds meer voor onze eitjes moeten betalen.

Weet je hoeveel eieren je moet eten voor je last krijgt van het gif dat er gebruikt is? Ruim 900 eieren moet je ervan eten in een keer, achter elkaar. Probeer maar eens 10 eieren achter elkaar te eten en je kunt ze niet meer luchten of zien. 900 eieren voordat er gevolgen zijn van het consumeren van de besmette eieren.

Straks zijn de boeren failliet en gaan wij fijn de hoofdprijs betalen voor onze eitjes. En ondertussen nemen we een pilsje en drinken een wijntje, roken een sigaretje nemen nog een patatje en wachten tot de kippenboeren krijgen waar ze recht op hebben. En de supermarkten melken ons verder uit.

Chanté.

20 gedachten over “Ei, ei

 1. Ze moeten toch iets kunnen vinden om de mensen iets te laten geloven.
  Men zal zeker niet ziek worden van een eitje per week.
  En als men dan kijkt wat ze allemaal inspuiten bij andere dieren en op groeten.

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. Er is natuurlijk wel wat aan de hand maar moet dat gelijk de kippen boeren de kop kosten? Zijn er geen andere oplossingen om dit op te lossen?

   Like

 2. En dat na net weer zo’n dreigend vogelgriep drama . Eieren zijn inderdaar relatief goedkoop. Ik herinner me dat toen ik een jaar of 7 was, ( 1949) ik wel eens een paar eitjes mocht kopen voor m’n moeder die waren toen , afhankelijk van de grootte, rond de 20 cent. Nu zijn ze rond de 20 eurocent wat dus ongeveer dubbel zo duur is als +/- 65 jaar geleden. De salarissen zijn in die tijd vaak vertienvoudigd. Met koffie en suiker is het net zo. Ik snap wel dat zowel boeren als grootgrutters wel héél krappe marges hebben.

  Geliked door 1 persoon

 3. hier in Vlaanderen is er een professor gespecialiseerd in die dingen die eiste gisteren morgen om het rapport in te mogen kijken omdat hij ook vragen had. hij krijgt het in beknotte versie, dus wij wachten af…
  ik ben weer eens benieuwd in de komkommertijd van de pers…

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor de kippenboeren is het helaas gen komkommertijd, voor hen zijn het zeer zware tijden. En voor sommigen zal het nooit meer goed komen.

   Like

   1. ja helaas, zo ist in deze wereld dikwijls het geval, en dan beseffen we geen eens hoeveel ‘gifstoffen’ we eten dat op groenten en fruit zitten die in een ‘vreemd land’ zijn gekweekt waar die strenge eisen niet gelden…

    Like

 4. Het gaf me wel te denken en toch maar voortaan eieren voor mijn geld kiezen en bij de boer vers gaan kopen 😉 Ja zeker door de komkommertijd kon het ook lekker uitgemolken worden allemaal. Uiteindelijk betalen wij zelf gewoon weer de prijs of per ei of de regering springt bij om de bedrijven te redden. Lood om oud ijzer dus.

  Like

Reacties zijn gesloten.