6WMB, machine

6 Woorden met beeld is een idee van Marion Driessen/Doldriest.nl

Zonder bestuurder, robot of machine?

wp-image-1365142322

Zo op het eerste gezicht is er misschien niet veel bijzonders te zien. Ik had er beter een filmpje van kunnen maken dan was direct duidelijk geweest wat er bedoeld werd. Het filmpje komt nog wel een keer.

Vanaf het voorjaar en bij een lange nazomer tot ver in het najaar moet er gras gemaaid worden. Als het vochtig en warm is blijft het gras  maar groeien. Dat betekent veel grasmaaien op een golfbaan en daar zijn mensen voor nodig die de grasmaaiers besturen. Om het kostenplaatje dekkend te krijgen is er verleden jaar op onze golfbaan besloten een grasmaaier aan te schaffen  die zijn werk onbemand kan doen.

Een delegatie Amerikanen, golfland bij uitstek, zijn overgekomen om de maaier te installeren en zijn weg te laten vinden op het terrein. De hele golfbaan is in kaart gebracht. Paden, greens, fairways, rough, tees, bunkers en holes alles wordt via de satelliet herkend en stuurt de maaier waar hij wezen moet. De hele week is de maaier in bedrijf maar dan zonder bestuurder.

Komt hij een obstakel tegen zoals een golfbal of mensen die te dicht bij hem in de buurt zijn dan stopt hij, gaat terug of gaat er met een grote boog omheen.

In het begin was het wennen, gaat hij echt niet over dat kleine balletje heen en welke weg gaat hij dan nemen? Maar inmiddels hebben we er vertrouwen in gekregen en letten we er niet meer zo op. Maar het blijft bijzonder om te zien.

 

 

 

 

 

 

11 gedachten over “6WMB, machine

  1. Daar kan ik me nog wat bij voorstellen hoe het werkt maar deze gaat echt via de satelliet, behalve dan als hij iets tegen komt, dat snap ik misschien maar hoe hij zijn weg verder vindt ?????

   Like

 1. Onlangs zag ik nog een filmpje van de eerste zelf rijdende auto. En dat ging redelijk goed tot de auto moest parkeren de persoon achter het stuur heeft heel wat schokken gekregen hoor. En ze kregen de auto ook niet tot stilstand. Wel een bekend merk zelfs.
  Ik denk altijd bij mezelf, toch nog altijd beter iemand in de buurt houden die als het nodig is snel kan handelen, als de techniek het toelaat.

  Aum Shanthi

  Like

Reacties zijn gesloten.