Z.O.Z. Requiem: In Paradisum

 

Kijk voor meer zwijmelen op zaterdag bij Marja

Is dit niet te zware muziek?
Nee, voor de familie van Anne Faber niet en voor de familie van Eberhard van der Laan en zijn stad ook niet.

Anne in de kracht van haar leven van het leven beroofd. Jong en vol plannen voor de toekomst. Haar familie, haar vriend en vrienden, zij moeten de last van haar overlijden voortaan met zich mee dragen. Niemand heeft dit gewild, het is te veel, het is te zwaar.

Eberhard van der laan had een groot hart, voor zijn familie en vrienden maar ook voor zijn stad. Een mens en burgemeester met het hart op de goede plaats. Hij had nog zoveel willen doen, hij had nog zoveel kunnen betekenen. Het is te veel, het is te zwaar.

Aan Anne Faber en Eberhard van der Laan draag ik dit Requiem op en aan hen die dit verlies moeten dragen.

Gabriel Fauré – Requiem: ‘In Paradisum’

20 gedachten over “Z.O.Z. Requiem: In Paradisum

 1. Nee hoor, voor mij is muzieknooit te zwaar 😉 Ik klikte op like vanwege de muziek natuurlijk, en niet vanwege de oorzaak van het plaatssen ervan, maar dat snap je wel.

  Er gebeuren afschuwelijke, niet onder woorden te brengen, zaken in de wereld. Het is maar goed dat we niet alles weten hè?!

  Wens jullie een fijn liefdevol en vredit weekend toe.

  Geliked door 1 persoon

   1. Nee ik denk niet dat het met onze leeftijd te maken heeft…. wel met de media van de huidige tijd…. er is nauwelijks tot geen ontkomen meer aan de stortvloed van nieuws …

    Geliked door 1 persoon

 2. Deze muziek kan volgens mij heel troostend werken. Hoe tragisch de gebeurtenissen ook die je noemt, er gebeuren elke dag zoveel tragische dingen, die gelukkig nooit tot je doordringen.
  Van der Laan was een publieke en terecht veelgeprezen grootheid.
  Anne Faber was een volstrekt onbekende jonge vrouw, waar (terecht) met man en macht naar gezocht is, met veel media-aandacht, in de hoop dat dat iets zou opleveren. Uiteindelijk heeft het, achteraf gezien, vooral opgeleverd dat er veel onderbuikers nu graag zouden overgaan tot een volksgericht; die roeptoeteren dat de overheid corrupt is, en wat dies meer zij.
  De ideale samenleving zal er nooit komen, alleen al doordat de opvattingen over wat ideaal is, teveel uiteenlopen. Mensen met een gestoorde geest zul je altijd houden, en absolute veiligheid zullen we nooit bereiken… Helaas.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, ideaal zal het nooit worden. Dat kan ook niet, maar sommige mensen blijven hun hele leven onbetrouwbaar en daar moet je soms wat mee. Zo hebben we daar bv Joran van der Sloot ook nog. Ik denk dat we met dit soort mensen iets aan moeten, gesloten inrichtingen waar ze hun leven verder kunnen verblijven. Maar ja als ze daar corrupt en misstanden zijn gaat het ook niet helpen. Het zal lastig blijven om hier een oplossing voor te vinden.

   Like

 3. Voor Anne kan het nooit té zwaar zijn, met van der Laan kun je nog ergens vrede hebben omdat ziekte ook bij het leven hoort maar Anne had natuurlijk nog fijn rond moeten fietsen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.