6WMB, grens

Het 6 woorden met beeld verhaal is een idee van Marion Driessen
Voor meer verhalen kijk hier

1040536

De grens tussen leven en dood.

Deze foto is afgelopen zomer genomen in Frankrijk. Het is een onderdeel van Ligne Maginot bij Windstein, een verdedigingslinie die Frankrijk tegen het Duitse rijk moest beschermen. In de 1e wereldoorlog hadden veel Franse soldaten de dood gevonden en de Franse autoriteiten wilden voorkomen dat in een eventuele nieuwe oorlog de manschappen opnieuw de dood in gejaagd zouden worden. Frankrijk besloot een aantal verdedigingslinies te bouwen (1930-1938) die de grens tussen België, Luxemburg, Duitsland en Italië moest verdedigen of zelfs afsluiten. Hitler vormde een ware bedreiging.

 

10 reacties op ‘6WMB, grens

  1. Intrigerende foto. Als lezer zou je het liefst even door de deur willen stappen.
    Sommige verhalen van de geschiedenis moeten altijd bewaard blijven…
    Groetjes

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.