Z.O.Z. Elton John

De 70 jarige Sir Elton John gaat stoppen met touren over de continenten.
Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin.

In september 2018 gaat hij nog een keer op wereldtournee. Een tournee van 3 jaar en 300 concerten, zijn laatste tournee moet eindigen ‘met een knal’
Nee hij stopt niet vanwege zijn gezondheid, hij is fit genoeg om nog 3 jaar op wereldtournee te gaan.
Vraag ik me toch af of zijn gezin hem die 3 jaar dan niet gaan missen en denkt hij die 3 jaar gezond en wel te overleven? Naarmate je ouder wordt loop je meer risico om ziek te worden. Hij zal er wel over nagedacht hebben.

In 1969 werd zijn debuutalbum ‘Empty Sky’ uit gebracht en in 1970 volgde de grote doorbraak met ‘Your Song’. Hij is niet meer van het toneel verdwenen met zijn enorme brillen en gekke outfits. 1970 toen we nog jong waren, de hele wereld aan konden, onze eerste liefde net gehad hadden of aanstaande was. Een grotere zwijmel dan ‘Your Song’ bestaat en dan toch niet?

Your Song – Elton John

In 1997 werd zijn hit ‘Candle in the wind’ heruitgebracht. Hij herschreef het lied naar aanleiding van het overlijden van Prinses Diana. Het lied heette toen ‘Goodbye England’s Rose’ Bijzonder dat deze muziek bij haar begrafenis klonk, tot dan toe was er nog nooit een popster geweest die zijn muziek mocht laten horen tijdens een begrafenis van het Britse Koningshuis. Prinses Diana was een enorme fan van Elton John, tijden veranderen en de Britse Koningin Elisabeth stond het toe. Sinds 1997 mag hij zich ook ‘Sir’ noemen, maar dat was vanwege zijn liefdadigheidswerken.

Goodbye Enlend’s Rose (Candle in the Wind) – Elton John

Voor meer Zwijmels op zaterdag, kijk bij Irispapilio

29 gedachten over “Z.O.Z. Elton John

 1. 1970 en 1997 ligt wel een heel eind uit elkaar. Toch hebben we beide deze periode van bijna 30 jaar bewust meegemaakt met alle ups en downs van het leven. Het sterkt je. Nu als (o)pa en (o)ma kunnen wij glimlachend terugkijken èn vooruitkijken op ons leven. Het Zwitserleven Gevoel bevalt ons uitstekend hier aan de Costa del Sol. Zo meteen samen koffie drinken op ons balkon en heerlijk genieten van jouw muziekkeus.
  Dag AnneMarie. Fijn weekend toegewenst.

  Geliked door 1 persoon

  1. De koffie is vast al op. Kan me voorstellen dat jullie van het Zwitserleven gevoel genieten. Doen wij ook een beetje alleen in Nederland. De zon denken we er maar bij. Elton is wat dat betreft al heel lang van de partij. Veel hoor ik niet meer van hem maar ja zijn en onze smaak is natuurlijk veranderd, misschien daarom dat ik niet veel meer van hem hoor.

   Like

 2. tja sommige mensen denken dat ze zelf kunnen bepalen wat er wel of niet gebeurt over een langere periode in de toekomst…. ik hoop voor hem dat het gaat zoals hij het voor ogen heeft…
  Ik richt me maar op vandaag… en morgen zie ik morgen pas weer

  ♥-devol weekend

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja, ik denk ook vaak we zien wel wat we kunnen wat er op ons pad komt. Te veel vooruitplannen doen we niet. Het leven kan van alles voor je in petto hebben. Maar ja dat hebben wij beiden al jong ervaren en dat blijft je hele leven bij je.

   Like

 3. Allebei mooie nummers .Maar wat een planning om 3 jaar te gaan toeren en hoop voor hem dat het lukt.Ik leef maar per dag ,wat morgen komt zie ik wel weer .
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Doen wij ook hoor, per dag leven. Klein beetje plannen doen we wel maar vaak alleen omdat het noodzaak is. We wachten het maar af of hij het gaat redden.
   Goed weekend.

   Like

 4. Het is denk ik al een wonder dat hij de 70 gehaald heeft, maar heb een beetje medelijden met zijn gezin en vooral zijn jonge kinderen. Waar een ander klein- of zelfs achterkleinkinderen van die leeftijd heeft, moet hij nog papa spelen. Uiteraard zullen er wel rijen Nanny’s zijn, maar over 3 jaar zijn ze nog maar 8 en 10 jaar. Nog heel wat jaartjes te gaan tot volwassenheid. Hoop dat zijn wens uitkomt.
  Dat eerste nummer blijft prachtig.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat eerste nummer is het mooist van allemaal. Misschien komt het ook wel door onze leeftijd, maar ach wat maakt het uit.
   En ja, een beetje sneu is het wel voor zijn kindjes. Vind mezelf wel een oeverloos saai maar als ik dit weer hoor denk ik, laat mij maar saai zijn dan.
   Goed weekend.

   Like

  1. Zeker een goede zanger. Hij heeft zijn sporen wel verdiend in het vak. Het is een bijzonder mens en ik ben benieuwd of hij die 3 jaar gaat redden.
   Goed weekend.

   Like

 5. Mooie nummers van een top artiest.
  Maar als je op die leeftijd, nu pas aandacht ga geven aan je gezin, heb je iet laten liggen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben ik het mee eens. Een laatbloeier misschien? En die plannen van hem!
   Wij houden het maar een beetje gewoon.
   Redden we het ook mee.
   Goed weekend.

   Like

 6. Een fenomeen, Elton John.. Prachtige, kleurrijke artiest.
  Helaas vindt hij zijn werk blijkbaar belangrijker dan zijn gezin. Als je nou 3 maanden toert en dan bewust afscheid neemt, dat zou ik nog kunnen begrijpen, maar 3 jaar.. Nooit te overzien hoe hij er dan aan toe is.. Laten we hopen dat hij geniet en dat hij daarna nog heel wat jaren kan genieten van zijn jonge kinderen.
  Prachtige nummers!

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb het nieuws wel 3 keer gelezen of ik het soms verkeerd las. 3 jaar, het leek me zolang en zeker als je al 70 bent. Maar goed, hij is iid kleurrijk en ik vond hem toen iig geweldig. Nu hoor je wat minder van hem maar of ik het mis weet ik niet.
   Goed weekend.

   Like

 7. Vooral your song was een heerlijke zwijmel , zeker van genoten in die tijd. Ik ben wat minder gecharmeerd van zijn verbouwing van “candle in the wind” maar oke, hij kende haar persoonlijk dus ik slik de term”lijkenpikkerij”maar in.
  Beetje vreemd inderdaad dat iemand die meer tijd aan z’n gezin wil spenderen juist drie jaar op stap gaat.

  Like

  1. Ben ook niet zo kapot van die verbouwing. Vind die andere mooier maar ik snap het wel.
   Bijzonder mens, daar jjoud ik het maar op. Het lijkt wel of hij van plan is 100 te worden maar bedenkt niet dat het wel eens anders kan lopen dan hij bedacht had. We wachten het af.

   Like

 8. ha die AnneMarie
  een groots artiest , en op 70 jarige leeftijd en nog 3 jaren werk aan te plakken
  of zijn gezin het daar mee eens is , we zullen het nooit weten
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

 9. Ik vond het ook vreemd om te lezen: eerst drie jaar op wereldtournee om daarna tijd in zijn jonge gezin te kunnen steken. Goodbye England’s Rose is een prachtig nummer. Een eerbetoon aan de prinses van het volk. En terecht!

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar lijkt het wel op. Wij halen het zo wie zo niet in ons hoofd om nog zulke jonge kinderen te krijgen. Ik geloof dat het hier zelfs niet meer kan. (Adoptie kinderen krijgen)

   Like

Reacties zijn gesloten.