Z.O.Z. Dennis Edward – Temptations

Dennis Edward van de Temptations overleed vrijdag 2 februari 2018, één dag voor zijn 75e verjaardag. Hij overleed aan complicaties van hersenvlies ontsteking.  Geen idee over wie het gaat? Zijn grootste hit ken je vast.

Met ‘Pappa was a Rolling Stone’ kwamen zij de hitparade binnen vallen. Gelukkig kon je toen een nummer van je plaat nog niet op repaet zetten anders waren mijn pa en ma vast gek geworden van dit nummer. Ik vond hem fantastisch. Trouwens alles wat uit Amerika kwam vond ik  fantastisch. Een machtig land waar zoveel gebeurde, of misschien voelde ik dat zo maar dat denk ik niet.

In 1972 werd Nixon voor de 2e keer tot president gekozen, de Vietnam oorlog sleepte zich voort er werden regelmatig ruimteraketten naar de maan gelanceerd. Tien jaar eerder werd J.F.K. Kennedy vermoord en een aantal jaren later Martin Luther King.  Amerika was voor mij het land waar wereld nieuws vandaan kwam. En goede muziek natuurlijk.

De heren hadden vaak enorme glitterpakken aan en maakten danspassen tijdens het zingen. Een lust voor het oog en het oor. Kijk en luister zelf maar.

Temptations – Pappa was a Rollin Stone

Dennis Edwards heeft tijdens een solo carrière nog zeker één hit gehad. Door het over gaan van de groep naar aan ander platenlabel werd hij aan de kant gezet om later voor een aantal jaren terug te keren naar de Temptations. Helaas hij is niet meer.

Dennis Edwards – Dont’ Look Any Further

Een fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

32 gedachten over “Z.O.Z. Dennis Edward – Temptations

 1. Papa was a rolling stone is echt een fantastisch liedje, maar met een bittere ondertoon. Het is geweldig om die pakken weer te zien en die kapsels! Mijn kameraden en ik waren niet zo van de Soul vroeger, maar terugluisterend moet ik concluderen dat die groepen uit buitengewoon goede zangers bestonden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zeker met een bittere ondertoon, Ik denk dat er toen veel leed was onder de zwarte bevolking. Of het nu beter is vraag ik me af, misschien is er inmiddels meer leed bij gekomen en niet alleen onder de zwarte bevolking.

   Geliked door 1 persoon

 2. Het eerste nummer ken ik natuurlijk wel, dat klinkt ook nog steeds lekker al is de groep niet echt mijn favoriete muziek, het solo nummer is helemaal aan mijn aandacht ontsnapt, ik herken het niet.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vond ze toen echt geweldig waardoor mijn oren toen veel, ook niet alles, op pikte van de Temptations en van Dennis Edward. Dat scheelt altijd wel.

   Like

 3. Ik wist wel dat hij was overleden maar niet van de hersenvliesontsteking. Alleen het eerste nummer ken ik, het tweede niet. Het was niet echt mijn muziekkeuze maar ze hadden een herkenbare sound.
  Groetjes

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat hadden ze. Mij kon de soul muziek wel bekoren. Er was toen veel soul muziek. Tegenwoordig hoor je het bijna niet meer. Of ik luister naar de verkeerde zender. 😉😉

   Like

 4. Ik had het bericht ook gezien. Omdat ik dat genre wel lekker vond op de radio, maar er nooit “ingedoken ben”, werd het niet mijn keuze. Beregoed, en dat tweede nummer vind ik misschien nog wel mooier, maar het eerste is een icoon!

  Like

 5. Ja, die tweede is ook prachtig. Mijn oortjes stonden altijd recht overeind als ik soul muziek hoorde. Helaas verruilen al mijn iconen he aardse voor het hiernamaals. Dat zegt veel.

  Like

 6. ha die AnneMarie
  na een heel fijn weekend , met de kou die jij bij mij melde , zeker daar in het noorden aan de kust bbrrr , maar heb alleen maar verwarmend genoten
  ook van dit bekende nummer , ja zelfs mij bekend 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Was wel een overbekend nummer, dat dacht ik tenminste.
   Wij hebben voornamelijk in de mist gelopen. De laatste anderhalf uur de zon nog gezien.
   Lekker moe thuis gekomen. De rest van het weekend lekker op de bank gezeten.

   Like

 7. ’t Is schandalig maar ik kende hem niet eens. Dat liedje ken ik min of meer… van de radio.
  Voor een echte fan moet zijn dood hard zijn aangekomen. Dat waar je van houdt gaat altijd te vroeg.
  Goed idee om zijn muziek hier neer te zetten.

  Geliked door 1 persoon

 8. mogge AnneMarie
  ja genieten hoor de afgelopen dagen bij het folders rondbrengen , heb m’n beweging wel weer gehad als 60plusser hihi
  vandaag wat HuisHaten en om een boodschap , verder mak an
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.