Pipje de teckel

Pipje de teckel van mijn moeder is niet meer. Pipje was een heerlijke knuffelhond. Ze kon je met die grote bruine ogen zo smekend aan kijken, kom je naast me zitten en kriebel je mij dan? Heerlijk vond ze dat. Voor de kachel liggen en ‘s-zomers met haar blote buikje pal in de zon, lekker warm want ze had het bijna altijd koud. De afgelopen dagen heeft ze nog een paar keer geprobeerd om buiten in de zon te liggen. Maar nee dat was toch net ietsje te koud. Kwam ze maar weer naar binnen, morgen nog maar eens proberen.

Dat was ook alles wat ze zo ongeveer deed. Ze mankeerde namelijk nogal wat. Het resultaat van een broodfokker. Ja dat is schrikken, neemt het verhaal ineens een heel andere wending. Maar zo was het wel. Ze was doof, zag heel weinig en door deze handicaps wilde ze niet wandelen of spelen zoals een gezonde hond graag doet.
Ze scharrelde wat in de tuin rond en als de zon warm genoeg was ging ze daar in liggen maar verder kwam ze niet.  Zo snel mogelijk terug naar binnen, voor de kachel of op de bank naast m’n moeder. Veilig en vertrouwd.

Ondanks haar handicaps en lichamelijke ongemakken is ze 9 jaar geworden. Ze heeft geluk gehad dat ze destijds bij mijn ouders en zus terecht is gekomen. Ze hebben haar omringd met alle mogelijke zorg waardoor ze zo oud heeft kunnen worden. Kosten nog moeite werden gespaard om het Pipje naar de zin te maken.

In de herfst van 2017 had ze verontrustende klachten waarna een zware operatie volgde. De prognose  was niet optimistisch, met pijnstillers en de hoop dat het gezwel niet meer terug zou komen mocht ze naar huis. Pipje heeft nog een aantal fijne maanden gehad maar nu was ze op.
De dierenarts heeft haar nog even bekeken maar hij was het met ons eens, zo kon het niet verder. Ze is rustig ingeslapen.

Dog Lovers – Celine Dion (because you loved me)

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

Fijn Zwijmel weekend

51 gedachten over “Pipje de teckel

   1. je schrijft het, jullie hebben zij leventje met alle liefde en zorg omringt, ik denk wel dat hij dat vanuit zijn hartje heeft gevoelt, en dat is veel voor een prachtig hondje hoor… maar ik begrijp je wel hoor…

    Geliked door 1 persoon

 1. Altijd moeilijk een huisdier moeten loslaten! En dat ze zoveel handicaps had heeft haar leventje er niet makkelijker op gemaakt. Broodfokkers, uitroeien moeten ze ze en de mensen zouden er gewoon niks meer moeten kopen.
  Veel sterkte voor je moeder en alle betrokkenen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Door mijn wandelingen met een man met hond heb ik geleerd hoeveel je van een hond kan houden. En hoe diep dat gaat. En als een hond ziek is, hoeveel pijn een hondenliefhebber daarvan heeft. Maar ook hoe veerkrachtig honden zijn als ze maar liefde van hun baasje krijgen. Dat heeft Flipje denk ik volop gekregen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ach gossie ,zo verdrietig om afscheid te moeten nemen ..Gelukkig heeft ze een goed en fijn leven gehad bij je moeder .Sterkte ermee.
  Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 4. oefff slikkkkkkkk met hier 2 van de 4 al op hoge leeftijd is het ook wel eens ‘zorgelijk’…afscheid nemen blijft zwaar, al hebben wij dat a heel vaak gedaan de afgelopen 35 jaar,, toch zou ik me niet kunnen voorstellen geen dieren meer te hebben.. wens je moeder sterkte.

  xxx

  Geliked door 1 persoon

 5. De enige manier om broodfokkers uit te roeien is “ze boycotten” niets meer kopen bij die lui zelfs al wórden daar een aantal dieren het slachtoffer van . Maar doordat men die “zielige dieren wil redden “blijft de broodfokker fokken. ”
  Maar verdrietig is het wanneer je afscheid van zo’n trouwe metgezel moet nemen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het probleem is dat de broodfokker ook niet gek zijn. Ze zijn zo gewiekst dat je het niet in de gaten hebt. Dit waren gezellig oude mensjes die (wat bij) verdienden door hun hondje zo af en toe jongen te laten krijgen. Toen mijn zus terug kwam met het probleem kwam de aap uit de mouw en gaven ze niet thuis en een grote mond. Het hondje doe je dan ook niet meer weg, daar ben je al aan gehecht. Lastig probleem dus.

   Like

   1. Ja dat gebeurt, beter is om via de rasvereniging op zoek naar adressen te gaan, dan betaal je helaas wel wat meer maar zo’n ziek hondje kost uiteindelijk ook veel geld.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ze heeft iid goud gekost. Voorlopig even niets. Dat denkt moeder tenminste maar ze vindt het zo stil. Ben benieuwd hoe lang ze het volhoudt zonder.

     Like

     1. Ja helaas, zo gaat het vaak. de goede fokkers hebben soms ook wel wat goedkopere opties als je geen haast hebt. Wanneer ze fokken voor bijv. tentoonstellingen is lang niet ieder hondje geschikt daar vragen ze dan niet de hoofdprijs voor.

      Geliked door 1 persoon

 6. Tja, ik heb heel wat huisdierenverdriet om me heen gezien. Zelf nooit gehad, behalve één keer postduiven die na een dag al ten prooi vielen aan vermoedelijk buurtkatten…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ai. Op die manier ben je al snel genezen van het houden van dieren. Zelf hebben we ook geen dieren meer maar dit hondje was wel erg beperkt. Voor mijn moeder was het ook fijner geweest als hij nog was blijven leven. Helaas het was op.

   Like

    1. Goed voor de km. telling. Met wat extra kleding en blijven bewegen lukt het ook prima.
     Gisteren meer dan 20 km gewandeld. Wel met de ov kaart op zak voor het geval. Was niet nodig.

     Geliked door 1 persoon

      1. Vandaag wel iets kouder dan gister. Niet al te koud gehad vandaag? hoop dat het morgen niet al te koud is anders wordt het veel koffie drinken.

       Like

 7. Arme Pip. Je hebt de liefste baasjes van de hele wereld gehad en dat móet je gevoeld hebben. Je wordt niet voor niets ontzettend gemist…Heel veel sterkte voor je moeder met dit verlies. Honden zijn een volwaardig gezinslid ♥
  Lieve groet en een prettige dag morgen met Melody.

  Geliked door 1 persoon

 8. Mijn vriendin had ook een teckel, kreeg op 5 jaar al een hernia waar niets meer aan te doen was. Van alles nog geprobeerd maar hij had zo’n pijn. Zo triest. Was mijn oppashondje als hun weggingen zo’n leuk beest. Altijd triest als je weer van een huisdier afscheid moet nemen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.