Z.O.Z. Bernardo

Gekkenhuis, de zon schijnt en de rij is weer dik en lang. Drie tot vier rijen dik en lang met gezellige mensen. Heb jij wel eens mensen gezellig zien doen als ze in een rij staan? Niet snel waarschijnlijk maar waarachtig hier staan ze lachend en kletsend geduldig op hun beurt te wachten in de ellenlange rij.
Zo af en toe dringt er iemand voor maar meestal staat iedereen beetje bij beetje schuifelend naar voren netjes op zijn beurt te wachten.

We weten het ieder jaar in maart gaat het gebeuren en kijken we er al naar uit.
Wanneer zou het weer zo ver zijn? Gaat de luxaflex al open? Wordt het stoepje al geschrobd, de tafeltjes en stoeltjes klaar gezet?
En dan…….. eindelijk, het is zover. Het gonst door het dorp.

BERNARDO is open, BERNARDO is open, BERNARDO is open.
De lente gaat nu echt beginnen, BERNARDO is open.
Van ver, van dichtbij, als bijen die op de honing af komen.
We gaan weer gezellig een zomer lang in de rij staan.

Zazi, IJssalon Bernardo

 

Voor meer Zwijmels op zaterdag kijk bij Irispapilio

33 gedachten over “Z.O.Z. Bernardo

  1. Ja ik dan er zijn veel mensen die liever softies hebben maar ik houd wel van een bite. Met nootjes of stukjes chocolade of stukjes karamel er in. Heerlijk lekker knurpen.

   Like

 1. Oh als de ijssalons weer open zijn, dan is het echt lente! Wat een luchtig licht liefelijk en verleidelijk liedje. Caramel-ijs, chocolade-ijs, citroen…jam jam jam.

  Geliked door 1 persoon

 2. mogge AnneMarie
  ik zelf ben niet zo’n liefhebber van ijs , zal er dus zeker niet voor in een rij gaan staan hihi
  ja dat Hertogenpad is best een mooie , maar dat vind ik allen welke zo door de natuur gaan , ik genoot het wandelen en de mooie omgeving en natuurlijk het mooie weer 🙂
  ja af en toe is iets echt wel aan vervanging toe , kijk ik blijf jong door het wandelen , maar dat doen die spulletjes niet hihi
  wens je een zonnige zondag

  Like

  1. Wij staan er ook niet zo snel tussen. Wachten gewoon tot de grootste drukte voorbij is. Kan wel lang duren maar het komt vanzelf een keer.
   De natuur is altijd goed, geen bedrijven terreinen daar wordt je depri van. Soms moet je daar even doorheen maar voor mij hoeft het niet.

   Geliked door 1 persoon

   1. wel ja met wat geduld komen die ijsjes wel
    inderdaad soms ontkom je er niet aan om een eindje door een bedrijven terrein te gaan , ff een stapje harder en het is zo voorbij 🙂 ik liep gister meer on als verhard 🙂
    nu wachtend op folders ggggrrrr
    geniet de dag

    Geliked door 1 persoon

  1. Wat leuk. Ik heb een cdtje van ze en een keer live bij een thuisparty gezien en ik volg ze op Instagram maar horen doe ik ze niet veel.
   Misschien luister ik naar de verkeerde zenders, zou kunnen. Maar ik vind ze ook erg leuk en goed. Lekkere muziek.

   Like

    1. Ah, leuk. Dan moet ik daar eens luisteren. Ze waren toen heel ontwapenend en erg muzikaal. Ik heb er van genoten destijds.

     Like

 3. Nou ben ik gek op ijs maar dit enthousiasme breng ik niet bij de heropening van een ijssalon, al snap ik je natuurlijk helemaal. Geniet er maar lekker van hoor.

  Geliked door 1 persoon

 4. Onze “plaatstelijke Italiaan” is ook alweer open maar ik heb niet gezien of men daar ook al in de rij stond. Op een warme dag kankan er inderdaad wel een een flinke rij staan maar dáár ga ik echt niet in staan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Hm, ik heb nu wel zin in een ijsje, maar ja, de tent zal nu wel dicht zijn. En anders is het te ver fietsen, want hier is geen echte ijssalon, en de snackbar is nu ook dicht… 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat was wel weer even gezellig met de club. Wij wandelen niet in het donker, vinden we niets aan maar nu het weer langer licht is kan het weer.

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik hou niet van ijs. In tegenstelling tot Hubbie. Die kan liters op.
  Een leuke zwijmel. Zomers!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.