Gaan we wandelen of met de metro?

Vrijdagochtend vertrokken naar Londen. Een klein uurtje met de auto naar Eindhoven en daarvandaan richting Londen, Stansted Airport. Waarom Eindhoven? ik denk omdat dat goedkoper was, de mannen hebben het geregeld. Vanuit het midden van het land maakt het eigenlijk niet zoveel uit waarvandaan je vertrekt. Het is altijd ongeveer één uur rijden naar het dichts bijzijnde vliegveld. Vanaf Stansted Airport nog een klein uurtje met de trein naar Liverpoolstreet Station in Londen. Een hele reis maar duizend keer beter dan 12 uur achter elkaar vliegen.

Aangekomen op Liverpoolstreet Station eerst een bakje koffie gedaan. Telefoontjes gecheckt of we nog steeds misbaar waren en toe weer verder. Een klein half uurtje met de metro en om 13.00 uur waren we ingecheckt en liepen we de Big City Londen in.

Wat gaan we doen. nemen we weer de metro of gaan we wandelen. Op één na zijn we allemaal 4-daagse wandelaars, dus je kunt wel raden wat we gingen doen. Wandelen. In 4 dagen hebben we 70 km. gewandeld en de mannen hebben nog ongeveer 40 km. extra gelopen omdat ze ‘s-morgens vroeg voor het ontbijt de stad in ruststand gingen verkennen.

Hebben jullie dan nog wat gezien als je zoveel wandelt? Jazeker wel. Vroeg gaan en laat terug komen dan lukt dat prima. We vinden het heerlijk om op deze manier door de stad te banjeren. Bovengronds zie je veel meer ondergronds met de metro. De tweede dag zijn we wel met de metro terug naar het hotel gegaan maar de derde dag hadden we daar ook al geen zin meer in. De mannen kunnen binnen no time hun weg vinden in een nieuwe stad. Aan mijn vriendin en mij moet je dat niet over laten want dan lopen we nog niet de heft van wat we nu gedaan hebben omdat we meer druk zijn met kaart lezen dan met wandelen.

Voorbereidingen voor het huwelijk van Harry en Meghan hebben wij niet gezien. Daar hadden we wel op gehoopt omdat dat zo’n lekker verhaal bij de borrel oplevert maar we hebben er niets van gemerkt. Volgens mij moest Hide Park nog gemaaid en geschoffeld worden want het onkruid stond hoog en over het gras kon wel een maaier heen . Oh ja toch wel voorbereidingen. Op één plein waren ze zittribune’s aan het opbouwen, wij dachten voor een taptoe. We meenden het plein te herkennen van de TV tenminste.

Vanaf dag 1 dat we er waren was het zo ongelooflijk druk. Engels sprekende mensen hebben we nauwelijks veel gehoord in die mensenmassa. Nederlanders met kinderen (meivakantie), Spanjaarden, Italianen, Schotten en veel Arabieren. In Amsterdam hoor je bijna geen Nederlands maar in Londen hoor je bijna geen Engels. In die grote steden is het de wereld op zijn kop, wie komt waar vandaan en wat doen ze daar allemaal?

Mijn rug hield zich goed. Niet te veel zitten, op tijd roze snoepjes (Ibuprofen 4 x per dag) innemen, beetje voorzichtig met wandelen en zo af en toe wat rust nemen hebben effect gehad. Mijn vriendin bracht nog een magneetje mee dat ik op de plek waar de pijn zat gedragen moest worden. Of dat ook geholpen heeft, geen idee, maar met al die maatregelen heb ik bijna zonder pijn de 4 dagen mee kunnen komen.

Deel 1: Valse start richting Londen

55 reacties op ‘Gaan we wandelen of met de metro?

 1. ha die AnneMarie
  blij te lezen dat de pijn weg was en de rug zich goed gedroeg
  ja ik zou ook liever wandelend zo’n stad bekijken , wat je zegt zoveel mooier dan onder de grond 🙂
  dus die trouwerij wordt tussen het onkruid gehouden , nu voor mij is er geen onkruid , wel kruiden 🙂
  al in al hadden jullie een fijne tijd en gelijk wat kilometertjes als training , goede zaak
  mazzel

  Liked by 1 persoon

  1. Vooral de eerste dagen stond ik wel eens wat te tollen, maar als de pijn weg blijft vergeet ik de pillen ook gelijk weer. Nam er later nog maar 2 per dag. Het liep als een zonnetje geen pijntje aan de lucht.

   Liked by 2 people

 2. Te gek dat je rug er ook zin in had. En ja, wandelen door de stad, ik doe niet anders, ook/vooral op vakantie. Geur, kleur, hoogteverschillen, het licht dat verandert, wegen, pleinen, water. Hoe anders wil je dat kunnen ‘voelen’. En Londen is geweldige stad, dat ook nog eens.

  Liked by 1 persoon

  1. Het is iid een prachtige stad. 4 dagen is eigenlijk te kort. Heb veel foto’s gemaakt maar had er nog wel veel meer wollen maken. Overal kijken, mee op pad ‘s-morgensvroeg enz enz. Maar als er nog zoveel wensen zijn om te gaan zien is dat reden genoeg om nog een keer te gaan.

   Liked by 1 persoon

 3. Blij voor je dat het allemaal goed is gegaan met die rug. Dat je zo kon wandelen had je zelf vast ook niet verwacht.
  Ik ben in 2000 een weekend in Londen geweest. Ook wij deden het meeste lopen en af en toe met de dubbeldekkerbus. De metro hadden we een keer nodig toen we naar het andere eind van Londen moesten en zouden worden opgehaald bij een bepaald station. En ja het park en alle bezienswaardigheden die bij zo’n bezoek horen, ik heb ervan genoten!

  Liked by 1 persoon

  1. Wat mij betreft kunnen we nog wel een keer naar Londen in de herfst bijvoorbeeld. Ik had daar nog veel langer rond kunnen dwalen. Maar dat zal voorlopig wel even op zich laten wachten. Eerst maar weer even sparen.

   Like

 4. Klinkt allemaal heel gezellig en wat fijn dat je rug zich koest gehouden heeft. Je hebt ‘m daarbij wel een beetje geholpen. Jullie hebben vier fantastische dagen gehad en daar zijn jullie voor van huis gegaan.
  Lieve groet

  Liked by 1 persoon

 5. O ja. ik denk dat je wandelend inderdaad véél meer ziet van een stad. Hoewel 1x een rondrit met zo stap op stap ad bus ook altijd wel handig is. Dan krijg je al veel info over waar je wel en niet heen zou willen. Gijn de rug niet voor problemen zorgde.

  Liked by 1 persoon

 6. Londen is zeker prachtig. Daar hebben inderdaad veel metro. Wat vervelend dat je last van rug hebt. Gelukkig kon je medicijnen in nemen. Dan is beetje aangenaam voor je. Maar Loden zijn wij nooit geweest. Het lijkt wel gezellig daar. Leuke foto’s. Groetjes,

  Liked by 1 persoon

    1. Klopt hoor, wij ervaren het ook als gezellig maar in Londen viel het op dat het nog drukker was dan wij gewend zijn.
     Amsterdam bezoeken wij regelmatig. Een heerlijke stad om naartoe te gaan.

     Like

 7. mogge AnneMarie
  ja Utrecht heeft een mooie binnenstad , kwam er al wat keren door tijdens een wandeling
  maar om alles goed te gaan bezoeken en bekijken , moet je er echt een dag heen en een stadswandeling maken , wie weet doe ik dat ooit 🙂
  wandel groet

  Liked by 1 persoon

   1. ja dat kan ook natuurlijk , ik kwam door het centrum , de Dom in de steigers en de staten razend druk 🙂
    maar ik verbaasde mij over de paadjes over welke ik de stad binnen kwam , schitterend , zal zien of de foto’s het laten zien
    fijne middag groet

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s