Prinses Beatrix fonds

Zo’n 15 jaar geleden moesten we toch erkennen dat het niet meer vol te houden was om met onze gehandicapte dochter vakantie te houden in niet aangepaste huis. Wat nu? Omdat onze dochter er zo ontzettend van geniet was, niet meer met haar op vakantie gaan geen optie. Dat kan altijd nog, of beter gezegd het zal een keer ophouden maar dat moment willen we zo lang mogelijk uitstellen.

Zoeken dus naar andere mogelijkheden om vakantie te houden met een meervoudig gehandicapt volwassene . Er waren wel een aantal huizen met aanpassingen maar dat varieerde van bredere deuren en geen drempels tot een douche met een wandkrukje. Jammer maar daar hebben wij niets aan. We hebben erg veel nodig om haar te kunnen verzorgen.

Een hoog-laagbed, tillift, douchebrancard of douchetretcher. Slaapkamer op de begane grond en geen afstapjes of trapjes want een volwassene met rolstoel en al tillen ook al is het maar één trede ga je een niet volhouden een week lang.

We zochten duidelijk verkeerd want wat we nodig hadden vonden we bij het Prinsesbeatrixspierfonds. Mensen met aandoeningen waarvoor aanpassingen in huis nodig zijn kunnen gebruik maken van deze huizen. Voor COPD patiënten zijn deze huizen ook zeer geschikt omdat er niet gerookt, gebbqt, gegourmet en dergelijke mag worden. Heb je hulp nodig van thuiszorg dan kan dat ook geregeld worden. De de eerste boeking wordt er om een geneeskundigeverklaring van de huisarts gevraagd om in aanmerking te komen voor het huren van het vakantiehuis van je keuze.

Tegenwoordig zijn er 9 aangepaste vakantiehuizen die verhuurd worden. Vroeger waren het er meer. Een aantal van deze huizen werden te weinig verhuurd en kostten te veel geld om aan te houden en zijn om o.a. deze reden afgestoten. Nog een mooi aantal want ga je ieder jaar naar een ander huis vakantie houden dan ben je 9 jaar verder.

Ons favoriete huis staat in Egmond aan Zee. Wij vinden dit één van de minst mooie huizen maar ondanks dat is het er prima. Groot genoeg, met alles wat je nodig hebt en een groot terras op het zuid-westen. Je kunt er de hele dag in de zon zitten. Het huis staat ongeveer 500 mtr. van het centrum af.  Aan het begin van het centrum een grote Jumbo supermarkt (is in de Jumbo reclame te zien op het moment), leuke winkels en aan het einde van de winkelstraat de nodige horeca. Zebrapad over en je loopt zo het strand op. Als dat gaat tenminste. Met onze rolstoelgebonden dochter lukt dat zeker niet. Er is één strandpaviljoen met uitzicht op zee waar we wel met haar kunnen komen. Zebrapad over vlondertje op en je bent er. Beetje zon, beetje wind en soms erg heet maar dan sluiten ze de zonneschermen wel en het hoort allemaal bij die zee waar we tenslotte voor gaan.

De huizen zijn geschikt voor 6 personen. Een beneden slaapkamer voor 2 personen met voorzieningen als een hooglaagbed en stillift. Naast de slaapkamer de badkamer met toilet, douche met verrijdbare douchestretcher en verlaagde wastafel. Boven, twee 2 persoonsslaapkamers met voldoende kastruimte en met één badkamer met douche en wastafel. Meestal met een 2e toilet.  Een grote keuken met aangepast aanrecht en een bijkeuken met wasmachine, droger, strijkplank, strijkbout, droogrek en zelfs wasknijpers. Een wasmachine is voor de meeste logés geen overbodige luxe. Denk bv aan incontinentie, kleding die door onhandigheden vies worden en niet kunnen blijven liggen tot je weer thuis bent. Als wij er zijn staat de wasmachine regelmatig aan net als thuis. Geen vakantie als je moet wassen? Ik ontkom er niet aan en dan is het heerlijk als alles aanwezig is en klaar staat om te gebruiken.

Wil je meer weten over de vakantiehuizen klik dan hier maar neem ook even de moeite om te lezen waar het Prinsesbeatrixspierfonds precies voor staat.
Rest mij alleen nog u een prettige vakantie te wensen.

Deze diashow vereist JavaScript.

40 gedachten over “Prinses Beatrix fonds

 1. Wat fijn dat die huizen er zijn. Het lijkt me inderdaad anders heel moeilijk om op vakantie te gaan met jullie dochter. Rest mij nog jullie een fijne vakantie aan zee te wensen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie reclame zeg.. Ook gehandicapte mensen hebben recht op vakantie. Het ziet er prima uit en als er inderdaad alles wat jullie nodig hebben aanwezig is en je favo plek aan zee, wat wil een mens dan nog meer. Lees dat je er net bent geweest en geboft met het weer! Super!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja was heerlijk aan zee. We moesten allemaal afkicken en uitrusten. Best veel gedaan en laat naar bed gegaan. Geen rust vakantie geweest dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. Goed dat zulke woningen er zijn. Ik herinner me van toen ik in Zaanvoort woonde dat je daar strandrolstoelen had. Misschien ooit iets als je echt langs de vloedlijn wilt lopen.
  Fijne vakantie.

  Geliked door 1 persoon

 4. ha die AnneMarie
  misschien niet het mooiste huis , wel een prachtige omgeving en een leuk plaatsje
  en alles in orde als ook bij 1 paviljoen , die verdiend een pluim 🙂
  ja ik genoot de wandeling van vandaag , ondanks dat ik een markering miste ( ga ik uitzoeken en eventueel door geven )
  ja Dordrecht is een mooi stadje als ook de omgeving , ja met die waterbus kan je vele plaatsen aan doen , nu wie weet 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Jazeker een mooie omgeving. We hadden ook prachtig weer en dan is het dubbel genieten.
   Jammer van de markering. Tegenwoordig vind ik het niet meer zo erg maar een aantal jaren gelden baalde ik zo van dit soort dingen. Was gewoon mn eigen onzekerheid maar daar heb ik jjnkiddels gelukkig veel minder last van.

   Like

   1. ik zal morgen mijn kaartje van mapmywalk er bij leggen en zie dan waar , ik heb wel een vermoeden
    erg , nee dat vind ik nooit , maar heb een hekel aan terug lopen en pik dus andere route hihi
    slaap wel groet

    Geliked door 1 persoon

     1. mogge
      goed geslapen opdat je de dag weer aan kan
      ja je moet er onderweg het beste van maken
      ik de komende dagen m’h huisje gereed maken voor logeetjes , dus minder aan den wandel
      geniet de dag

      Geliked door 1 persoon

 5. Fijn dat jullie een vakantiestek vonden. Het zal inderdaad niet altijd gemakkelijk zijn. En het moet vakantie blijven voor dochter en ouders. Geniet ervan.

  Geliked door 1 persoon

 6. mogge AnneMarie
  ja ik zal ietsje meer precies werken 🙂 , red het wel weer hoor
  en we zullen mooi uitstapjes maken samen
  en als zij weer terug naar huis zijn pik ik m’n wandelingen er weer bij

  opgewekte groet

  Like

 7. Wat geweldig dat dit soort huizen er zijn. Heel jammer dat ze er een deel hebben moeten sluiten. Ik hoop dat er daardoor geen wachtlijsten ontstaan. Dat mooie weer was natuurlijk een vette extra, vooral in de omgeving van het strand is mooi weer heel prettig, zelfs als je niet écht het strand op kunt.
  Wat moet het voor je dochter bijzonder zijn weer even deel uit te maken van het gezin.Maar het zal ook zwaar geweest zijn voor iedereen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Vermoeiend maar erg gezellig. Het weer was iid super. We hadden niet zoveel zin om naarmhuis te gaan maar eigenlijk was het ook wel weer genoeg.

   Like

     1. O zeker, ik kon me dit jaar niet voldoende opladen om er nog even tussenuit te gaan met hem, het voegt ondertussen zó weinig toe dat we hier niet kunnen vinden dat in de vertrouwde omgeving blijven minder energie kost.

      Geliked door 1 persoon

      1. Begrijpelijk. De stress vreet dan zoveel energie dat het te veel wordt. Gelukkig weten jullie samen nog wel mooie plekjes te vinden om te wandelen.

       Like

 8. ha die AnneMarie
  ik manterzorger , echt niet hihi
  maar hij is wat slecht ter been en ik goed , dus kleine moeite om ff die kant op te gaan , komt nu mooi uit ook
  vrijdag nog wat HH en ik vind het welletjes hihi
  ja dat is een echte blikvanger die kist op het dak , nooit geweten dat daar een museum was , zo leer je alle dagen weer
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 9. De herinneringen komen weer volop terug. Met mijn twee meervoudig gehandicapte dochters was het altijd zoeken naar een geschikte locatie. Fijn dat jullie het zo troffen met het weer. Warme groet en een glimlach,

  Geliked door 1 persoon

 10. Wat mooi dat die huizen er zijn voor mensen die het juist zo hard nodig hebben om er eens een keer uit te zijn. Fijn voor je dochter en jullie om daar te kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 11. Goed dat ze bestaan, al zijn ze dun gezaaid. Een badlift hebben we gelukkig niet nodig maar lakens wassen moet ik op vakantie altijd. Omdat onze zoon graag in het water zit, kunnen de pampers het meestal niet aan. Fijn dat jullie hebben genoten met haar.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het was erg gezellig. Ze genoot er weer van en wij ook. Beetje vermoeiend maar het kan en gaat goed. Maar daar weten jullie ook alles van. Toch goed dat deze huizen er zijn.

   Like

   1. Inderdaad. Zoon vier is zo pas 5 dagen met de leefgroep in zo’n zorghuis met vakantie geweest. Hij was dol op de alpaca’s daar. Wij gaan met hem in juli naar een bungalow in de Vaucluse.

    Geliked door 1 persoon

    1. Heerlijk als je kind zo kan genieten. Misschien wat vreemd voor anderen maar voor ons/jullie een goed gevoel.
     Ik hoop dat jullie vakantie net zo fijn wordt als die van ons. Leuke dingen doen voor zover het kan en genieten van het samen zijn.
     Fijne vakantie in juli.

     Like

Reacties zijn gesloten.