14e Wandelfestijn

Afgelopen zaterdag was het wandelfestijn van onze club weer. Alles is prima verlopen, geen gekke dingen gebeurd, geen tekorten van de voorraad het liep gewoon lekker. Het weer hadden we iets anders voor besteld, alleen de zon liet het afweten. Perfect wandelweer eigenlijk, niet te heet maar ook niet te koud. Persoonlijk houd ik er wel van als het zonnetje erbij is maar daar hoor je niet veel wandelaars over.

 

De opkomst was iets minder dan we verwacht hadden maar we mochten toch niet klagen. 600 wandelaars hebben zich in totaal gemeld. De week daarvoor was het avondvierdaagse geweest waardoor op de kortere afstanden de deelnemers het wat af lieten weten. De 5 km. wordt vaak door ouders met kinderen gewandeld, waarschijnlijk hadden zij niet zo’n trek om de zaterdag erna gelijk weer de wandelschoenen aan te trekken.

De opbrengst daar in tegen was heel mooi. Bedrijven sponsoren de club en de opbrengst van de catering plus het inschrijfgeld wordt na aftrek van de kosten bij de giften opgeteld. De regionale goede doelen zullen in de aanstaande maanden hun gift in ontvangst kunnen nemen. Eerst is het wachten op de rekeningen, die er altijd zijn, om het totaal van de opbrengst te kunnen berekenen.

Gelukkig waren de wandelaars zeer tevreden over de uitgezette route en de bepijling. Eén mijnheer vond dat we toch wel een erg gevaarlijke route hadden gemaakt. Waar hij het gevaarlijk vond was achteraf maar een klein stukje en bovendien ontkom je er niet altijd aan om langs rustige en stille wegen te wandelen. Nederland is niet zo groot en overvol.

Bij de finish werd het bekende doosje eieren uitgedeeld plus een tegoedbon voor een pannenkoek. Een regionale sportzaak sponsorde  het evenement met de pannenkoeken. Daarnaast hadden ze een kraam met wandelschoenen, -sokken, leuke kleding en gatches voor het wandelen.  Het zag er professioneel uit.

Niet alleen wij vonden het een geslaagd wandelfestijn:
Hé opa
Alles van Voorthuizen

En de maandag na dit wandelfeest staan onze eigen wandelaars weer klaar op de afgesproken plek om hun wekelijkse rondje weer te wandelen. We moeten weer verder, trainen voor de 4-daagse. Tot die tijd blijven onze activiteiten maar doorgaan. Rusten doen we na 20 juli wel weer, dan gaan we heerlijk vakantie houden.

 

25 gedachten over “14e Wandelfestijn

  1. Ja wel he. En toch wil je weer eens wat anders ondanks je eigen mooie omgeving. Maar de wandelaars hebben ervan genoten uit.

   Like

 1. mogge AnneMarie
  ja een mooi verslag van een geslaagd wandel evenement
  mooie en leuke foto’s er van en ook 2 collega wandelaars klommen in de pen 🙂
  een leuke opbrengst voor de goede doelen is ook mooi mee genomen
  op naar de volgende wandeling
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Die wandeling gaat in het weekend gebeuren in de buurt van Beest. Wordt heet denk ik maar dat is een goede training voor de 4-daagse. Daar kan het ook zo heet zijn.

   Geliked door 1 persoon

   1. ja dat zal zeker een goede training zijn , regelmatig wat eten en drinken en misschien net een stapje langzamer lopen , , komt het vast tot een goed einde
    ik sluit af en ben weg voor de dag
    geniet de dag

    Like

 2. Toch een mooie opkomst hoor! En dat er al eens een azijnpisser tussenzit, dat moet je je niet aantrekken. Die vind je overal.
  Ik vind het heel knap dat jullie zo’n evenement op touw weten te zetten en in goede banen weten te leiden. Respect.

  Geliked door 1 persoon

 3. Best nog veel mensen hoor, maar inderdaad wél iets anders dan de vierdaagse;-) Volgens mij heb je al aardig wat kilometers in de benen dus zo héél veel trainen zal toch niet meer hoeven.

  Geliked door 1 persoon

    1. Nee dat klopt. Dan moet je rusten. Niet te veel doen, lekker eten niet te veel of liever geen alcohol gebruiken dinsdag kun je er tegenaan.

     Like

 4. mogge AnneMarie
  ja ik ben blij met mijn niet slechte conditie , maar ik snap niet dat ze zulke dure fietsen kopen en er niet goed mee leren omgaan , ach ergens ook wel begrijpelijk , hij is bijna 80 en slecht ter been en zij is enorm bang en spreekt al over het inruilen van de fiets voor iets kleiner en lichter , maar wel op stroom , ik hoor het wel
  zij gaan zaterdag weer op huis aan
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Nog even volhouden dus. Die electrische fietsen zijn niet voor iedereen een oplossing hoor. Eigenlijk hoor je er best veel gezeur over. Te snel, te zwaar, accu’s die niet goed zijn. En wat dacht je van de prijs? Weet iemand die totaal geen schik heeft met haar nieuwe electr.fiets. en dan zit je daar met zo’n duur ding. Wij blijven voorlopig nog op onze oude vertrouwde fietsjes zitten iig.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.