Roze woensdag

Woensdagochtend was ik een kwartiertje voor de wekker zou gaan wakker en realiseerde ik me dat ik de hele nacht geslapen had. Wonder boven wonder gezien de dip van de vorige dag. Eerst even afwachten hoe alles voelt bij het opstaan. Willen de voeten mij dragen? Hoe voelt m’n rug en doen m’n knieën het? Voorzichtig opgestaan een warempel alles deed het nog en zelfs boven verwachting goed. De twijfel over al dan niet starten verdween als sneeuw voor de zon. Zo snel kan het gaan.

De nagels waren gisteravond al roze gelakt inclusief die van onze mannelijke deelnemers want het was roze woensdag. Aan de slag jongens. Het hele ritueel van opstaan, eten en naar de wedren gaan kon weer afgewerkt worden en om 6.00 uur stonden we weer aan de start. Nu liepen we linksaf richting het Radboud UMC.

Roze woensdag is de dag van de diversiteit en tolerantie, geīnspireerd door Roze maandag van de kermis in Tilburg en Roze zaterdag in Gouda. Deze dagen gaan aanstaande week plaats vinden. Ik verheug me altijd op roze woensdag. De mooiste creaties van wandelaars kom je tegen en zelf probeer ik een beetje ingetogen mee te doen aan deze dag.

Het laatste kilometers van de dag wandelen we over de roze versierde kade Nijmegen in waar prachtig geklede dames en heren hun roze act opvoeren. De stad is ook in roze en je kijkt je ogen uit. Het mooiste vind ik de travestieten, mooie lange mensen. Prachtig opgemaakt en in fantastische kleding aan. Een getatoeëerde man in een kooi die zijn act opvoerd. Publiek gekleed in roze en die feestend de wandelaars aan moedigend. I love it.

De dag kon niet meer stuk. Mijn rug speelde nog wel een paar maal op maar de knieën hielden zich rustig. Ik begreep er niets van dat het zo goed ging. Begon me een beetje te schamen voor die dip van gisteren. Waar had ik me nu zo druk over gemaakt? Hoe kun je na zo’n dip aan het eind van de vorige, de volgende dag zonder al te veel problemen de 40 km. afleggen? Maar ik was er blij mee. De 3e en 4e dag ging ik ook halen, daar was ik inmiddels haast zeker van.

Wel voelde ik een scherp randje bovenop aan mijn rechter grote teen. Raar, bovenop de teen? Een blaar? Je zou eerder onder de voet of op de hak verwachten maar nee bovenop de teen. Bij thuiskomst bleken allebei de grote tenen bovenop een grote blaar te bezitten. Vreemd, nog nooit gehad bovenop de tenen. Schoenen bekeken maar die waren toch echt hoog genoeg, ruimte zat.

Wat voor vreemde manier ik die dag gelopen heb weet ik niet, met de tenen omhoog leek het wel. We konden ook niet echt lekker doorlopen. We zaten middenin het peloton en konden slecht vrijuit lopen. We hebben er niet echt last van gehad dat we niet door konden lopen, genoeg publiek en muziek om ons mee te vermaken tijdens het wandelen maar ik had wel op een vreemde manier gelopen.

‘s-Avonds de blaren behandeld en weer naar de fysio geweest. De fysiotherapeute kon voelen dat de rug lang niet meer zo vast zat als de dag ervoor en heeft daarom niet alleen de rug maar ook de bovenbenen goed onder handen genomen. Wat een weelde toch, ik vraag me af of ik het gered had zonder haar. Maar ze was er en heeft goed werk verricht

Weer met een paar paracetamolletjes naar bed gegaan en met het vertrouwen de 4-daagse uit te gaan lopen. Zeker weet je het nooit maar niemand heeft de zekerheid dat je de eindstreep haalt. Het kan de laatste dag een paar kilometer voor de finish nog fout gaan. De dip van de vorige dag was gereduceerd naar nihil. Morgen de 7 heuvelen.

Lees ook dag 1: Een hete 4-daagse

 

18 gedachten over “Roze woensdag

  1. Voor 4 jaar terug, de eerste keer dat ik mee liep waren er meer verklede mannen/travestieten. Ik vond en vind het prachtig om te zien. Maar ook het publiek is roze in de mooiste creaties. Een groot feest van saamhorigheid.

   Geliked door 1 persoon

 1. ha die AnneMarie
  dus je had al het gevoel dat je raar had gelopen door de drukte in het peleton , maar gelukkig viel het mee
  ja en dan is een goede massage nadien een heerlijke luxe 🙂
  ik zag het op tv , het was weer een hele mooie roze woensdag
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 2. nee dat was net2 minuten van huis , stond er een reebokje op het fietspad 🙂 en die bleef rustig staan zo ik met de mobiel een foto kon maken hihi
  ik woon vlak aan de Westerheide hier 🙂 , was om net na de klok van 9 , dus niet eens echt vroeg

  slaap wel groet

  Like

 3. Heel knap gedaan. Jullie hebben gehaald. Pfff… Echt heel knap gedaan Anne Marie. Leuk ziet jullie uit met roze woensdag. Leuke foto’s. Fijne zonnige dag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja we hebben het gehaald en achteraf viel het best mee maar die dinsdag was wel heel erg zwaar.
   Er valt onderweg ook zoveel te zien, erg veel foto’s gemaakt.

   Like

   1. Het is zo leuk om te zien van jou foto’s. Kom maar op met de foto’s. Het was zeker zwaar geweest. Leuk dat je onderweg veel ziet.

    Geliked door 1 persoon

 4. Wat fijn dat het goed ging,, ja blaren kun je op de meest onmogelijke plaatsen krijgen maar als ze goed verzorgd worden is het wel te doen.Roze woensdag is de laatste jaren uitgegroeid zie ik. Dat was 10 jaar geleden minder en ik droeg toen ook niets roze, heb er niet zoveel mee omdat het voor mij niet uitmaakt hoe iemand geaard is.

  Geliked door 1 persoon

 5. De blaren hebben mij verder niet dwars gezeten gelukkig. Zondag was er toch een wat omtstoken. Sodabadjes doen wonderen, ziet er weer strak uit. Ik wil wel graag bijdragen aan de tolerantie in de wereld want daar schort het steeds meer aan lijkt het. Leven en laten leven.

  Like

Reacties zijn gesloten.