6WMB, spel (golf)

Het 6 woorden met beeld verhaal is een idee van Marion Driessen
De opdracht voor deze week is: SPEL
Kijk voor meer verhalen hier

DSC_0117

Golf, frustrerendste spel wat ik ken

Waarom stop je er dan niet mee? Onder andere een van de frustraties, ondanks dat je een slechte dag had is stoppen geen optie want…………. Stel je voor misschien gaat het morgen wel beter. En dan gaat het een dag beter en denk je: zie je wel ik kan het wel.

Golf gaat met ups en downs. Sommige mensen kunnen beslist niet tegen de downs en stoppen er na een aantal maanden of jaren mee. Onlangs stond een kartonnen doos midden op de parkeerplaats bij de golfbaan met de tekst: Ik heb het wel gezien met het golfen, neem wat je gebruiken kunt, wees gegroet het gaat je goed.
De doos bevatte zelfs een paar hele nieuwe golfschoenen. Dan ben je echt gefrustreerd en helpt geen lieve Pro meer om je op het goede spoor te krijgen.

Voorlopig blijf ik oefenen en mijn rondjes lopen. Met in 2016 bijna onder handicap 20 lijkt het erop dat ik eens, vroeger redelijk kon spelen. Daar wil ik weer naartoe. De dagen van frustratie snel vergetend en terend op de goede dagen (zwaar in de minderheid) blijf ik mijn wekelijkse rondje lopen tot, wie weet, onder handicap 20. En dan wil je nog lager. Pfffff wat een spel. Grrrr.

25 gedachten over “6WMB, spel (golf)

 1. ha die AnneMarie
  goed gevonden , en ik denk dat het nog waar is ook 🙂
  blijf jij maar fijn werken aan een zo laag mogelijke handicap
  en ben je gefrustreerd , maak je gewoon een fijne wandeling en is je koppie weer tot rust
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Meestal ben ik het al vergeten als ik van de baan af stap. Lekker bakkie koffie drinken op het terras en het is weer klaar. Vandaag ging het redelijk, dat geeft weer moed en dan ga je de volgende dag of week gewoon weer.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb ook wel eens zo dagen. Nu zit ik met omstandigheden. Zo dagen heb jij ook. Dan ben ook gefrustreerd. Och ik kan ook van. Wat vervelend dit zo gaat met handicapt. Gelukkig ging wel redelijk met je. Gewoon door gaan zeg maar. Knap van jou!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hi! Cool Blog! Really nice to read here :))))) Thank you for shraing this interesting post! Have a nice weekend and best wishes from spa family ….thihihi 🙂 Yours, Nora

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja dat was echt grappig. We hebben er met z’n drieën een beetje om gegniffeld want we begrijpen het heel erg goed. Alleen is de frustratie of zoals je wilt de prestatie net niet erg genoeg om er mee te stoppen. Het blijft trekken.

   Like

 4. Ik ken het via mensen die het doen…. zelf nooit gedaan en het trekt me ook niet, ik snap ook niet wat er leuk aan is maar heej, dat hoef ik ook niet te snappen 😉 Ieder zijn ding, en zolang men aan zijn ding plezier beleeft zonder daarbij anderen te benadelen vind ik alles best.

  Ik wens je van harte toe dat je vooral plezier blijft behouden want welke handicap ook… plezier is waar het om gaat toch?

  Fijn weekend, weer met “bezoek” toch?!

  Geliked door 1 persoon

  1. Jazeker met bezoek. Ben hard aan het werk om tijd voor haar te hebben straks.
   Madammeke heeft er al goed zin in.
   Geen tijd voor golf dus. Kunnen we even van uitrusten. Volgende week maar weer een keer als we tijd hebben

   Like

 5. Als je een “handycap: hebt moet je aan de Paralympics meedoen, dáárom lukt het je niet natuurlijk;-) , nou ja, flauw grapje dat je vast al heel vaak gehoord hebt. Ik zie al niet eens kans om midgetgolf tot een goed eind te brengen dus aan mij heb je niets voor goede raad.

  Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie
  ik ben blij dat je de foto’s mooi vond 🙂
  ik maakte vandaag een korte wandeling , en had nergens last van , dus zo ver zo goed met de rug
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Knap dat je blijft doorzetten, blijft oefenen, want de frustratie spat er van af. Ging de slag op de foto wel goed? Heerlijk verhaal, zeker met de achtergrondinformatie erbij. Ik wens je ondanks alles veel plezier met je sport, met het buiten zijn.
  Hartelijke groet.

  Like

Reacties zijn gesloten.