Charles Aznavour

Maandagmiddag kwam het bericht dat Charles Aznavour op 94 jarige leeftijd is overleden. Hij begon als tekstdichter voor o.a. Edith Piaf waarna hij zelf is gaan zingen. Charles Aznavour was zijn eigen tekstdichter en componist en in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw had hij zijn grootste hits. Maar gestopt met componeren en zingen is hij eigenlijk nooit.

Veel van zijn chansons uit de beginperiode van zijn carrière ken ik maar de mooiste vind ik nog steeds ‘She’ Waarschijnlijk omdat de song in het Engels gezongen is en daardoor voor mij te volgen.
Zijn songs waren meestal de ultieme zwijmel, ondanks dat de meesten in het Frans gezongen werden. Ik ving altijd wel wat op over de inhoud van de tekst die meestal over L’amour, liefdesverdriet en verraad ging.
In die tijd wilde je naar Frankrijk want daar gebeurde het. Daar wisten ze wat leven was. Eten, drinken, zingen over al het moois op aarde. Vooral in de winter verlangde ik naar Frankrijk, de chansons en chansonniers uit Frankrijk en het eeuwige mooie weer.

Het heeft jaren geduurd voordat ik Frankrijk met eigen ogen mocht aanschouwen. Met Radio Nostalgie op stoven we over Frankrijks wegen.
Deze zender is in 1983 opgericht en ik denk dat wij pas rond 2000 voor het eerst in Frankrijk geweest zijn. Toen had Frankrijk toch al wat aan populariteit in geboet.  Om maar eens wat te noemen, presidenten met hun buitenechtelijke relaties. Regeren deden deze presidenten bovendien maar met de Franse slag.  Het weer bleek toch niet altijd warm en aangenaam te zijn en dan hadden we nog de impopulaire inwoners van Frankrijk die het onze vakantiegangers op de camping niet altijd even makkelijk maakten. De Fransen waren veel te chauvinistisch vonden wij Nederlanders en ze verstonden alleen maar Frans, maar dan moest het wel goed uitgesproken worden.

Hoe dan ook, we hoorden niet zo veel meer van hem maar het spijt me wel dat er is weer een jeugdidool overleden is. Gelukkig heeft hij veel muziek geschreven en uitgebracht.  Zijn chansons zijn altijd wel ergens te vinden mocht je zelf niets in huis hebben van hem.
Zullen we beginnen met mijn favoriet.

She – Charles Aznavour

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

24 gedachten over “Charles Aznavour

 1. mooi AnneMarie , zo jij het voor ik weet zeker velen verwoord
  een groot artiest is heen gegaan , 1 uit onze jeugd
  ik zal het nooit meemaken , welke artiest van nu
  herdenkt met over zeg 100 jaar 😦

  Geliked door 1 persoon

  1. Een heerlijk land hoor. De taal kende ik ook nauwelijks maar ik begin gewoon altijd in het Engels. Meestal is er wel iemand die je dan helpen kan en in supermarkten kun je alles pakken.

   Like

    1. Hi hi, ja dan heb je een probleem.
     Ik ben een veelvraat en lust (bijna) alles. Vooral als er veel knoflook in zit.
     😉😉😉

     Like

 2. Ik was er in 1988 kwam met een forse kater thuis… kortom, niet mijn land, integendeel zelfs, ook al (en dat moet ik natuurlijk wel toegeven) is er veel schitterende natuur te bewonderen.

  Eh ja.deze muziek ken ik natuurlijk

  FIjn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik schreef het net al bij Melody ,mooi zo mooi deze song en wat mij betreft de mooiste van hem en ik krijg er nog steeds kippenvel van .Op mijn blog geplaatst deze week met een foto/filmpje van mijn poezenmeisje dus geen zwijmel vandaag
  Gr Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik vind wel heel erg jammer dat niet meer is. Hij heeft mooie leeftijd gehad. Hij kon heel goed zingen. Prachtig! Goede zanger. Deze muziek vond ik de mooiste om te horen.

  Geliked door 1 persoon

 5. ha die AnneMarie
  nee spijt heb ik eigenlijk ” nooit ” ergens ook maar van gehad 🙂
  ik had er een schitterende tijd , toen de boer van wie ik de farm zou overnemen zich terug trok vanwege teveel belasting moeten betalen , en mijn vader hier erg ziek was , en ik op bijna 30 jaar niet nog eens voor een andere plaats wilde wachten , heb ik de knoop door gehakt
  heb veel van dat grote land gezien
  nu bewandel ik ons mooie kleine landje

  slaap wel groet

  Like

 6. Nice nice! :))) hihi….thank you for sharing your impressions! Have a great week and best wishes from ski holidays italy 😉 pia ❤

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.