‘NEE’ Schrijf uitdaging #6

De schrijfuitdaging van Schaap Schrijft is deze keer ‘NEE’
De opdracht wordt om de 14 dagen op zaterdag gegeven.
De enige regel is, schrijven of dichten over de opdracht met maximaal 150 woorden (exclusief titel)
Wil je meer verhalen lezen kijk dan bij Schaapschrijft

NEE, een woord wat ik eigenlijk niet graag gebruik. Gebruiken doe ik het dan ook weinig. Komt er een (hulp) vraag dan kijk ik wel uit om direct nee te zeggen. Meestal ligt ja op mijn lippen en wordt gelijk uitgebraakt. Later als de vrager weg is begint de praktische ik me in te laten zien dat het misschien niet handig was om gelijk toe te geven en in plaats van ja een NEE veel beter was geweest.
En dan de keren dat ik NEE gezegd heb en het achteraf beter ja het kunnen zijn.
Voortschrijdend inzicht noemen ze dat, maar dat inzicht kwam natuurlijk veel en veel te laat. On-omkeerbaar, wat een spijt. Okè, wie heeft dat niet?
Blijkt bovendien dat we een veel te rooskleurig beeld van onszelf hebben en zou het zo maar kunnen dat ik toch te vaak Nee zeg.
Het is gewoon een rot woord.

DSC_0128 (Small)

26 gedachten over “‘NEE’ Schrijf uitdaging #6

 1. ha die AnneMarie
  een rot woord zou ik het niet noemen
  wel 1 die lastig is in het gebruik
  maar zo als jij in de sneeuw valt het hier mee
  straks weet je niet meer of je het geschreven hohoho
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Hihihi, grijs is het hier ook en niet zo’n beetje ook.
   Helaas kan ik niet zoveel met nee, het is me een te lastig woord. Ga er ook niet meer aan werken, het levert geen trauma op dus we doen het er maar mee.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik like natuurlijk jouw bijdrage maar ben het wel oneens met jouw mening over het woord. Gelukkig ken ik jou wel als iemand die nee durft te zeggen en dat is een teken dat je tóch wel naar je eigen grenzen kijkt en die bewaakt. Hartstikke goed!!

  Morgen mag je nee zeggen hoor maar ook ja 😊😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat neemt niet weg dat ik er moeite mee heb om te zeggen.
   Ik doe het dan wel maar het blijft me dagen lang dwars zeggen als ik nee heb gezegd.

   Tegen morgen heb ik met volle overtuiging ja gezegd. Dat komt vast goed.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ik zeg ook te weinig ‘nee’, maar aan de andere kant voel ik me dan ook weer slecht achteraf als ik het toch deed.
  Mijn conclusie : dat achteraf-gevoel heb ik er niet echt meer voor over, en dus voel ik me gewoonlijk beter bij een ja.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is het. De keren dat ik dan toch nee zeg ben ik er dagen mee bezig. En dan niet te vergeten de keren dat ik nee gezegd heb omdat ik nog zo’n bleu, dom gansje was. En nu, omdat alles is zoals het is wil ik het liever niet meer gebruiken. (Bijna) Iedereen en alles verdient de aandacht die ze vragen.

   Geliked door 1 persoon

  1. Ha, een zielgenoot. Zo zie ik het ook. Ik gebruik het soms wel maar daarna zit ik er dagen mee in mijn maag. Lastig, lastig om nee te zeggen en niet om iedereen te vriend te houden maar omdat een ieder toch een beetje aandacht verdient.

   Geliked door 1 persoon

 4. Je kan soms nee ook omzeilen. Hoorde eens van iemand als ze wat vroegen dat ze dan antwoordde “ik kan niet, heb dan een afspraak” En daarmee bedoelde ze een afspraak met zichzelf om eens een avond niets te doen of een middag juist dat te doen wat ze zelf wilde. Ik pas dat regelmatig toe en dat bevalt met eigenlijk best goed. Ik kwets niemand en als iemand vraag wat voor afspraak heb je vertel ik het ook eerlijk, een afspraak met mezelf.

  Geliked door 1 persoon

 5. Ik herken mij goed in wat je schrijft. Nee zeggen is moeilijker dan ja, maar soms niet beter (voor jezelf, maar ook de ander soms)!

  Maar het is wel een belangrijk woord, zoals Melody zegt: om je eigen grenzen te bewaken. Helaas zijn er teveel mensen die er (on)bedoeld misbruik van maken als je altijd/te veel ‘ja’ zegt. 😦

  Ik ga je linken!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.