Oud & Nieuw

Bijna letterlijk wandelden we het oudejaar uit en het nieuwe jaar in.
Wandelend zodat we een glaasje wijn konden drinken op oudejaarsavond bij onze vrienden. Wandelen, soms noodzaak maar vaak voor ons plezier.
Mijn benen hebben me in het oude jaar iets meer dan 1330 geregistreerde wandelkilometers gedragen. Daar komen 260 aan geregistreerde golfkilometers bij en dan blijven er nog heel wat ongeregistreerde kilometers over die ieder normaal mens loopt. Thuis, bij het boodschappen doen eigenlijk lopen we wat af in ons leven.
Door het bijhouden van deze twee lijstje in het oude jaar begin ik eigenlijk nieuwsgierig te worden hoeveel ik nu precies loop in een jaar. Op de kilometer nauwkeurig bij houden gaat niet lukken maar het aantal stappen en de wandel- en golfkilometers zijn wel bij te houden. Best een mooi doel voor het nieuwe jaar.
Ergens moet m’n activitiy tracker nog liggen waarmee ik statistieken compleet kan maken. Zo even zoek en om doen.
Een heel nieuw jaar om wandelkilometers te maken, bij te houden en over die gewandelde kilometers te schrijven. Een heel nieuw jaar om jullie mee op sleeptouw te nemen langs ‘s-Heeren wandelpaden, maar niet alleen wandelpaden. Een stad, een landgoed er is zoveel te wandelen en te zien.
Aan het eind van het jaar, zo rond Oud & Nieuw gaan we er lekker bij zitten om terug te denken aan alle mooie momenten van het oude wandeljaar en mijmeren over alle kilometers die mogelijk in het nieuwe jaar weer gemaakt kunnen worden.
Loop in het nieuwe jaar weer via de digitale weg weer mee of wandel eens een tochtje met me mee. Houd je eigen kilometers eens bij en het zal je verbazen hoeveel er aan het eind van jaar aan genoteerde kilometers zullen staan.
Volgens mij heb ik het al 100 keer geroepen maar voor diegene die het gemist hebben, een beweeglijk en gezond nieuw jaar toegewenst.

Dit verhaal is ook onderdeel van de ‘Schaap Schrijft’ schrijfuitdaging #7: Oud & Nieuw 

 

28 gedachten over “Oud & Nieuw

 1. Wat moet het heerlijk zijn als je zoveel kms aan kan.
  Er bestaan ook uurwerken die elke stap registreren. En die heb je dan natuurlijk altijd om de pols.
  Een gezonde geest in een gezond lichaam.

  Like

  1. Zo af en toe heb ik er wel eens genoeg van maar na een paar dagen rust begint het toch weer te kriebelen.
   Nu je het zegt, die horloges ken ik wel. Ze zijn alleen zo duur en ook behoorlijk groot.

   Like

  1. Ik heb ooit een activity tracker gekregen bij een nieuwe smartphone. Daarmee kan ik de stappen bijhouden maar dan moet je altijd met zo’n armband om lopen. Ik ga het wel proberen maar of het me het hele jaar zal lukken weet ik niet zeker. Het doel is er wel.

   Geliked door 1 persoon

 2. ha die AnneMarie
  ik houd eigenlijk alleen de wandelingen(tjes) bij nu via runkeeper , was mapmywalk
  er zit ook zoiets op de mobiel , ach ik vind het ook leuk om te weten , en jij en ik weten hoelang de wandelingen zijn , dus zitten we er nooit echt ver naast , toch
  wens je een geweldig wandel jaar
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Het probleem is dat ik vaak vergeet om mijn horloge om te doen of een app aan te zetten. Mijn echtgenoot vergeet het bijna nooit dus ik weet het dan wel maar staat dan niet als totaal in Strava. Eigenlijk ook niet belangrijk want zoals je zegt want meestal weet je het toch wel.
   Vandaag ga ik shoppen met mn dochter. Die kilometers reken ik maar niet mee want het zal wel veel koffie drinken worden.
   Groeten.

   Like

 3. Zo! Als je dat allemaal bij elkaar optelt, dan heb je zeker wat kilometers o.0 wow! Knap hoor. Je loopt op een dag ook gemiddeld zo’n 2,5-4 kilometer (ligt eraan hoe actief je bent, meer of minder kan natuurlijk ook).
  Heel veel plezier met kilometers maken dit jaar. 🤸🏻‍♀️

  Geliked door 1 persoon

   1. Hehe ja, ook ooit een activity tracker gehad ivm prothese. Ik kwam op rustige dagen op gemiddeld 2 km, op de drukke tussen 4-5 km.

    Geliked door 1 persoon

 4. niets zo ontspannend als wandelen, denk ik wel eens
  je gaat er de dingen anders door bekijken
  mijn stappen of km hou ik niet bij…
  dat is geen streefdoel voor mij

  prettige avond

  Geliked door 1 persoon

  1. Nu wandel ik ook maar in de zomer maak ik meer lange afstandswandelingen en dat vind ik heerlijk. Je gaat de wereld dan iid anders bekijken.

   Like

 5. Ik fiets meer en die tellen ook als “loopstappen” Iedere 3 km die ik fiets is ongeveer gelijk met een stap. Komt nog een blogje over want was dit jaar best fanatiek er mee bezig geweest. Zoveel km als jij loop ik niet maar mijn weekenden in Apeldoorn wandelen we meestal zeker in de wintermaanden. Maar fietsen is toch wel favoriet. Veel gezonde en fijne km voor dit jaar gewenst….. want bewegen is gewoon goed.

  Geliked door 1 persoon

 6. Daar gaat het om, bewegen. Hoe en wat je dan doet is niet belangrijk als er maar bewogen wordt. Zag toevallig op nieuwsuur nog over bewegen en dan vooral op latere leeftijd. Maar iid dat gaat bij jou prima. Ben benieuwd wat je er over gaat schrijven.

  Like

 7. mogge AnneMarie
  ja dat zijn me een paar kussen hé
  mooi en ontroerend tot vertederend aan toe hihi
  je zou er van in de war raken 🙂 ach wij zijn ook natuur
  geniet de dag

  Like

 8. En wandelen is dan ook nog eens de beste “beweging” , dat is ook prima bewegen. Ik wens je javoor je lichaam. Noodgedwongen loop ik de laatste jaren toch wel minder dan ik zou willen maar nog altijd wel voldoende. Gelukkig hebben we ook een trap in huis Een fijn wandeljaar met Flip en Flop !

  Geliked door 1 persoon

 9. Annemarie…Ik houd mijn kilometers bij op GPS coördinaten.nl Na een wandeling nog even na meten wat ik gelopen heb. En het is een mooie site om een route uit te zetten…. Nog bedankt dat je Volger op mijn Blog bent geworden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Als ik het goed begrijp ga je een Camino lopen. Dat is nog een wens van mij. Ben zo benieuwd hoe het met jouw Camino zal gaan. Jij ook bedankt dat je volger bent geworden.
   Wandelen zit er goed in en ik kan niet wachten tot we weer meer naar buiten kunnen.
   Nog een vraagje. Hoe doe je dat in GPS coördinaten. Zit je dan later ahter de computer om je wandeling langs te gaan?

   Like

Reacties zijn gesloten.