Tocht ‘Oud Amsterdam’ 2019

Zaterdagochtend 9 maart zaten we om 7.11 uur in de trein richting Amsterdam.
Ja je moet er wat voor over hebben om door de hoofdstad van Nederland een wandeltocht te kunnen lopen.
Het thema ‘Film en TV’ ging een beetje langs mij heen omdat ik weinig TV en Film’s kijk, maar mijn mede wandelaars herkenden veel locaties. Op de routebeschrijving werden alle bezienswaardigheden vermeld dus missen kon je ze eigenlijk niet.
Een aantal Amsterdammers hielpen ons zelfs de locaties vinden. In het plat Amsterdams’s wisten ze ons precies aan te wijzen waar we wezen en kijken moesten. Heerlijk toch?
De zon liet ons wat in de steek maar ondanks dat en de soms wat koude wind was het prima wandel weer. De wandelaars die zondag hebben gewandeld hadden minder geluk.

P1140339 (Small)
Zoals we gewend zijn van Vereniging ‘Ons Genoegen’ was het een geslaagde wandeling. Steeds worden we weer verrast met locaties waar we het bestaan vanaf wisten of zelfs maar gezien hebben.
Ruim 20 kilometer Amsterdam snuiven, letterlijk en figuurlijk. Maar ook dat hoort bij Amsterdam, het snuiven van de luchten.
Dat wordt een heel jaar wachten op de volgende tocht.
Hebben jullie meer locaties ontdekt die gebruikt zijn voor TV en of film opnames?

46 gedachten over “Tocht ‘Oud Amsterdam’ 2019

 1. 20 km Amsterdam! Dat had ik graag ook gedaan….met de fiets😉. Ik herken sommige plaatsen, maar kan ze niet aan film of TV koppelen. Daar ben ik nooit sterk in geweest.

  Geliked door 1 persoon

   1. Dat is zo. Mijn moeder was ontroerd nadat ze mijn broer zijn cadeau schonk. Haar derde zoon die met pensioen is gegaan…
    Een knuffel helpt.
    Ik knuffel haar iedere keer als ik haar zie. Zo ook morgen na het werk als ik haar bezoek. Mijn liefste moeder. Ze is mij zo dierbaar.

    Geliked door 2 people

    1. Moet wel een hele bijzondere moeder zijn. Dat jullie zo lang van elkaar mogen genieten is ook zo fijn.
     Hoe vaak gebeurt het niet dat een bijzonder mens te vroeg sterft. Geniet van elkaar en een dikke knuffel van mij voor haar en jou.

     Geliked door 1 persoon

     1. Ze is zo lief. Altijd geweest. Een goed en groot hart voor iedereen, nooit geen greintje slechtheid in haar gezien. Het is een zegen dat ik zo een moeder had en nog steeds mag hebben. Ik prijs me rijk.

      Geliked door 1 persoon

        1. Ik werd meteen afgestraft! Ik schreef zelf meteen daarna een t te veel in “Vindt jij ook…?” Hoogmoed enzo en God straft met harde hand. Terwijl mijn “Bea toch!” eigenlijk een grapje was. Ach, het was ook nog zo vroeg om 6 uur.

         Like

  1. Met deze tochten kom je overal. Ik hoor soms wel wat gemopper over een tocht maar dan denk ik volgend jaar beter hoor. De boog kan niet altijd gespannen staan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Interessante wandeling. Ik herken veel plaatjes maar ik ben dan ook een geboren Amsterdammer.
  20 Km zou mij teveel zijn. Ik ben al blij als ik gemiddeld zo’n 6 a 7 km per dag haal onder leiding van de stappenteller.
  Bij 10 a 12 km gaan mijn spieren te zwaar protesteren. Knap dat jullie dat wel halen.

  Geliked door 1 persoon

  1. Komt waarschijnlijk ook omdat we altijd gewandeld enz. hebben. Ik merk het wel bij familie en vrienden. Wil je op latere leeftijd beginnen met langere afstanden te wandelen dan valt het vaak niet mee. Daarbij komt dat de een nu eenmaal makkelijker loopt dan de ander. Ook dat is een gegeven waar je niet veel aan kunt doen.

   Like

 3. Dat klinkt als een mooie wandeling, ondanks het grijze weer. Wat leuk dat dit zo georganiseerd werd. Amsterdam is toch maar een mooie en sfeervolle stad.

  Like

 4. Je kwam oud Amsterdam terecht. Leuk dat je daar geweest bent. Vis foto ken ik. Je ziet oude fabriek terug. Ik kijk helaas niet naar Nederlandse stukken. De Jordaan café is zeker heel oud van binnen. Bij sommige plekjes ken ik niet. Je aardig gelopen. Jammer dat weer niet mee werkt. Was wel kil weer. Brrr…

  Geliked door 1 persoon

  1. Er is ook nog een kortere afstand. Dan blijf je meer in de stad. Wij hebben wat wijken buiten het centrum gezien vanwege de lengte die we willen wandelen. Ze verrassen ons steeds weer.

   Like

 5. De wandeltocht stond in mijn agenda, vorig jaar achterin opgeschreven en in mijn nieuwe overgeschreven. Had het, als Amsterdamse, erg leuk gevonden, maar helaas op het moment geen wandelbenen… Moet weer een bijzondere wandeling geweest zijn!

  Geliked door 1 persoon

 6. ha die AnneMarie
  zag je het al voor je , ik op die ondingen rond lopen , echt niet hihi
  slecht voor enkels – knieën – heupen en rug
  ja het weer knapt ziender ogen op , moet ook wel , want ik wil voor wat dagen eten halen
  heb het hele huisje stofvrij , zo ff scheren en badderen , dan beginnen met de nieuwe schoenen wat in te lopen , echt nodig waren ze nog niet , maar voor de helft van de ” normale ” prijs mocht ik ze niet laten staan 🙂
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.