Z.O.Z. Wat een berg leek is nu een feestje

Vandaag verschijnt mijn 500e blog. Niet zoveel als je bedenkt dat ik sinds september 2015 bezig ben met bloggen. Het heeft ongeveer 2 jaar geduurd voordat ik de stap om te gaan bloggen ook werkelijk aangedurfd heb want wat had/heb ik nu te vertellen?
Diegene die me (onbewust) over de schreef heeft gehaald is gewoon Anneke.

Door een interview in het Bosk (bond voor ouderen) met haar waar tevens uitleg gegeven werd over een aantal sites waar een blog gestart kon worden heb ik de torenhoge drempel durven nemen.

Mijn verwachtingen over het bloggen waren zo hoog gespannen dat het bijna op het beëindigen van mijn blog uit draaide. Ik bewonderde de perfect geschreven blogs en spiegelde mijn blogs met de blogs waar het verhaal boeide, met prachtige volzinnen geschreven en van hoge kwaliteit zijn.
Ik deed mijn best maar kon het natuurlijk nooit evenaren. Ik wilde ermee stoppen.
Op een avond besprak ik mijn twijfels met een vriendin en vertelde over de boeiende, perfect Nederlands geschreven en hoogniveau blogs die ik zelf las waaraan mijn blog op geen enkele wijze aan kon tippen.
Haar commentaar gaf mij een behoorlijke schrikreactie, was in het minst vriendelijk echter ontluisterend realistisch:
“En wij dan? Zijn wij de ‘minder begaafden’ met een gemiddeld IQ dan niet belangrijk? Hebben wij ‘de gewone mens’ geen behoefte aan een blog waarbij het met plezier lezen belangrijker is dan hoogstandjes die we nauwelijks begrijpen?”
Ik landde met beide benen op aarde en trok mijn conclusie, ik mocht  blijven in blogland. Mijn ding doen zoals ik gewend was zonder naar het hoogst haalbare streven.

Daarna ontdekte ik meerdere onderwerpen om over te schrijven dan mijn oorspronkelijke idee. Bewegen en anderen inspireren om te blijven of gaan bewegen is gebleven maar daarnaast ontdekte ik de Zwijmels op Zaterdag.
Eerst wilde ik niet beginnen aan de Zwijmels op Zaterdag omdat mijn muziek voorkeur een klein beetje afwijkt van het gemiddelde. Wat die voorkeur betrof kwam ik een bijna gelijk gestemde tegen in het echte leven maar ook op de Zwijmels op Zaterdag. Melodyk.nl liet mij zien dat het klassieke genre geen probleem hoeft te zijn. Alle muziek is welkom bij de Zwijmels op Zaterdag. Het plezier en de beleving van de muziek staat voorop, niets meer en niets minder. Het maakt echt niet uit welk genre het is. Een ontdekking waar ik enorm blij mee was.
Ik ben begonnen aan de Zwijmels en kan me enorm uitleven in Zwijmels op Zaterdag.
De combinatie van bewegen/wandelen en muziek luisteren is perfect voor mij. Zo ontdek ik vaak fantastische muziek en ontstaan er,in ieder geval voor mijzelf juweeltjes van Zwijmels.

Ondertussen kreeg ik meer tijd en kon nog een passie verder ontwikkeld worden. Fotograferen en filmen. Het filmen bleef wat op de achtergrond maar de hobbyfotograaf kon zich verder ontwikkelen. Laat je nu met foto’s ook hele mooie blogs kunnen maken. De cirkel is rond. Ik heb mijn weg gevonden in het blog wereldje.
De drempel was hoog, zag er als een berg tegenop maar begon onderaan rustig de berg te beklimmen hoger en hoger. Kijkend, genietend, lerend en vooral heel veel plezier belevend aan het schrijvend. Het plezier ging verder dan het schrijven. De reacties en de vriendschappen die spontaan zijn ontstaan.
De twijfel is er niet meer en ga door voor de volgende 500 blogs.

Kate Bush – Running Up That Hill

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

57 gedachten over “Z.O.Z. Wat een berg leek is nu een feestje

 1. Zeg dan maar tegen die vriendin uit mijn naam: “Hartelijk bedankt!” 💋

  Veel te leuk jou als blogger te hebben mogen ontdekken en nu ook weten hoe zo’n leuk mens je bent en hoe zo’n mooi ❤ jij hebt!
  Zelfs al heb ik helemaal niets met jouw wandelpassie 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij delen een andere passie die niet minder leuk zijn en schrijven daarover is ook een feestje.
   Hoe leuk is het trouwens dat wij elkaar al heel snel ontmoet hebben en tot een vriendschap is gekomen. Je hebt een plekje in mijn ❤ veroverd.

   Geliked door 1 persoon

 2. mogge AnneMarie
  ik ben blij dat je bent blijven bloggen , na je die berg op gerent bent
  en ik vind dat jij mooie zwijmels bedenkt tijdens het wandelen
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik zou het nu ook niet meer willen missen. Ben ook heel blij jou ontmoet te hebben. Ik verheug me al op de volgende ontmoeting wanneer die ook zal zijn. Zo leuk om met z’n allen op stap te gaan.

   Geliked door 1 persoon

   1. ik heb er ook veel plezier aan
    en heb in de loop van de jaren al enige mede bloggers mogen ontmoeten
    van hoge Noord Holland tot ver zuid in Zeeland
    van diep zuid in Limburg tot in het hoge noorden hihi
    we zullen zien 🙂
    fijn weekend groet

    Geliked door 1 persoon

 3. Zo heb ik het ook ervaren in het begin, maar gaandeweg word je meer ervaren en vind je je weg. Gelukkig hebben we niet opgegeven. Je schrijft heel goed en vlot, ik zou niet weten waarom je jezelf minder zou moeten voelen. Ik lees je heel graag. Je inspireert met mooie foto’s en wandelingen. Blijven gaan! We zullen elkaar vast weleens in het echt ontmoeten! Lieve groet en nog een fijn zonnig weekend.

  Geliked door 2 people

  1. Leuk en fijn dat jij het ook zo ervaren hebt in het begin. Ik keek mijn ogen uit en verbaasde me over wat ik las. De uitspraak van mijn vriendin heeft zeker geholpen met het vinden van mijn eigen weg. Kwam nog bij dat ik de enige in de familie ben die schrijft. Schilderen, muziek maken maar schrijven niemand. Ik vond het dus best eng maar eilde het wel heel graag. Nu weet ik het zeker, ik ga door en blijf anderen volgen. Het is echt mijn ding geworden.
   De persoonlijke ontmoetingen zijn de kers op de taart. Wij treffen elkaar vast ook nog eens. 😍😍😍
   Dank je wel voor je lieve reactie.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ook al blog je veel langer dan ik, ik herken die aarzelende stap en twijfels.
  Maar voor mij ben je een echte blogvriendin geworden, ik volg je graag en zal dit blijven doen, tot blog 5000 om de hoek komt piepen 🙂 en zelfs langer.
  Ik lees je schrijven graag, geniet van je foto’s, stap met je mee, val in zwijmel van je energie 🙂 , luister en leer graag nieuwe stukjes muziek, en wie weet…… zie ik je ooit eens ‘in het echt’?!
  Doorgaan dus is dé boodschap.

  Geliked door 2 people

  1. Dank je wel Omabaard. Ik hoop nog lang elkaars blogs te genieten. Jouw schrijven inspireerd mij ook. Ik vond het echt doodeng ook omdat niemand in mijn familie schrijft. Er zijn wel creatievelingen maar schrijven nee. De stap om het web op te gaan was echt doodeng maar nu ben ik heel blij hem wel genomen te hebben.
   Dat het meer zou worden dan alleen schrijven had ik echt niet door maar zijn zeker zo leuk. Het volgen van anderen. 😍😍😍
   De persoonlijke ontmoetingen zijn dan ook de kers op de taart.🌹🌹💐💐

   Geliked door 1 persoon

   1. Ik voel je perfect aan.
    Het leuke is dat je blogs leest die je aanspreken én dat iedereen kan en mag schrijven zoals hij of zij wil.
    Ik volg nog maar een beperkt aantal blogs, maar ik geef toe, ik leerde er al veel uit.
    Later, bij meer tijd, zal ik misschien op meer volgen 🙂

    Geliked door 1 persoon

    1. Het kost ook veel tijd om anderen te volgen. Ik volg nog wel veel maar lees niet altijd alles meer. Het ging ten kosten van mijn eigen schrijven liet andere in mijn ogen belangrijke zaken liggen. Het was nieuw en liet me te veel meeslepen. Wel jammer maar je kunt gewoon niet alles volgen.

     Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik weet inmiddels al wat langer dat ik zeker door zal gaan. Anderen volgens is minstens zo leuk.
   Een wisselwerking waar ik geen weet van had. 😍😍😍

   Like

 5. Wow, proficiat! Zoveel blogs al! Jij bent er beslist stevig ingevlogen, ook al had je je – helemaal onterecht overigens – aanvankelijk je twijfels! Keep up the good work!

  Geliked door 2 people

 6. Zelf ben ik in 2017 begonnen met bloggen en eigenlijk gewoon voor de grap om eens te kijken wat er gebeurde .Binnen een paar uur had ik al een paar mensen in mijn vriendenlijst en was zo verbaasd .Ik kan veel schrijven over al die jaren maar dan word het een blog onder een blog .Ieder van ons blogt op zijn eigen manier en wie het niet bevalt blijft maar weg en echt dat heb ik moeten leren om zo te denken .Ik ben wel zo eerlijk om te zeggen dat de muziek niet echt mijn smaak is .
  Groetjes Elisabeth

  Geliked door 1 persoon

  1. Daar ben ik me van bewust dat het niet iedereen aanspreekt. Dat hoeft ook niet natuurlijk. Mijn hart ligt toch bij de klassieken en switchen is geen optie. Het spreekt me niet (meer ) zo aan waardoor het schrijven erover lastiger is.

   Like

 7. Gefeliciteerd met je 500ste. Natuurlijk ben je niet minder dan andere bloggers. We zijn gewoon allemaal verschillend maar hebben vaak wél dezelfde twijfels”wie boeit het wat ik schrijf”.
  Het uitgangspunt moet zijn dat je er zélf plezier aan beleeft , plezier dat dubbel zo groot is wanneer blijkt dat andere het met je willen delen. En dat lukt áltijd, De lezers die bij je passen zullen de weg wel vinden. Jezelf blijven is het geheim want verder heeft iederéén z’n sterke en minder sterke kantjes, net als in het gewone leven!

  Geliked door 2 people

  1. Gelukkig ben ik daar inmiddels ook achter dat ieder zijn eigen stijl heeft. Zo kan een perfect geschreven blog totaal niet boeien. Tja dan haken de mensen dus ook af. Over het aantal volgers heb ik niet te klagen, het blijkt toch interessant genoeg te zijn. Niet alleen volgers mar het zelf volgen van bloggers is even zo leuk. Of je iedere keer even op visite gaat, een bakkie doen om op een ander tijdstip weer terug te komen.
   Ik buurt bij jou ook graag.😍😍

   Like

   1. Het is juist de wisselwerking van al die verschillende onderwerpen en aanpak die het leuk maakt om bij elkaar ” over de vloer te komen” .

    Geliked door 2 people

 8. Gefeliciteerd met je 500 berichten! Super!
  Leuk dat je uiteindelijk jezelf belangrijk genoeg hebt gevonden. Dat was een gouden zetje dat die vriendin je gaf. Iedereen kan en mag bloggen en iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik heb heel veel verschillende lezers en volg ook veel verschillende blogs. En ik blog al sinds 2004. Met Iris Papilio vanaf januari 2015. Ik vind het nog steeds leuk al staat het buiten ZoZ wel een beetje op een laag pitje, maar dat komt vanzelf weer goed. En ZoZ heeft geen regels, dus alle muziek is welkom! Lekker doorgaan hoor AnneMarie!

  Geliked door 2 people

  1. Doe ik hoor. Ik ga gewoon door maar dat heeft wel tijd gekost om erachter te komen dat goed goed genoeg is. Inmiddels is mijn grootste wens om het net zolang als bv jou vol te houden en met het zelfde enthousiasme. 😍😍😍

   Geliked door 1 persoon

 9. Joh, 500 blogs geschreven in pakweg 45 maanden, dat is ruim 11 blogs per maand. Dat is hartstikke veel! Daar kom ik niet aan hoor. En het is precies wat Riet en Trees hier boven al schrijven; je schrijft voor je plezier. Er zijn geen regels en geen verplichtingen, en als mensen niet willen komen lezen, blijven ze gewoon lekker weg. Waar het om gaat is dat jij leuke dingen schrijft vanuit jouw eigen beleving. En dat de mensen die daarbij passen vanzelf komen. Zo lees jij toch ook bij anderen? Ik tenminste wel. Ik ga eens kijken en nog eens kijken en als ik het leuk vind, ga ik iemand volgen, zo niet, dan blijf ik daar weg. En ik reageer ook niet altijd, want dat is geen doen, dus zo af en toe schuim ik mijn lijstje even door op zoek naar leuke dingen. Kortom; gefeliciteerd met je 500ste blog 🤝💐

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank jewel. Wat je zegt, het volgen van anderen is evenzo leuk. Heb het net ook bij Riet geschreven. Het is net of ik even op de koffie ga bij de mensen die ik volg. Maak een praatje en kom later weer eens terug.
   Meer bloggen lukt me ook niet en dat is ook prima, het gaat idd om de lol die je eraan beleeft meer schrijven levert voor mij echt niet meer lol op.

   Like

 10. 500 blogs mijn hartelijke felicitaties hiervoor AnneMarie

  het bloggen doe ik zelf vooral om de wisselwerking en je steekt er heel wat bij op…

  nog lang en veel blogplezier gewenst

  groeten

  Geliked door 2 people

  1. Dank je wel. Idd. De wisselwerking is top en had ik niet verwacht.
   Dat je er wat van opsteekt ervaar ik ook. Plus ➕ plus ➕

   Like

 11. ha die AnneMarie
  ja ik ga daar weer al wandelend genieten hoor
  die schepen zijn enorm pppfffttt , en de zandbanken verplaatsen zich door de stromingen , en dat maakt die loodsen echt wel nodig , om rampen te voorkomen
  slaap wel groet

  Geliked door 1 persoon

 12. Helemaal verrast om te lezen dat je door dat interview geïnspireerd ben. Wel leuk ook natuurlijk. Moest wel lachen om deze zin “perfect Nederlands geschreven en hoogniveau blogs”. Daar herken ik mezelf echt niet in hoor…. Laat mij ook maar lekker bij jou aansluiten gemiddeld IQ wie bepaalt dat trouwens… Nee hoor gewoon lekker door gaan. Ik geniet altijd heel erg van je blogs de combinatie van verhalen met foto’s …..en verfrissend de muziek die je op zaterdag er op zet. Soms voor mij iets te “zwaar” maar soms ook zit ik er met zoveel plezier naar te luisteren zeker in de Passion tijd….. Gefeliciteerd met 500 en op naar de 1000…… go for it…….. mooi nummer van Kate Bush……..

  Geliked door 2 people

  1. Echt, door jou heb ik desprong gewaagd. Ik ben bij je gaan gluren en dacht dit staat mij aan en denk het net als jij te kunnen. Er werden een paar sites opgegeven waar je kon bloggen o.a. WordPress en die beviel me wel.
   Apart hè dat jij de aanzet was? Ik kan van jouw blog en het idee dat jij diegene was die me overhaalde nog steeds zo genieten. Ik vond het daarom ook leuk om dit verhaal erbij te halen wat het 500e blog betreft.
   En jouw foto’s van de vogels en natuur……. ik smul er steeds van.
   Ik blijf je volgen, ook jij hebt een plekje in mijn hart. ❤❤

   Geliked door 1 persoon

 13. Goed om te lezen dat je die drempels overwonnen hebt! En dat je er plezier aan beleeft, want daar gaat het om, in welk genre dan ook, en welke activiteit dan ook!
  Kate Bush herken je uit duizenden, zij mag van mij ook blijven!

  Geliked door 2 people

 14. Proficiat met je blogjubileum. Ik kom nu pas bij je lezen terwijl jij dat al een tijdje bij mij doet. Zo blijft er wat te ontdekken. Zoals je weet heb ik een allesbehalve perfect blog. Ik maak regelmatig taalfouten en daar lees ik bij de correctie altijd overheen. Perfectie is saai mooi, maar ik hou meer van echt mooi.

  Like

  1. Dank je wel. Een perfecte blog ben ik wel van af. Dat lukt me gewoon nooit. Taalfouten, ze zitten erin. Ik doe wel mijn stinkende best om ze te voorkomen maar ze zullen er altijd wel in blijven zitten.
   Zelf volg ik blogs omdat ik ze mooi of interessant vind. Wordt ik door de eigenaar dan ook gevolgd is dat hartstikke leuk maar mag je niet verwachten dat zij jou ook gaan volgen. Het is tenslotte geen instagram waar mensen je gaan volgen in de hoop dat jij ze ook direct gaat volgen.

   Geliked door 1 persoon

   1. Soms heb je ook weinig tijd of maar tijdelijk interesse in dingen . Dat mag toch. Ik schrijf altijd over van alles en niet gericht op een doelgroep. Bij IGdoe ik trouwens precies hetzelfde.

    Geliked door 1 persoon

    1. Klopt. In het begin volgde ik zoveel mensen dat ik zelf niet meer aan schrijven toe kwam. Het is wel jammer maar ik lees nu veel minder blogs. Ik heb ze niet ontvolgd maar krijg ze niet meer in mijn mailbox. Zo mis ik (gelukkig) nog wel eens wat. Er is zoveel meer te doen dan alleen bloggen.

     Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.