Z.O.Z. Homesick

Ze draaide de sleutel om in het slot van de achterdeur en kreeg gelijk een brok in haar keel. Tranen vulden haar ogen, waar was ze toch mee bezig?
Alles opgeruimd, het bed strak in de lakens, de koelkast schoon, gestoft en gezogen, kortom het hele huis aan kant en zij trekt de deur achter zich dicht.
Ze zal het huis en al haar dierbaren missen, het fijnste huis waar ze ooit gewoond heeft, haar familie, haar vrienden, haar kennissen.
Vanwaar die drang, die drang om te reizen?
Verre oorden ontdekken, vreemde landen verkennen, culturen leren kennen, ervaringen op doen, herinneringen maken.
Na iedere reis denkt ze, nu ga ik niet meer, verlaat mijn huis niet meer voor lange tijd.
Maar na een donkere en koude winter begint het spel van voor af aan. Begint het te kriebelen. Wil ze weg, erop uit. Waar zullen we dit jaar naartoe gaan?
Alleen de gedachte al aan het boeken van een reis bezorgd haar buikpijn maar ze boekt. Direct nadat ze op de knop verzenden heeft gedrukt wordt ze misselijk bij de gedachte voor lange tijd van huis te zullen zijn. De misselijkheid bestrijd ze door zichzelf toe te spreken, het is nog lang niet zover en het duurt nog maanden voordat de koffers gepakt moeten worden.
En nu staat ze weer met de huissleutels in haar hand om ze voor langere tijd in haar tas te laten verdwijnen. Over 3 weken zal ze weer thuis zijn en dan gaat ze nooit meer zolang van huis, nooit meer met vakantie belooft ze zichzelf.

Dua lipa – Homesick

Zwijmelen op zaterdag was een idee van Marja
Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Irispapilio

 

43 reacties op ‘Z.O.Z. Homesick

  1. Erg lastig. Wij zijn eigenlijk vaak weg. Een keer per jaar een lange vakantie en nog een aantal kortere. Als we te vaak gaan wordt ik echt mopperig. Dan wil ik gewoon thuis zijn en niet telkens die stress van het gaan ervaren.

   Liked by 1 persoon

 1. mogge AnneMarie
  ik heb ook wat afgereisd , en nu nog wel , maar niet zo ver 🙂
  nooit last van heimwee gehad , maar vond terug thuis komen ook altijd fijn
  mooie zwijmel heb je neer gezet
  geniet de dag

  Liked by 1 persoon

  1. Ik heb er enigszins last van maar de bijzondere of mooie landen trekken ook. Ik gooi het maar op een compromis met mezelf en geniet in de winter zo hard mogelijk van het thuis zijn. Kunnen we in de zomer er weer op uit.

   Liked by 1 persoon

      1. Ha, je herkent het dus ook. Ik vertel er verder niet te veel over want ik wil er over schrijven. Het was in ieder geval een mooie tocht en m’n wandelmaatje heeft genoten. Dat is ook heel erg leuk om zo iemand mee te nemen.

       Liked by 1 persoon

 2. Je beschrijf precies waarom ik het dus niet doe…. af en toe een paar dagen met mijn meisje weg, heerlijk, maar dan hooguit 2 nachtjes… 3 in uitzonderingsgevallen wil ook nog maar echt niet langer
  Je muziek past er dan ook prima bij 😉

  Fijn weekend xxx

  Liked by 1 persoon

  1. Dank je wel.
   Dit gevoel ken ik dus maar al te goed maar den vreemde trekt bij mij wel erg hard altijd. Tel daar een man bij op die zijn leven lang den vreemde aan het ontdekken is en je hebt een rusteloos echtpaar waarvan er een in lichte mate met heimwee behebt is.

   Liked by 1 persoon

  1. Ik vraag me steeds af wanneer dat bij mij/ons zal gebeuren. Ik heb het gevoel dat het niet over gaat maar ja je weet nooit. Ik denk eerder dat het zal stoppen omdat één van ons niet meer zal kunnen.
   We wachten het maar af en genieten er nog van. De heimwee neem ik maar op de koop toe.

   Like

 3. Heel herkenbaar. Ik ging (en ga) ook nooit langer dan twee weken weg. Pas met mijn tweede man, ik was de 50 al lang gepasseerd, ging ik langer weg, maar 4 weken was echt het maximum. Toen ik met mijn eerste man nog met de auto op vakantie ging, wilde ik ook altijd al een of twee dagen voor het einde van de vakantie weer terug, met als argument; ‘ we gaan over twee dagen toch naar huis, kunnen we net zo goed nu al gaan’. Maar het voordeel van op reis gaan: ik ben altijd zó blij als ik weer thuis ben! Mooie muziek.

  Liked by 1 persoon

  1. Nu je het zegt, dat wilde ik vroeger ook altijd en we deden dat ook vaak. Later toen de mobiele telefoon kwam had ik er wat minder moeite mee omdat ik dan naar huis kon bellen hoe het met iedereen was. Was her goed dan kon ik er weer een paar dagen tegen maar meende ik maar half het idee te hebben dat er iemand ziek was ofzo dan wilde ik het liefst direct naar huis.
   Heb er nu wat minder last van maar het blijft en gaat echt niet over.

   Like

 4. Wat een leuk verhaal heb je erbij geschreven, gelukkig heb ikzelf niet zoveel met vakanties..
  Mooi toepasselijk nummer bij dit mooie verhaal….ben dol op meerdere stemmen, ….
  Fijn weekend

  Liked by 1 persoon

  1. Ik hoor hem nu regelmatig, zal de tijd van het jaar zijn en ik vind hem prachtig. Ik hoopte zo dat niemand me voor was want hij stond al even klaar. Muziek en verhaal is me op het lijf geschreven.

   Like

 5. Reizen en vakanties, heerlijk, heimwee heb ik dan niet. Wel gehad tijdens overwinter-periodes, dan miste ik Nederland altijd heel erg. En ik reisde ook dan vaak heen en weer om samen met mijn dochter te zijn. Dus ik ben blij dat ik dat nu niet meer hoef. Maar thuiskomen na een vakantie is ook altijd weer fijn! En zo hoort het ook denk ik. Mooi nummer zeg!

  Liked by 1 persoon

  1. Oh ja. Overwinteren zou ik dus ook nooit doen. Ik geloof dat ik gek van heimwee zou worden. Het gaat tegenwoordig beter dan vroeger maar het blijft wel.
   En idd thuis komen is dan zo fijn.
   Ik vond het zelf ook een erg mooi nummer, je hoort het nu nogal eens. Zal de tijd van het jaar wel zijn.

   Liked by 1 persoon

 6. Oke naar Oostenrijk in de winter voor een weekje dat lukte dan nog wel zonder al te veel afzien van te voren maar vakantie en rietepietz gaan niet heel goed samen, zeker niet als het ver weg moet worden. Ik laat me ook al jaren niet meer verleiden.

  Liked by 1 persoon

  1. Ha Rietepietz, daar ben je. Stilletjes miste ik je al een beetje.
   Knap dat je toch een weekje Oostenrijk deed. Ik had al eens eerder begrepen dat het niets voor jou was die vakanties. Ik begrijp het dus best maar ik zit altijd op een tweesprong. Ik wil wel en ik wil niet.
   Het wel willen overwint het nog steeds. Misschien stopt het wel een keer maar wanneer??? Eigenlijk hoop ik nog lang niet.

   Like

   1. Het helpt bij mij enorm dat ik ook niet zo nieuwsgierig ben naar andere landen, bos is bos en strand is strand, dat hebben we hier ook. Alleen geen bergen misschien dat Oostenrijk daarom toch iets makkelijker was plus dat je daar redelijk vergelijkbaar met Nederland kunt eten.

    Liked by 1 persoon

     1. Tegenwoordig zou ik er een milieu draai aan kunnen geven, dat ik bewust niet reis om het milieu niet extra te belasten;-) Ik ben evengoed nog wel hier en daar geweest in Europa, man en kinderen wilde natuurlijk ook wel eens weg.

      Liked by 1 persoon

 7. een beetje spanning is altijd goed
  dom blondje of domme belg
  het was een belg die deze Maarten niet kon , dus ik zond hem een link
  ja ziet er mooi uit hé , en zo anders dan toen Reinier de tocht won in ’63 hihi
  en hij was er ook bij de finish van Maarten , geweldig , dan wordt zelfs ik emotioneel 🙂
  nee ik kan ook nog lang niet alles daar , wie weet is het Friesland of 11stedenpad wat
  nu niet , ik sluit af en zeg
  slaap wel

  Liked by 1 persoon

  1. Trusten Karel.
   Droom lekker van ons eigen landje. Er is nog zoveel te ontdekken en zien hier.
   En er komt ook nog steeds meer bij.
   De mensen moeten vermaakt worden, herinneringen bewaard worden, landschappen en wildernis gecreëerd worden en dat allemaal odat kleine postzegeltje wat Nederland heet.

   Liked by 1 persoon

 8. Nou en of dat ik de nuance voel. Heerlijk toch dat jullie dit zo kunnen doen. Wij hadden ook wel meer gewild maar de thuissituatie leent zich er niet naar en dan zit ik toch ook wel een beetje met Homesick opgescheept.
  Een aantal malen zijn we in Spanje geweest en het beviel ons daar ook prima. Maar het zei zo en we maken ervan wat we kunnen.

  Like

 9. Langdurig van huis gaan doen we nooit. Alleen in vakanties op het huis van een van de kinderen passen, dat is onze vakantie, heerlijk vertrouwd en een mooie omgeving.
  Wel maken we graag dagtochtjes van thuis uit…

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s