Z.O.Z. Land van Maas en Waal

Trouwe lezers is het vast niet ontgaan dat het bijna tijd is voor de 4-daagse.
Nog 3 nachtjes slapen en dan wordt ik samen met duizenden andere wandelaars om 6.00 uur aan de start verwacht. Als wij daar om 6.00 uur vertrekken zijn er al 2 groepen ons voor gegaan. De 50 km. wandelaars die om 4.00 uur vertrekken en de vroege starters van de 40 km. Zij vertrekken om 5.00 uur.
Na ons vertrekken nog 2 keer een groep. Beide groepen zijn de 30 km. wandelaars.
En dan is iedereen weer op weg om zijn doel te halen en een feestje te bouwen samen met bijna 47.000 andere wandelaars.
Ieder jaar is er wel een 4-daagse hit die je telkens weer tegen komt. Voor mij onvoorspelbaar welke het dit jaar zal worden. Een die toch wel jaarlijks terugkomt is ‘Het Land van Maas en Waal’ van Boudewijn de Groot.
Heerlijk lied om mee te brullen tijdens het wandelen. Lekker ritme om op te wandelen en voor je het weet ben je weer een paar honderd meter verder.

Boudewijn de Groot – Het Land van Maas en Waal 

De volgende heren wilde ik ook nog graag aan jullie voorstellen.
Trio d’Encore.
De heren zijn gek van muziek en van de Tour de France. Dit jaar hebben ze bedacht om 8 dagen met de Tour mee te reizen en boven op hun dak muziek te gaan maken langs de kant van de weg.
Volgens mij een gewaagde stap. Klassieke muziek langs te Tour.
Maar ja wie zijn nek niet uitsteekt komt geen stap verder.

Het doet mij denken aan de 4-daagse. Op donderdag staan de campers ook dicht op elkaar geplakt langs de kant van de weg en muzikanten op campers of vrachtwagens is ons 4-daagse wandelaars ook niet onbekend. Een feest van herkenning deze heren.

TRIO D’ENCORE

Het stokje van Zwijmelen op Zaterdag is overgedragen door Irisppapilio aan Melodyk.nl
Voor meer Zwijmels op Zaterdag klik

52 gedachten over “Z.O.Z. Land van Maas en Waal

 1. mogge AnneMarie
  ja het is bijna zo ver hé , dan worden jullie met z’n allen los gelaten
  en gaan jullie al zingend aan den wandel , en het Land van Maas en Waal is er niet ver weg , wie weet pakken jullie er een stukje van mee
  dat trio herinner ik mij nog in de avond etappe , maken goede muziek
  de renners zullen er niet voor afstappen om te luisteren , maar veel publiek waardeerde het ten zeerste
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik vind het zo leuk dat er overal van die mafkezen zijn die hun ding langs de kant van de weg doen om de feestvreugde te verhogen.
   🎉🎉😍😍 Geen gemopper maar feesten.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik duim dat het een beetje schappelijk weer wordt. Je bent goed getraind en hebt ervaring. Fijne 4-daagse gewenst. Ben zelf Nijmeegse van geboorte en heb 3x gelopen (1x uitgevallen) maar ik vind het te groot geworden. De eerste keer dat ik meedeed waren er 20 duizend lopers nu het dubbele. Maar het kriebelt altijd als het vierdaagse week is.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het weer blijft altijd een dingetje.
   Toen ik mijn eerste liep was het al zo massaal. Ik weet niet beter. Bovendien heb ik zolang moeten wachten voor ik mijn eerste keer kon lopen dat ik alles voor lief neem. Inmiddels is het een virus geworden en heb ik mijn dochter ook al besmet. 😉😉😉
   Dat je het te massal begrijp ik heel goed. Niet iedereen vind dat leuk.

   Geliked door 1 persoon

 3. Zeker een beetje spannend. Je weet tenslotte nooit. Er kan zoveel mis gaan. Mijn dochter gaat nu voor de eerste keer mee en ik weet nog van mijn eigen eerste keer dat die keer wel heel erg spannend was.

  Like

 4. Heel veel succes AnneMarie, dat gaat helemaal goed komen. Wij allen gaan weer genieten van alle gekte rondom de 4Daagse, het is altijd weer één hele Grote Happening!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Ieder in zijn genre een geweldig stuk muziek maar bij de klassiek bij tour heb ik toch m’n twijfels of dit stuk niet verkeerd gekozen is, het nodigt uit om even rustig aan te doen en dat is toch niet de bedoeling bij de tour

  Geliked door 1 persoon

  1. Heb ok niet het idee dat de wielrenners het zullen horen. Maar wel tof van die mannen dat ze het doen. De tour en de 4-daagse hebben toch ook hun publiek nodig om het evenement te laten worden wat het is.

   Like

 6. Daar ik nu jou ken… en jij in mijn hart zit… vergeet ik natuurlijk niet dat die 4-daagse eraan zit te komen… en net als altijd heb ik diepe bewondering voor jouw inzet en moed om het te doen want heej ook jij bent geen 20 meer 😉

  Je muziek is zeer toepasselijk en ligt fijn in het gehoor, ik stel me voor hoe ik het hoor terwijl ik de ene voet om en om voor de andere zet… in gedachten dan he ;-0

  FIjn dat je meedoet hoor en niet afhaakt!

  Fijn weekend xxx

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel voor je mooie woorden. Als je niets met wandelen hebt kan ik me goed voorstellen dat je denkt, jaaaaaa nu weten we het wel.
   Het leeft hier in de regio zo enorm dat je er niet aan ontkomt en dan wonen wij niet eens in Nijmegen.
   47.000 mensen verheugen zich er weer op en al hun familie en vrienden want zij pikken allemaal een graantje mee van jouw virus en enthousiasme.

   Geliked door 1 persoon

 7. Geweldig, dat Land van Maas en Waal😍! We zijn net terug van een weekje Hoge Veluwe en onderweg heb ik dit nog luidkeels zitten zingen -We stonden schoven ondertussen aanin de files rond Nijmegen en Arnhem😊 – te voet zou het beter opgeschoten hebben 😂

  Geliked door 1 persoon

  1. Wij lopen een aantal malen over en langs de snelwegen daar. Het getoeter en gezwaai is dan nietnvan de lucht dat kun je je vast voorstellen. Al deze dingen maken het tot een bijzonder evenement waar heel veel mensen van genieten.

   Geliked door 1 persoon

 8. Heb nog nooit de vierdaagse gelopen, zou best iets voor mij zijn, heb echt bewondering voor de lopers, is niet niets, plus soms is het zo snikheet, je moet het maar kunnen, leuke muziek bij jouw verhaal, Boudewijn doet het altijd goed, en dat trio dat vind ik super dat ze zoiets doen, zal zeker gewaardeerd worden….
  Succes met het wandelen…..
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik heb ook het idee dat het wel iets voor jou is. Trainen dat is de oplossing. Het hoeft niet persé heel veel te zijn maar moet wel om te ontdekken wat je voeten en je lijf doen tijdens zo’n lange tocht. Daar moet je dan op inspelen en aanpasssingen doen en dan komt de rest vanzelf.

   Like

 9. ha die AnneMarie
  ja ik mag zo’n overvaart ook wel , maar zal toch nooit met een cruise mee 🙂
  ik trof het met het weer op de heenweg , ja die meeuw bleef net lang genoeg naast me hihi
  klopt alles was nieuw voor me als ik aan wal ging , nu ik heb er al de tijd van genoten
  fijne middag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Karel
   Wij hebben hier een vakantiefolder liggen van een cruise die jij vast ook leuk zou vinden.
   B.v. over de poolcirkel naar de Lofoten. Natuur en nog eens natuur. Lijkt ons fantastisch. Een min puntje. ONBETAALBAAR. Cruisen om het cruisen nee dankmje wel. Dineren met de Kapteinmhoeft voor mij niet.

   Geliked door 1 persoon

 10. ja zo’n reis naar die delen van de wereld zou iets zijn
  maar weken op zo’n schuit , nee dank je wel 🙂
  en ook nog eens ontzettend duur
  ik heb nog 4 eilanden te gaan nu , dus er wordt genoeg gevaren hihi

  Geliked door 1 persoon

 11. Ik was wel fan van Boudewijn de Groot maar er zijn een paar nummers die ik echt vreselijk vind, o.a. het Land van Maas en Waal. Sorry.. Maar de andere nummers hebben het goedgemaakt hoor! Wat een bijzondere band en de muziek is prachtig.
  Veel succes volgende week!

  Like

 12. Ik wens je OH zoveel succes en dapper doorbijten. Maar ik weet ondertussen al, je bent een taaie👍.
  En ik denk dat het weer ideaal zal zijn, voor zover ik de berichten volg.
  Vooral genieten en achteraf flink moe fier zijn, dat wens ik jullie toe.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Het wordt warschijnlijk heerlijk wandelweer. Af en toe een klein buitje is geen probleem. Stortregen is lastiger maar daar ziet het niet naar uit.
   We hebben er goed zin in.

   Like

 13. Ha! Dank je voor het antwoord op de vraag waar ik nog niet op gegoegeld had! Ik zag mensen muziek maken op het dak van een camper langs de route van de tour, en vond het curieus en grappig, en jammer dat er niet meer van te zien was. Het was zó kort, dat ik zelfs niet kon detecteren welk genre ze speelden. Prachtig!
  Het Land van Maas en Waal mag je trouwens ook wel een klassieker noemen!
  Succes met de vierdaagse! Wij hebben met een klein gezelschap ooit een klein stukje ons ingevoegd op de Via Gladiola, omdat we anders geen kans zagen vlot op de plaats te komen waar we moesten zijn, maar we zagen er véél te fris uit, dus schampere opmerkingen te over… terecht natuurlijk. Ik vind het een hele prestatie, zelfs de kortste afstanden!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Flauw hoor van die opmerkingen.
   Het weer ziet er goed uit voor de 4-daagse. Als er maar geen hoosbuien komen want dan heb je zo blaren op de voeten.
   We verheugen ons er enorm op en aan muziek geen gebrek langs de kant van de weg.
   Niet alles is even mooi maar dat hoeft ook niet.
   Als de sfeer er maar in zit.

   Like

 14. ja AnneMarie
  het is een schitterend eiland , maar ik noem het bij de gewone naam hoor
  de rust en de stilte is zeker buiten het kleine dorp overweldigend , een enkele auto hoor of zie , verder is er niks dan stilte 🙂
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

   1. ja dat wordt ook gedaan , er zijn excursies met boswachters , maar je kan er ook zelf op uittrekken
    jullie morgen dus naar Nijmegen en dan aldaar aan de wandel
    je bent dan niet van de wereld hoor 🙂 maar staat met al die duizenden middenin de wereld belangstelling
    suc6
    toi toi toi

    Like

  1. Dank je. Dag 1 zit erop. 1 blaar en bijna een slijmbeurs ontsteking. Die zat er al langer. Wist alleen niet wat het was.

   Like

 15. Ik heb goede hoop dat jullie nog “wanbdelen”, wanneer je uitgevallen was zouden we dat hier wel gelezen hebben, toi, toi, toi, op naar de via gladiola morgen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.