Z.O.Z. – Chan Chan

Zomer en Chan Chan horen voor mij bij elkaar als water en vuur. Iedere zomer komt hij wel een keer voorbij en vlieg ik terug in de tijd.
Máximo Francisco Repilado Muñoz, Compay Segundo was componist en gitaris en kwam uit Cuba. Hij was van plan 115 jaar oud te worden maar in 2003 op 95 jarige leeftijd overleed hij. Compay Segundo (tweede stem) heeft voldoende nagelaten waar we zelfs in deze tijd nog van kunnen genieten.
Bij Cuba horen dikke sigaren, grote oldtimers, hagelwitte stranden, warm weer en mooie meisjes en zwoele muziek. Zo kan ik mij ongeveer de eerste beelden op televisie tenminste herinneren van Cuba.
Rijdend door kleurrijke straatjes in een grote oude Cadillac met altijd feestende en lachende mensen werd het verleidelijke zomergevoel aan ons voorgeschoteld.

Compay Segundo – Chan Chan

Het stokje van Zwijmelen op Zaterdag is overgedragen door Irispapilio aan Melodyk.nl
Voor meer Zwijmels op Zaterdag klik HIER

 

31 reacties op ‘Z.O.Z. – Chan Chan

 1. Ah ja, heerlijk! Ik ben gek op de muziek van Company Segundo en van de Buena Vista Social Club waar hij ook deel van uitmaakte, samen met Ibrahim Ferrer, Rubén Gonzaléz, Eliades Ochoa en Pio Leiva.

  Like

 2. Weer wat geleerd 😉 Had er nog nooit van gehoord en het bevalt mijn oren wel wat er naar binnenstroomde al moet ik wel bekennen dat de eerste akkoorden niet bij mij ‘Cuba’ opriepen 😉

  Fijn weekend en dank je wel weer! xxx

  Liked by 1 persoon

 3. Heerlijke muziek, al had van mij het instrumentaal mogen blijven, heb niet zoveel met deze taal, ondanks dat ze goede stemmen hebben, en Cuba zou graag wat van die Amerikaanse oldtimers hier naar toe halen, zijn vaak nog in top conditie…

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.