Z.O.Z. Drive

Ric Ocasek, oprichter en zanger van ‘The Cars’ is zondag 15 september overleden op 75 jarige leeftijd. The Cars!!!!!! Er gingen weer allerlei bellen rinkelen. The Cars, dat was in de jaren 80 en 90 een band die je regelmatig op Sky Radio hoorde. In Amerika hebben ze jaar naar jaar hits gescoord, de bekendste hit in Nederland was wat mij betreft ‘Drive’

Het toeval wil dat ‘Drive’ toevallig niet door Ric Ocasek gezongen wordt maar door de drummer van de band. De plaat hoor je nog regelmatig langs komen op Sky Radio.

Wat hem voor mij extra bijzonder maakt is dat hij na de terreuraanslag van 11 september 2001 in New York, Amerika vaak te horen was. Of het bewust gebeurde weet ik niet maar toepasselijk vond ik de muziek wel.

Ik kan het me nog goed herinneren die dag. Ik had het nieuws net op de radio gehoord toen mijn zoon belde, waar hij was weet ik niet meer maar hij brulde door de telefoon: Mam zet de TV eens aan, er is een terreur aanslag in Amerika. Een vliegtuig heeft zich in één van de Twin Towers geboord.
Ik kon op TV nog net zien dat er een tweede vliegtuig zich in een wolkenkrabber boorde. Het verbaasde me toen ook al dat er ergens camera’s waren die alles registreerden en uitzonden.

Ik voel nog bijna de paniek en ontzetting die me in bezit namen bij het zien van de afschuwelijke beelden en het was nog niet voorbij, er volgden nog meer toestellen die gebruikt werden om een aanslag te plegen.
De wereld stond op zijn kop. Vliegtuigen gebruikt voor een terreur aanslag, zoiets was nog nooit gebeurd.
Mensen die in paniek uit wolkenkrabbers sprongen om aan de vlammen te ontkomen.
Telefoongesprekken van slachtoffers die voor de laatste keer naar hun geliefden belden.

Brandende flatgebouwen waarvan er één de zelfde dag al instortte en/of later afgebroken moesten worden omdat ze zwaar beschadigd waren
Zoveel paniek en chaos, zoveel slachtoffers en gewonden.

Onder de slachtoffers waren niet alleen bewoners of mensen die in de wolkenkrabbers werkten maar ook brandweerlieden en politiemensen die als eersten te hulp waren geschoten. Evenals voorbijgangers en andere helden die wilden redden wat er te redden viel zijn bij de aanslag omgekomen.

Alles is tot op de bodem uitgezocht wie de daders waren en wie de slachtoffers.
Tot op de dag van vandaag zijn er nog ruim 1500 slachtoffers niet geïdentificeerd.

Drive – The Cars

Een fijn Zwijmel weekend en voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij Melodyk.nl

28 gedachten over “Z.O.Z. Drive

 1. Die dag mag nooit vergeten wat er gebeurt is. Daar daar ik stil van. Zoveel slachtoffers. En ook vermissen erbij. Nog steeds….. Zwijmelmuziek is zeker mooi om te luisteren. GEVOELIG!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik denk dat we allen goed weten waar we waren of wat we deden toen het gebeurde. Het leek zo irreëel die beelden, dat kon niet, dat mocht niet, maar het bleek helaas een afschuwelijke werkelijkheid. Een afgrijselijke daad.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jah ik hoorde ervan … en ik ken deze muziek ook uiteraard wel uit die tijd…
  het andere deel van je verhaal en de link die jij daar naar voelt snap ik ook wel…
  Het is een mega drama geweest en nog voor velen en nog is alles nog steeds compleet duidelijk…. ik zag vorige week ofzo beelden op tv voorbij komen van het monument dat er nu staat… heel indrukwekkend.

  FIjn weekend, knuffel x

  Geliked door 1 persoon

  1. Afschuwelijk verhaal maar helaas de realiteit.
   Mensen die er geweest zijn vinden het ook heel indrukwekkend dat monument.
   Xxxx knuffel terug.

   Like

 4. OOk ik herinner me nog tot in de puntjes de verstomming toen ik de TV aanzette, na een tip van de kinderen.
  Het is én blijft ongelooflijk wreedaardig. Door mensen met mensen???
  De song vind ik nog steeds mooi.

  Geliked door 1 persoon

 5. De song hangt voor mij niet samen met die afschuwelijke gebeurtenis. Wel veel gehoord maar is uit een tijd waarin de muziek nog wat overschaduwd werd door de muziek uit jaren 60/70. toen we nog geen weet hadden van terroristen die zelf hun eigen leven weinig van waarde vinden, laat staan andermans leven.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mischien was het alleen maar in mijn hoofd maar het viel me toen wel op.
   Vreselijk wat mensen elkaar aan kunnen doen.
   Waren we nog maar zo bleu als toen.

   Like

 6. Ik heb de beelden pas later gezien (net als bij de vuurwerkramp in Enschede), maar daarom is het niet minder beangstigend en blijft het hangen.
  De muziek herkende ik direct, maar vreemd genoeg wist ik absoluut niet meer hoe het nummer en de band heetten…

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik weet het ook nog precies…. vreselijk gezicht om nooit te vergeten. Ging naar de bank en daar wisten ze nog van niets. Ik vertelde het en meteen gingen de tv’s daar ook aan. Op een of andere manier wilde ik het met iemand delen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.