Samen op Pad

Gisteren zijn we voor de 2e keer met Samen op Pad wezen wandelen. De Stichting Samen op Pad bestaat al sinds 2006 en is min of meer ontstaan door een verjaardagsfeestje.
Samen op Pad in zijn huidige hoedanigheid bestaat sinds juni 2014. Wil je meer weten over het ontstaan van SOP klik dan HIER

Bijna iedere week wordt op de woensdag een wandeltocht georganiseerd. Vaak zij de tochten in het midden van het land maar met regelmaat worden tochten in andere regio’s gewandeld. De 2 keer dat wij er waren was de groep rond de 100 man groot. Een grote groep maar beslist niet te groot of ongezellig.  Het aantal kilometers dat gelopen wordt is altijd rond de 25 km. Niet te veel maar lang genoeg om alleen een rondje om de kerk te lopen en meer te ontdekken van de omgeving.

Aan de kop van de groep lopen diegene die de tocht uitgezet hebben lopen, bij de staart van de groep lopen ook weer een aantal van de organisatie om alles bij elkaar te houden. Het tempo is ongeveer 5 à 5,5 km. per uur. Dat lijkt snel maar in de praktijk blijkt dat erg mee te vallen. In een groep wandel je al snel mee, gaat vaak vanzelf.

In december vertrokken we vanuit Veenendaal en was de tocht voornamelijk door het bos. Ik heb het al eens eerder genoemd, 25 km. door het bos is voor mij te veel. Nou ja niet te veel wandelen maar enkel bos vind ik een saai. Dat neemt niet weg dat anderen 25 km. door het bos weer wel fantastisch vinden.

Gisteren vertrok de groep vanuit Huizen en wandelden we door bos en heide richting Laren, Blaricum en weer terug richting Huizen.
SOP heeft een prachtige website waar interessante weetjes over deze tocht vermeld staan maar ook over aankomende tochten.

Gisteren dus de 2e keer dat we meewandelden en het begint al een beetje te wennen.
Al snel aan het begin van de tocht kwam Jeanette naast me wandelen om een praatje te maken. Wandelen, hardlopen, fietsen, tennissen we hebben al onze oude en nieuwe sportpassies door gesproken wat erg gezellig was.
Wil je even niet praten dan kan dat natuurlijk ook. Mijn man en ik zijn niet zulke hele grote praters en dan laten de wandelaars je ook lekker met rust.

33 reacties op ‘Samen op Pad

 1. `ha die AnneMarie
  ja ik zie en lees over bekende plekjes hihi
  je liep echt door m’n tuintje , hier achter me ligt de Westerheide met z’n grafheuvels , ik fietste gister langs ’t Bluk over de A1 maar dan gelijk rechts af naar Eemnes-Binnen langs het kerkje en verder naar Eembrugge , jullie dus start vlak bij dat kerkje richting Huizen
  met 100 is het mij te druk en of ik nu al 25 km aan kan betwijfel ik 🙂 werk er aan
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

   1. hopelijk kreeg je geen hoofdpijn door aan mij te denken hihi
    ja normaal gesproken hadden we morgen elkaar getroffen in Rhenen
    maar ik vind een met pensioen gaande oud collega belangrijker 🙂
    maar wat je zegt , wie weet

    Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt heerlijk gewandeld. Liefs 25 km gelopen. Het is nogal wat. Wat is daar mooie omgeving. Ik heb je linkjes bekeken. Zeker mooi daar. Mooie foto’s heb je gemaakt. Lijkt wel gezellig omgeving. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Neem de tijd om het op te bouwen. Gewoon lekker lopen en steeds een stukje verder. Lukt het even niet rust dan even uit. Laat je vooral niet door anderen opjagen. Ieder lijf is anders en reageerd anders. Wel is het zo dat je vaak meer kunt dan je denkt.

   Geliked door 1 persoon

 3. Klinkt als een gezellige groep mensen die je – op z’n tijd – ook even met rust laten.
  Met wielrennen fietsen ik soms ook tussen 30 – 40 man. Leuk voor de afwisseling!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.