Terug naar huis

Normaal vertrekt onze oudste op de maandag bij ons vandaan richting werken/dagbesteding. Daar kon nu door corona geen sprake van zijn, dat begreep ze prima. Gisteren had ze al voldoende opgevangen  van ons, het nieuws en de telefoontjes die met enige regelmaat gepleegd werden dat werken er voor de maandag niet in zou zitten.
Vreselijk vond ze het. Zo zou ze haar favoriete chauffeur niet zien en ook al haar vrienden en vriendinnen op dagbesteding niet.

Ondanks dat bleef ze onrustig en zenuwachtig. Ziek zijn komt flink bij haar binnen. Haar ervaringen met zieke mensen om haar heen is de laatste tijd niet zo heel positief geweest. Binnen een tijdspanne van een jaar zijn 5 medebewoners ziek geworden en overleden. Kwetsbare mensen en toen was corona er nog niet eens.
Gelukkig is er nu niemand ziek binnen haar woongroep en is de gemiddelde leeftijd aardig gezakt wat hopelijk gunstig is wat betreft corona. We konden haar uitleggen dat er niemand ziek was en dat dat hopelijk zo zou blijven. Ze begreep dat er nu geen zieken waren maar met veel plezier ging ze toch niet terug. Begrijpelijk want wie geeft je de garantie dat er niemand ziek wordt en dood zal gaan in deze vreemde tijd?

Toen we op haar woning aan kwamen heerste er wanorde. Extra hulp ingevlogen van dagbesteding die niet weten waar te beginnen. Een medewerkster die het hele weekend al gewerkt had en inmiddels het spoor een beetje bijster begon te raken. Vermoeid door het harde werken afgelopen weekend en alle onzekerheid rondom corona raakte ze het overzicht kwijt.

Voor onze dochter niet echt een warm welkom wat ze eigenlijk zo nodig had.
Alle onzekerheid van het doorbreken van haar normale ritme en de verontrustende berichten die ze opgevangen had over zieke mensen maakten haar weer van streek.
Deden we hier wel goed aan om haar achter te laten? Toch hebben we haar daar gelaten. In de loop van de middag ben ik nogmaals gaan kijken hoe het was met haar.
De rust was weer gekeerd maar ik zag nog geen blij gezichtje bij haar.
Als dit nog 3 weken moet gaan duren dan verwacht ik dat ze meer thuis zal zijn dan normaal.
We moeten de tijd maar uitzitten en het zien te redden met z’n allen.
Blijf gezond lieve vrienden dan proberen wij het ook.

62 reacties op ‘Terug naar huis

 1. Ik kan me voorstellen dat zoiets impact heeft. Zeker bij mensen die het toch allemaal niet zo kunnen overzien. Deze mensen zijn ook de dupe van wisselende verzorgende als er mensen uitvallen door ziekte. Heel veel sterkte. Voor allemaal is het afzien en alles wat anders inrichten maar zeker zoals voor jullie dochter heel moeilijk.

  Geliked door 1 persoon

   1. Daar kan ik me iets bij voorstellen. Dan wordt straks de overgang ook weer enorm voor haar maar inderdaad wat extra bezoekjes. Het blijft schipperen denk ik. Maar kan me wel voorstellen dat je haar het liefst nu bij je zou willen hebben om haar wat rust te gunnen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Juist voor haar en anderen is die rust nodig. Hopelijk kan ze wat afleiding krijgen zodat er weer wat rust komt. Ik doe echt de radio/tv uit en ga andere dingen doen. Scheelt al een hoop onrust.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat scheelt heel veel. Wij redden ons ook wel maar voor haar is het nu zo and era dat ze tijd nodig heeft om te wennen aan al de veranderingen. Plus dat ze stress heel goed aanvoelt en er in zekere zin niets mee kan.

   Like

   1. Ja iets teveel onrust door veranderingen. Hopelijk komen er ook ‘leuke’ dingen op haar pad, vooral met dit lenteweer (het luisteren naar al die vogels kan al ontspannend werken). Vandaag heb ik met een lekker muziekje m’n bijkeuken schoongemaakt. M’n gedachten waren totaal ergens anders, heerlijk!

    Geliked door 1 persoon

 3. O dat moet vreselijk zijn AnneMarie
  voor haar en jullie , en er is voorlopig geen eind in zicht op korte termijn
  ja ik lees hier al over de tv en zo uit laten en andere dingen doen
  maar dat zal voor jullie dochter toch niet zo eenvoudig zijn

  ik zelf maakte een flinke wandeling , door een gemiste markering
  en als eigenwijs zijnde niet terug lopen 🙂
  kwam ik elders uit , ook goed

  we proberen gezond te blijven en er samen door te komen

  Geliked door 1 persoon

   1. ik kon op google maps zo juist zien waar ik van de route af liep hihi
    ach ik ken de hele omgeving daar , en genoot van en het wandelen en de omgeving
    die dik 22 km zijn een goede indicatie voor me

    ja we moeten er allemaal door , de 1 zal het beter snappen dan de ander
    maar met elkaar komt het helemaal klaar

    Geliked door 1 persoon

       1. nee het is niets bijzonders , kan er 1 zijn weg genomen of wat dan ook
        ik sprak met iemand en dat is als ik het terug kijk de reden
        maar terug lopen heb ik een hekel aan hihi
        dus ik maakte er een ander doel van en liep o.a weer eens over een vliegveld 🙂
        zal straks eens zien hoe de foto’s zijn
        ik blijf het zeggen
        geniet de dag

        Geliked door 1 persoon

 4. Heel veel moed en positiviteit wens ik jullie en je dochter toe. Zij heeft het nog veel meer nodig omdat ze meer aanvoelt. En ook jullie staan voor zware tijden als ouders van.
  Hopelijk lukt geregeld wat ontspanning.

  Geliked door 1 persoon

 5. Dat zijn van die grote zorgen die erbij komen voor jullie… De onrust en angst bij jullie dochter is moeilijk weg te nemen. Dat is zowat de hele wereld momenteel en dat voelt ze vermoedelijk heel goed aan. Ik hoop het beste voor je dochter en hoop dat ze toch een beetje gerustgesteld raakt tijdens deze onzekere tijden. Heel moeilijk hé. Geef haar een dikke knuffel, wilde ik zeggen, maar ook dat mag nu niet… en dat maakt het zo vreselijk.

  Geliked door 1 persoon

 6. Maak dan de keuze haar weer even thuis te houden. De rommeligheid zal nog langer duren en kom je niet steeds in contact met andere mensen als je erheen gaat? Dat is nu geen beste keuze. Wens je sterkte, het zijn rare tijden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. We hebben het allemaal moeilijk natuurlijk, we zijn echt niet de enige.
   Dit zijn natuurlijk wel andere zorgen die er extra bovenop komen.
   Jullie ook sterkte. Houd moed.

   Like

    1. Zeker doet dat deugd. Ik vertel niet veel over haar maar dit ging me zo aan het hart dat ik het nu toch echt kwijt wilde. Plus te bedenken dat wij beslist niet de enige zijn die met een vergelijkende problemen kampen.

     Geliked door 1 persoon

  1. Begrepen wij oom heel goed dat ze zo reageerde. Je staat ook zo machteloos. Die situatie is voor iedereen moeilijk en complex. We moeten er maar het beste van maken. Als het echt niet gaat met onze dochter halen we haar toch maar op.
   Geeft daar misschien ook wat verlichting.

   Like

 7. Wat een dilemma en extra zorgen. Dit virus is echt niet in 3 weken overgewaaid, dan zou het nog te overzien zijn.
  Zijn er geen deskundigen die je kunnen adviseren bij het nemen van een besluit? Ik wens je sterkte.

  Geliked door 1 persoon

  1. Het is iid maar zo niet voorbij. Het duurt nog ongeveer 5 jaar voordat we het te boven zijn. Raad van deskundigen zal heel divers zijn. Net als iedereen weten zij ook niet wat wijsheid is.
   De tijd moet het leren.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.