Whatsapp bellen

Drie keer hebben we het nu gedaan maar Marjolein blijft het vreemd vinden. Telefoneren begrijpt ze eindelijk en wil ze af en toe wel eens een praatje maken met haar broer of zus maar bellen en dan tegelijk zien met wie je praat is wel heel raar.
Zijn de bellers dan ook nog je vader en moeder dan is dat echt niet leuk of toch wel? Eigenlijk weet ze er niet goed raad mee. Je vader en moeder aan de telefoon zien betekent ook dat ze niet bij je komen en dat is precies wat ze het liefst zou willen.
Even een knuffel krijgen, samen een kopje koffie of thee drinken en dan mee naar huis. Zo hoort het te gaan en niet kijken en luisteren naar een raar TVtje en niet naar huis toe kunnen.

De eerste keer dat we belden zag ze er nogal wit en bedrukt uit. OMG, ze zal toch niet ziek worden? Vanmorgen ging het gelukkig veel beter maar raar en eng zal ze het nog wel een tijdje blijven vinden.
Ze zat vreemd en zo te zien niet makkelijk in haar stoel. Wat kan er zijn waarom zit ze zo gek? Wat blijkt, is haar eigen stoel opgehaald om de nieuwe zitorthese te plaatsen op het onderstel van haar rolstoel.
Wij dachten dat die nieuwe zitorthese vertraagd zou zijn door alle opgelegde beperkingen maar nee hoor. Vreemd dat het voor hen geen probleem is om door te werken. Deze mensen komen met zoveel cliënten, familie en personeel in contact en 1,5 mtr. afstand houden is volgens mij behoorlijk lastig als een stoel pas gemaakt moet worden.

Niet alleen het doorgaan van het plaatsen van haar nieuwe zitorthese maar ook het toch wel vele personeel wat af en aan komt vliegen om zo’n groep draaiende te houden baart ons zorgen. Ik weet van een aantal dames dat ze goed weten wat ze doen en zoveel mogelijk contacten vermijden ook thuis. Alles om te voorkomen dat ze het virus mee nemen naar de woongroep, maar doet iedereen dat?
Ik heb al gebeld met de manager van de woongroepen over dit onderwerp maar daar kwam ik niet veel verder mee. Ervan uitgaande dat…. Iedereen weet wat ze doen moeten….. Op de site van ‘s-Heerenloo staan de voorschriften waar ze zich aan moeten houden……. Ik neem aan dat iedereen dit doet………..
Hier kan ik me zo over opwinden.
Wat doet ze daar boven in haar torentje?
Brandjes blussen en koffie leuten?
Oplossingen bedenken en de groepen daadwerkelijk ondersteunen haalde ik niet uit haar verhaal.
Grrrr

40 gedachten over “Whatsapp bellen

 1. Je lieve dochter nu vol vertrouwen moeten loslaten is erg moeilijk.

  Het zou geen ouder mogen overkomen, maar alles is nu anders dan normaal. Wat weten we nog wel?

  Zij begrijpt het niet allemaal, dat baart extra zorgen.

  Communicatie laat te wensen over, zoals zo vaak. Voor haar is het business as usual, bij jou gaat het om je kind. Probeer vertrouwen te hebben.

  Like

  1. Haar los laten en dan hebben we het over echt loslaten is nog nooit gebeurd.
   Misschien is het wel een les die we krijgen om te leren.
   De leiding/verzorging doen echt hun best maar ik heb nog nooit zo langs de zijlijn gestaan. Je ziet het daardoor anders en je kunt er niets mee terwijl het voor he gevoel het verschil tussen leven en dood is.

   Like

   1. Met loslaten bedoelde ik uiteraard dat je haar nu niet gelijk wanneer kan zien en knuffelen. Dat je ze in de handen van een ander moet laten. Terwijl je gewoon zelf zo graag dicht bij haar wil zijn en haar behoeden voor alles wat moeilijk is.
    Ik begrijp je onmacht.
    Dit mag niet te lang duren, maar wie ben ik!?

    Geliked door 1 persoon

 2. Wat een zorgen, wat een onmacht. Ik las met pijn in het hart, en ook van mij krijg je een dikke, virtuele knuffel. Hopelijk went het videobellen een beetje.

  Geliked door 1 persoon

  1. Nee, dit is heel lastig. We zijn natuurlijk niet de enigen, daar ben ik me zeer goed van bewust. Ondanks dat weten is het slecht wennen en zeker voor haar.

   Geliked door 1 persoon

   1. Voor jullie allemaal. Want je wilt er zijn maar het kan niet en als je dan beelden ziet dan zet je dat aan het denken.
    Dit zijn zware tijden.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

 3. Het is inderdaad weer… een grote zorg erbij. Op afstand zien dat er iets niet goed is, maar er niet naar toe kunnen om haar een knuffel te kunnen geven. Vertrouwen op een ander die voor je kind zorgt is niet zo gemakkelijk. Sterkte!

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Meer dan erop vertrouwen dat ze hun best doen kunnen we niet. Als ik de dames verzorging zelf bel wordt er goed mee gedacht hoor maar zij kunnen niet alles regelen wat hen het beste lijkt. Soms een voordeel maar nu denk ik een nadeel.

   Like

  1. Dit is natuurlijk wel een bijzonder geval maar helaas wel de realiteit.
   Ze zal er uiteindelijk wel aan wennen, als ze maar niet ziek wordt dan komen we dit wel weer te boven.

   Like

  1. Vandaag kan ikmhet een beetje loslaten. Gisteren was ik bang ommhaar te zien, in zoverre bang om te zien dat ze ziek zou zijn.
   Dat was ze niet, gelukkig. Morgen weer bellen. Bij haar maar ook bij mij zal de spanning weer aardig oplopen. Niet bellen is zeker geen optie, het geeft daarna toch iets rust.

   Like

 4. Het is zeker grote toestanden. Ik kan wel zorgen maken. Toch fijn dat je kunnen whatsapp doen. Ik kom jullie knuffels brengen. Sterkte ermee!

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh wat lijkt me dat moeilijk. voor beide partijen. Inderdaad staat het management meestal behoorlijk buiten de realiteit van alle dag, die zijn met hun regeltjes bezig. Maar zorgmedewerkers, dus die op de werkvloer, zijn meestal mensen met het hart op de juiste plaats voor hun werk , probeer dat vertrouwen dus maar te hebben. Dát de familie niet op bezoek mag komen geeft natuurlijk ook extra druk op het personeel, die link wordt geloof ik niet erg gelegd. Mantelzorgers nemen in tehuizen veel zorg uit handen en dan moeten er dus méér zorgende komen. Wat helaas niet gaan omdat er natuurlijk ook zieken onder het personeel zijn.

  Like

  1. Je wordt gewoon niet serieus genomen door die lui. Later hoorde ik op TV dat de gehwndicapteraad o.a. met dezelfde klachten kwamen. Dan vraag ik me af wie is er nu dom zij of ik?
   Klopt, de mantelzorgers nemen ze vaak veel uit handen. Dat wordt als normaal beschouwd en ook rekening me gehouden wat personele bezetting betreft. Komen ze nu denk ik toch niet mee uit.

   Like

Reacties zijn gesloten.