Z.O.Z. Mr. Lonely

Bobby Vinton mist als overzeese soldaat zijn thuisfront. Het contact met thuis is hij volledig verloren en hij mist zijn familie enorm. Een hit uit 1965, niet zo gek dus dat hij het contact met zijn familie en vrienden verloren was. Geen mobiele telefoon, geen Skype, geen beeldbellen en de post deed er een eeuwigheid over om per schip op de plaats van bestemming te komen.

Zijn wij dan niet enorm bevoorrecht met de haast oneindige mogelijkheden om contact te leggen in ons tijdperk. Ondanks alle mogelijkheden was er nog steeds eenzaamheid die sinds 14 dagen ook nog eens heeft uitgebreid als een donkere wolk over de aarde is getrokken.
De hoeveelheid ouderen die zich eenzaam voelen is enorm toegenomen en niet alleen bij hen. Ouderen in verzorgingshuizen, verpleeghuizen maar ook de jonge moeders met hun pasgeboren kind. Grootouders worden geweerd bij de borelingen en de kraamvisite mag pas minimaal over 4 weken bellen om een afspraak te maken.

Een lange lijst van eenzame mensen maar het meest schrijnende zijn de mensen die eenzaam overlijden aan CVID-19. Eenzaam omdat niemand bij hen mag komen vanwege besmettingsgevaar. Het is niet voor te stellen hoe de wereld op zijn kop staat op dit moment.
Groot leed maar er is natuurlijk ook klein leed. Wij missen onze kinderen, kleinkinderen familie en vrienden ondanks alle mogelijkheden om contact te maken met ze.
Daarom voor iedere eenzame, groot of klein

Mr. Lonely – Bobby Vinton 

Het lied is door veel muzikanten opgenomen. Buddy Greco had hetzelfde jaar een hit met

Mr. Lonely – Buddy Greco

Een hopelijk niet zo’n erg eenzaam Zwijmel weekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij 

32 gedachten over “Z.O.Z. Mr. Lonely

 1. Heel eerlijk? Des te langer dit nu al duurt, des te blijer ik ben met mijn beperkingen want het thuis zitten, de eenzaamheid is nu niet nieuw voor me…

  Deze muziek (her)ken ik uiteraard… en ja voor velen is dit nu actueel, en het verschrikkelijke daar extra aan is dat wij wel willen maar niets mogen / kunnen doen.

  De helden in de zorg, krijgen applaus en geheel terecht maar er is een groep van 130.000 plm mensen die ook in de zorg werken die geen aandacht krijgen maar het ook zo nodig hebben.. de mensen die voor Marjolein en anderen moeten zorgen, een beroepsgroep die het minstens zo moeilijk heeft als de beroepsgroepen in de witte jassen.

  Dikke knuffel voor jullie allen,

  Geliked door 1 persoon

  1. Je ziet nu wel wie en wat er toedoen in de maatschappij. Dat ze niet de waardering kregen die ze verdienen is zeer verdrietig. Ik hoop dat er nu inzicht komt en verandering voor al deze belangrijke mensen want het onderwijs wordt ook zeer ondergewaardeerd.
   Eenzaamheid is natuurlijk van alle tijden en niet iedereen kon en kan daarmee omgaan.
   Het heeft natuurlijk met heel veel te maken hoe je ermee omgaat. Achtergrond, opvoeding, karakter, ervaringen noem maar op. Niet iedereen is gezegend met de goede talenten om hiermee om te gaan.

   Geliked door 1 persoon

 2. Ik kan hier enkel alles beamen. Je kiest nooit voor eenzaamheid, het overvalt je door de omstandigheden. Deze tijd is hard, keihard voor veel mensen, en dan durf ik nog niet denken aan wat de toekomst nog allemaal in petto heeft…..
  De muziek is mooi, werpt me even terug, graag!

  Geliked door 1 persoon

   1. Ja het gaat goed met haar. Mijn enige angst is nu nog dat het virus binnen zal komen via de verzorging. Niet omdat ze niet voorzichtig zouden zijn maar omdat het er zoveel zijn die daar op de groep zitten. Door zo min mogelijk contacten wordt de kans op besmetting ook kleiner, helaas kan dat daar natuurlijk niet. Dat begrijp ik heel goed maar die nagst krijg ik er niet uit.
    Zal volgende week weer iets schrijven over haar en de groep waar ze woont.
    Slaap wel.
    Dank voor je belangstelling.

    Geliked door 3 people

  1. Een vrij onbezorgde tijd toen. Alles kon, nog niet alles mocht maar daar werd hartstochtelijk voor gevochten en zou wel komen op den duur. Eenzaamheid was ee wel maar we waren toen veel meer op elkaar aan gewezen dan nu.
   Nu moeten we weer leren hoe met elkaar om te gaan en oppassen voor eenzaamheid want dat de wereld veranderd is na corona is wel zeker.

   Geliked door 1 persoon

 3. mogge AnneMarie
  ja er zijn er velen eenzaam nu , en we weten niet echt hoe lang dit nog gaat duren
  al we kunnen doen is hopen op , is dat het snel voorbij is
  je hebt er mooi zwijmels bij gevonden
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik kende hem nog van vroeger. Toen ik hem hoorde dacht ik direct, die moet ik hebben. Waarschijnlijk kennen veel mensen hem nog en iedere heeft zo zijn herinneringen hier aan.

   Geliked door 1 persoon

   1. Dat is zo. Met mijn moeder gaat het goed. Ze is haar zelve, rustig een tevreden. Maakt zich wel wat zorgen om deze toestand, maar dat doen we uiteraard allemaal. Ik hoop dat ze niet besmet raakt, want er komt best veel volk langs voor de zorg en de mantelzorg. We houden allen voldoende afstand, meer kunnen we niet doen. Nu bel ik haar vaak op om te horen hoe het gaat. Ze is heel dankbaar zegt ze. Voor alles. ❤️

    Geliked door 1 persoon

    1. Oh fijn te horen dat het goed gaat met haar ondanks ongemakken en het virus. Dezelfde zorgen als bij ons, als ze maar niet besmet wordt door een van de hulpen. Er komen zoveel mensen langs. 🤞🤞🤞

     Geliked door 1 persoon

 4. Het weegt inderdaad door, en sommigen doorbreken voorzichtig hun zeepbel om, rekening houdend met de nodige sociale afstand, toch een praatje te slaan met een broer, vriend, buurman.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat zie je iid meer gebeuren. We weten beter wat wel en wat niet te doen en de hele grote schrik die ons lam legde is er ook een beetje af.
   Beter zo. Eenzaamheid lost niets op.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wat een prachtig nummer is dit toch. Ik ken het nog van vroeger, inderdaad vooral van Bobby Vinton, maar de versie van Buddy Greco mag er ook zijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. Twee heerlijke liedjes, muziek die je eigenlijk zo goed als nooit meer hoort op de radio.
  De eenzaamheid zal voor een ieder anders ervaren worden…..
  Voor mij blijft eigenlijk alles gewoon hetzelfde, alleen oppassen voor het virus natuurlijk….
  Ze zeggen altijd, ongeacht wat, hoe of waar, er moet eerst iets gebeuren voordat men ingrijpt, men (de politiek, gemeentes) gaat beseffen dit nooit weer, dat na het corona virus alles misschien eens wat beter ingevuld gaat worden…….

  Geliked door 1 persoon

  1. Het zal nog wel even door blijven dreunen totdat het weer vergeten is. Daarna gaat het gewoon weer door als voor de crisis. Daar ben ik bang voor. Mensen zijn hardleers.

   Geliked door 1 persoon

 7. Eenzaamheid heeft niet alles te maken met alleen zijn en mensen missen is eigenlijk ook niet direct eenzaamheid. Maar wel vervelend natuurlijk dat we het echte contact met mensen moeten missen. Jij mist je dochter natuurlijk heel erg en dat je zorgen hebt over haar begrijp ik heel goed.
  En helaas kunnen we niet meer doen dan hopen dat het niet al te lange gaat duren. Sterkte.
  Heerlijk nummer , nog steeds.

  Geliked door 1 persoon

  1. Onze dichter red zich vrij goed. Een hele geruststelling. Het neemt niet weg dat we haar missen. De vrijheid om te gaan en staan missen we wel net als onze andere 2 kinderen. Verder redden we ons goed. Scheelt natuurlijk ook dat we (nog) niet hulpbehoevend zijn.

   Like

   1. Gelukkig maar, moest even denken over welke dichter je het had, moet natuurlijk dochter zijn 😉 Dat is een hele geruststelling voor jullie denk ik. Het is even aanpassen maar alles went.
    Maar met dit weer zou ik toch graag wat meer buiten zijn en dat zullen veel mensen hebben.

    Geliked door 1 persoon

 8. Hi hi. Zag het ook, typefoutje. Alles went, dat is zeker waar. Soms denk ik wel eens dat zij er minder moeite mee heeft dan wij. En dat is goed. Haar welzijn gaat voor op dag van ons. Wij redden ons wel. Beetje aanpassen maar het komt goed.

  Like

 9. O, ik word er helemaal naar van als ik verhalen hoor van mensen die in hun eentje overlijden. Familie die geen afscheid kan nemen… mensen die die op bezoek mogen bij hun geliefden…
  In zulke situaties hadden we zo enorm veel behoefte aan elkaar opzoeken, elkaar vasthouden… Vreselijk als dat niet kan.
  Het is voor mijn kinderen niet voor te stellen dat er een leven was zonder Skype. Mijn puberdochter loopt stage in een verpleeghuis en ze is ontzettend handig in online dingen. Het is mooi dat ze daarin nu echt een belangrijke rol kan spelen: de bewoners via Skype verbinden met familie.

  Geliked door 1 persoon

  1. Prachtig dat ze dat doen kan. Een aantal jaren geleden heb ik het mijn moeder ook proberen te leren omgaan met een smartphone. Het lukte haar beslist niet. Op dit moment ben ik de enige nog die bij haar komt en verder belt ze af en toe mijn andere 2 zusters. Gelukkig is ze niet ziek en hoop ik dat het zo blijft want dan wordt het echt een probleem.

   Like

  2. Je maakt het nu zo met je dochter ook van heel dichtbij mee. Sommige mensen hebben echt geen weet hoe eenzaam mensen zijn kunnen. Heel verdrietig.

   Like

Reacties zijn gesloten.