Z.O.Z. Gebroeders Jussen

De broers Jussen hebben zich vorig jaar al aan Bach gewaagd. Lucas en Arthur Jussen jong talent en een beetje onze nationale trots op klassiek gebied. Jong nationale trots, respectievelijk 26 en 23 jaar oud, timmeren ze flink aan de klassieke muziek weg in Nederland.
We hebben veel in huis qua klassieke muziek waar we trots op kunnen zijn in Nederland. Of al dat talent het na de coronacrisis gaat redden is nog maar zeer de vraag. Door het gemis aan publiek zijn er geen inkomsten meer, bovendien zijn velen van hen ZZP’er die vaak als eersten het pand mogen verlaten.

De broers Jussen hebben vorig jaar een CD met pianoconcerten en bewerkingen van J.S. Bach’s werken uitgebracht. Is dat bij zonder? Ja, voor jonge mensen is het spelen van Bach geen sinecure. Bach moet doorleeft en met gevoel gespeeld worden en vaak wagen jongeren zich daar niet zo snel aan.
De broers denken echter dat ze het aankunnen en aan toe zijn geven ze aan in een interview bij NPO-4. Opvallend vond ik uit dit interview dat ze ondanks dat de CD al uitgekomen is ze toch nog vrij onzeker waren over de kwaliteit van hun uitvoering van J.S. Bach.

Lucas en Arthur hebben al een dusdanige staat van dienst achter de rug, diverse prijzen gewonnen en een contract bij Deutsche Grammophon gekregen dat we er wel van uit kunnen gaan dat ze er daadwerkelijk klaar voor zijn en die onzekerheid niet terecht is.
Gaan de gebroeders Jussen het redden na de crisis? Niemand kan voorspellen wat de economie gaat doen in de komende jaren. Afwachten en straks als het enigszins mogelijk is concerten bezoeken om de musici er weer bovenop te krijgen.

De broers spelen hier de muzikale inleiding van de cantate ‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ (BWV 106) met de bijnaam ‘Actus Tragicus’
‘Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’ is een cantate geschreven voor een rouwplechtigheid. Niet direct een stuk voor jonge mensen maar als je de heren hoort spelen dan denk je echt niet, hadden hier maar twee oudere personen achter de vleugel gezeten.

Lucas & Arthur Jussen – J.S. Bach: Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit’

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer zwijmels op zaterdag kijk bij

Informatiebronnen: Wikipedia,  site van Eduard van Hengel (Johan-Sebastiaan Bach)

51 reacties op ‘Z.O.Z. Gebroeders Jussen

   1. ja in deze geld het gezegde over het geduld maar weer eens zijn waarde
    inderdaad het OV is nog erg beperkt en ik doe daar al het reizen mee , dat de kans dat ik maandag in de pen klim om Ameland te annuleren is groot 😦

    Like

 1. Ze zijn geweldig. Ik ben altijd wel bang dat er veel druk staat op kinderen/jongeren met zoveel talent. Ik hoop ook dat ze naast het duo zijn zichzelf individueel durven te ontwikkelen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik heb deze broers nooit van gehoord. Vaak hebben dan jongelui zoveel talent om te doen. Corona toestanden gaat wat moeilijker daardoor. Lijkt mij. En ik hoop dit gauw voorbij is met deze virus. Ik zit maar thuis. Ik durfde niet weg gaan. Alleen onze buurt zeg maar. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Van mij mag het ook voorbij zijn. Ga straks bij wat meer vrijheden toch proberen wat voorzichtiger te zijn met mensen. Je weet maar nooit. Het virus is tenslotte de wereld nog niet uit.

   Like

   1. Ik ben vanmorgen naar dierenarts geweest? Ik moest buiten staan wachten. Er was nog mens binnen.Ik had handschoentjes aan. Binnen alles gele strepen. Gelukkig is weer achter de rug. Pffff… voor mij mag het ook voorbij zijn. Duurt wel eventjes lang.Ik ga niet meer weg.

    Like

 3. Die knullen ademen muziek, al vanaf heel jong ook in de publiciteit. Ik vraag me alleen af wat de meerwaarde is van samen op één piano als er twee staan, maar het is een beetje hun handelsmerk om samen te spelen. Ze zullen het vast wel gaan redden want zijn toch een bijzonder klasse.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat vraag ik me ook wel eens af wat de meerwaarde ervan is. Soms denk ik wel eens kleffie en beffie. Moet ik eigenlijk niet doen maar toch.
   En ja, zij gaan het echt wel redden. Zijn nog jong genoeg, krijgen nog kansen genoeg.

   Like

      1. Zuinige Hollanders. Trouwens lijkt mij ook gezelliger als je toch alles al samen doet waarom.dan niet in een hotelkamer.
       Ze zeggen altijd dat het een eenzaam beroep is. Hebben ze iig elkaar tijdens een tournee.

       Like

 4. Een prachtige uitvoering van deze twee heren, zelf vind ik het altijd wel iets hebben samen achter één piano, wat alles door de corona gaat brengen weten we nu nog niet, maar deze twee jongelui zitten bij een goede grammofoon maatschappij, nog heel jong dus denk dat het met hun zeker wel goed komt…
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Zij gaan het vast wel redden. Volgens mij kunnen ze ook nog altijd bij pa en ma terecht. Ze zijn nog zo jong en iid ze zitten bij een van de beste grammofoon maatschappij qua klassieke muziek.
   Die gaan het wel redden.

   Like

  1. Heb ze op jongen leeftijd ook als eens kunnen zien. Een bijzonder koppel en ja ze komen er wel. Corona stak er een stokje voor maar ze hebben nog tijd zat om zich te herstellen.

   Like

 5. mogge AnneMarie
  ja dat is zeker balen 😦
  de wandelingen zullen niet weglopen , maar het valt zo tegen
  wat je zegt we zitten met ons allen veel te lang binnen , en dus logisch dat je er last van krijgt
  we zijn creatief genoeg , maar ook dat houd een keer op , toch
  houd vol en blijf gezond

  Geliked door 1 persoon

 6. ja zo iets op wandeling treffen , velden vol bloemen maakt de hele dag goed
  is helaas wat zeldzaam , al komen er meer en meer akkerranden vol van te staan
  als de mens er dan weg blijft , regelt het zich vanzelf , en zijn de bijen ook blij 🙂

  Geliked door 1 persoon

 7. ja het is daar prachtig , jullie wandelden eens langs het kerkje bij Eemnes , dit ligt daar achter 🙂
  en ik had net bericht dat de sneeuw eindelijk weg ging hihii
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 8. AnneMarie,

  De broers heb ik al wel regelmatig op tv gezien.
  Bedankt voor de reactie op mijn weblog, maar wat bedoel je precies met ben benieuwd naar de haiku’s of bedoel je dat je nog eens terugkomt om ze op mijn weblog te lezen. Je bent van harte welkom.

  Groetjes,

  jeer

  Geliked door 1 persoon

 9. Ze spelen dit heel mooi ingetogen. Een eigen bewerking vermoed ik. Ik ben overigens totaal niet bang dat ze over het paard getild worden. Ze blijven heel bescheiden. Mooi was ook hun optreden in de Doelen enkele weken geleden. Met aansluitend een leuk interview.

  Like

  1. Oei, dit klinkt interessant. Wel even iets anders dan ik tot nu toe gehoord heb van ze. Ga deze week het hele concert even kijken en luisteren. In het interview wat ik van hen hoorde waren ze ook zeer bescheiden en beleeft. Ze zijn ook nog zo jong, ze komen er wel en hoop nog veel van ze te horen.

   Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.