Z.O.Z. Fly Me To The Moon

Afgelopen woensdag zou de eerste commerciële bemande vlucht richting Maan gelanceerd worden vanaf Amerikaanse bodem. SpaceX Crew Dragon is door SpaceX het bedrijf van Tesla baas Elon Musk ontwikkeld en vervaardigd. Er zijn grootse plannen in de ruimtevaart. Een van de voornaamste doelen is om steeds verder de ruimte in te kunnen en uiteindelijk bij Mars te landen. Elon Musk zou graag meegaan naar Mars maar het lijkt niet waarschijnlijk dat ze dat gaan redden voor zijn dood.
Door het slechte weer is de lanceren geannuleerd. De planning is om de SpaceX vandaag de ruimte in te schieten. Ik hoop dat het vandaag wel lukt want woensdag zat ik bijna klaar om naar buiten te lopen en de SpaceX langs te zien komen.

Het verder verkennen van de ruimte met als hoofddoel zullen er in de toekomst toeristische vluchten uitgevoerd gaan worden.
Mij lijkt het helemaal niets om richting Maan te gaan. Laat mij maar lekker hier, met beide beentjes op aarde blijven voelt goed.
Wie wel wil moet het even in de gaten houden. Over ongeveer 2 jaar is de mogelijkheid voor 4 toeristen om een reis van 5 dagen in de ruimte te maken.
Kijk tegen die tijd even bij Space Acventures
Neem wel een dikke portemonnee mee in de kontzak want de prijs zal 3 x zo hoog zijn als bij de ISS.
Je kunt dan wel naar de maan vliegen en sterren plukken voor je geliefde.

Fly Me To The Moon – Frank Sinatra

Een fijn Zwijmel weekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ‘T Pumpke

37 gedachten over “Z.O.Z. Fly Me To The Moon

 1. Ik heb ze gehoord dat naar de ruimte ging. Ik sta liever op de grond. Maar het is wel mooi om te zien maan. Muziek is geweldig om te luisteren op vroege ochtend. Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mijn maag draait al om als ik een koprol zou moeten maken, een te snelle lift heeft hetzelfde effect. Je begrijpt, totáál geen behoefte aan een maanreisje. Laat Frank Sinatra dat maar doen die moet daar ondertussen toch redelijk in de buurt zitten nadat hij is gaan hemelen;-)

  Geliked door 1 persoon

 3. Ah, jij bent ook een hemelspeurder. Heerlijk met heldere lucht achterover in je stoel satellieten spotten. Genieten van volle maan en een prachtige sterrenhemel, hoewel dat laatste in ons landje met de wereld aan strooilicht in het westen matig lukt. In Drente en de Achterhoek gaat dat beter. Een van de vele geneugten van kamperen. Hopelijk vanavond ook succes. Oh ja, geen fan van Frank.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik kijk er wel naar maar kan nooit de grote en4of kleine beer ontdekken. Ondanks dat blijf ik er altijd naar kijken, in de zomer natuurlijk meer dan in de winter.

   Like

 4. Mooie zwijmel, Frank Sinatra altijd fijn om te horen, wat de maan betreft nee ik pas, laat de eer over aan mensen die een andere portemonnee hebben dan dat ik ter beschikking heb….

  Geliked door 1 persoon

  1. Het trekt mij ook totaal niet maar als ik André Kuipers hoor dan begint het bij hem ook weer ernstig te kriebelen.

   Like

 5. En toch hè, als er een roltrap was naar de maan, zou je me binnenkort zien gaan! Fan van Klein Orkest, vooral de kinderliedjes.
  Ik ben nieuw in blogland en door Melody het zwijmelpad op gestuurd. Aan haar enthousiasme zal het niet liggen als mijn blogavontuur vroegtijdig strandt *glimlach*

  Geliked door 1 persoon

  1. Ha wat goed dat je door Melody naar de zwijmels gestuurd bent. Ik ga zo bij jou kijken. Muziek blijft boeien, gelukkig is diegene die van muziek houdt.

   Like

 6. Hoef ook niet naar de maan hoor. Laat mij maar met beide benen op de aarde blijven. Dit is echt zo’n nummer om ’s avonds heel laat of ’s nachts te beluisteren…….zo lekker.

  Geliked door 1 persoon

  1. Je hebt van die nummers hè. Soms zou ik willen dat een dag 48 uur had, konnnik nog meer muziek luisteren dan ik nu al doe.

   Like

 7. ha die AnneMarie
  ik was verliefd op de bergen , en nog wel , maar dan digitaal 🙂
  er is mij gezegd , al dat sporten van je , heeft in 2007 je leven gered , zeker zal ik het nooit weten , maar de condities was goed
  nu ben ik blij met m’n wandelingen en fietsritjes in ons mooie vlakke land 🙂

  zonnige zondag groet

  Geliked door 1 persoon

  1. Je bent er nog, het zal dus best zijn nut hebben gehad.
   Conditie opbouwen op de vlakke land gaat prima. Het is anders maar lukt ook goed.

   Like

 8. Toerisme in de ruimte… Het zou me niets verbazen inderdaad. Als mensen de hele wereld als pretpark gehad hebben, is er altijd nog de ruimte….

  Like

 9. Een paar weken geleden zagen we de satellieten trein (ook van Elon Musk) overvliegen. Een bizar gezicht…een sliert van weet ik hoeveel satellieten die minutenlang duurde.
  Bijzonder om te zien. Maar ook verschrikkelijk dat we nu dus ook de ruimte aan het vervuilen zijn…
  Ik weet niet of ik het dan nog steeds zo mooi vind om te zien.
  Maar… het ruimtegebeuren levert wel weer een mooie zwijmel op.

  Like

  1. Gemengde gevoelens over dit gebeuren. De wetenschap staat natuurlijk njet stil en zonder experimenten geen vooruitgang. De vervuiling maakmmik me dan wel weer erg zorgen over. We hebben het hier op aarde nauwelijks in de hand hoe moet het daar bovenin de lucht dan verder?

   Like

Reacties zijn gesloten.