Z.O.Z. So Long Farewell

Het klinkt rigoureus, eng zelfs. Definitief zal het niet worden maar deze dame moet even een tijdje een pas op de plaats maken. Het lichaam is totaal in onbalans. Wat is er gebeurd? Niet veel behalve dat er een oude blessure de kop weer op heeft gestoken en in zo’n hevigheid terug is gekomen dat de gedachten vaak niet verder dan de pijngrens komen.
De fysiotherapeut is al diverse malen bezocht. Het probleem, zij kan het niet alleen oplossen. Ik zal er zelf ook wat aan moeten doen.
De balans tussen rust, werken en vrije tijd is ver te zoeken. Werken in de zin van betaald werk is er (gelukkig) niet meer maar daarvoor in de plaats zijn er een aantal zorgtaken gekomen die op zich niet ernstig zijn maar wel veel tijd in beslag nemen.
Naast deze zorg taken wil het hoofd veel te veel. Het hoofd denkt nog steeds dat het lichaam 40 is. Tja dat ga je dus niet (meer) redden als de pensioengerechtigde leeftijd steeds dichterbij kruipt.

Keuzes moeten er gemaakt worden. Ga ik dan het bloggen aan de wilgen hangen?
Neeee zeer zeker niet. Voorlopig ga zal ik even geen blogs meer posten maar blijf wel bij jullie lezen. Reageren op jullie blogs zal ik minder doen en misschien een tijdje helemaal niet. Social Media was al aan het minderen, wellicht zal ik Instagram wat meer gaan gebruiken.
Eerst moet die vervelende blessure overwonnen worden en daarna een nieuwe balans gezocht worden tussen rust en bewegen.

Is het alleen maar kommer en kwel? Nee zeer zeker niet. Ik/we doen nog steeds leuke dingen voor zover Covid-19 dat toelaat. Met Marjolein gaat het goed. Ze is al 2 keer thuis geweest en dit weekend blijft ze 2 nachtjes slapen. Ze glimt van oor tot oor bij de gedachte dat ze zolang thuis mag logeren.
Dochter 2 is samen gaan wonen met haar vriendje en heeft het prima naar haar zin en de zoon heeft als zelfstandige nog steeds (veel) werk ondanks de coronacrisis.
Kortom voor nu even vaarwel maar zodra de blessure overwonnen is en een nieuwe balans zich aangediend heeft kom ik met gezwinde spoed terug.

The Sound of Music – So Long Farewell

Een heel fijn Zwijmel Weekend en hopelijk tot ziens

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij 

69 gedachten over “Z.O.Z. So Long Farewell

 1. mogge AnneMarie
  als die film weer eens zou komen , ging ik zeker weer kijken
  jij dus wat in de lappenmand , dat is naar om te horen
  ja dat geen 40 meer zijn herken ik wel , merk het omdat ik vaker een dag rust nodig heb
  ik ben er van overtuigd , dat jij de balans tussen bezig zijn en rust gaat vinden , en je er dan aan houden
  mooi te vernemen dat het de kinderen goed gaat
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

  1. De rust die jij regelmatig pakt is bij mij nog steeds ver te zoeken. Denk toch dat ik daar iets meer mee moet. Eerst maar van de blessure af zien te komen en dan zien we wel verder.
   Ja met de kinderen gaat het goed. Daar heb ik geen zorgen over. Dat scheelt al de helft.

   Geliked door 1 persoon

   1. een ieder pakt zijn/haar rust anders
    ik doe dat het liefst al wandelend in de vrije natuur
    wat makkelijker wijze is het bezoeken van een dierentuin is nieuw voor me
    ik merk sinds enig tijd dat echte wandelingen wat meer van me vergen

    als jij die blessure kwijt bent zal je vast weer je regelmaat terug vinden
    kop op hoor

    Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Matroos. Ik vind alles nog veel te leuk en dat is waarschijnlijk ook mijn valkuil. Zeg overal ja op terwijl de zorgtaken alleen maar toe nemen. Op een gegeven moment is dat niet meer in balans en daar zal ik toch wat aan moeten doen. Het komt goed.

   Like

   1. Daar had ik ook mee te kampen. Twee jobs, de zorg voor mijn moeder, vrijwilligerswerk… en niet kunnen kiezen. Het vrijwilligerswerk heb ik opgezegd en vanaf september wordt het 1 job en binnen een jaar ook minder huis en geen tuin meer. Het is nodig want ik trek het anders ook niet meer. Soms moeten knopen doorgehakt voor je gezondheid. Veel succes ermee

    Geliked door 2 people

    1. Dank je wel. Ja, jij hebt ook een druk leven met alles erop en eraan. De zorgtaken voor mijn moeder worden ook steeds meer. Ik wil het graag doen maar we hebben ook de zorg voor onze dochter nog. Zij wil ook graag thuis komen. Het wordt echt vermoeiender al die zorgtaken maar wil ze wel zo lang mogelijk vol zien te houden.
     Ik begrijp dus heel goed dat het bij jullie ook wat veel werd. Soms moet je met de neus op de feiten gedrukt worden om te beseffen dat je niet goed bezig bent.
     Die balans ga ik wel weer vinden. Eerst even lekker tot rust komen.

     Geliked door 2 people

 2. Dat klinkt pijnlijk. Ons dagje ouder aanvaarden is niet gemakkelijk.
  Evenwicht zoeken en vinden en je de tijd geven is nu belangrijk.
  De familie rond je zal je steunen. Fijn dat alles goed gaat met hen. Nu jij nog, ik duim voor je💛

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Omabaard. Het gaat vast goed komen maar ik moet er zelf ook wat aan doen of liever wat laten. Alles is nog steeds veel te leuk maar ik moet er idd rekening mee houden dat de energie tegenwoordig iets sneller op is dan vroeger. Een leermomentje voor iemand die wat dat betreft hardleers is.
   Het gaat vast goed komen. Dat beloof ik.

   Like

  1. Dank je wel Rudi. We hebben nog maar net kennis gemaakt met elkaar en dan neem ik het hazenpad. Niet zo handig. Ik beloof weer terug te komen als ik mijn lijf weer op orde heb en meer rust in kan bouwen. Het leven is nog steeds veel te leuk waardoor ik maar door blijf jakkeren.

   Like

  1. Dank je wel. Ik was zeker van plan terug te komen. Eerst de blessure de baas worden en een nieuwe balans zien te vinden. Ik vertrouw erop dat het goed komt.

   Like

 3. Gelukkig zijn de belangrijkstezaken, alles dat de kinderen betreft nog dik in orde. Die voet krijg je wel weer ” onder de knie” ( o wacht, dat zat hij altijd al) Ik neem maar aan dat het de voet weer is die weer opspeelt! Dat hoofd is soms lastiger onder controle te houden maar de laatste heftige maanden die je had zullen daar niet vreemd aan zijn. Het zal allemaal wel een plaats moeten krijgen. Hou je haaks.

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn voet doet het gelukkig nog steeds maar nu is het weer mijn rug. Denk dat ik daar al een jaar of 15 met tussenpozen last van heb. Geen afwijkingen gevonden dmv foto’s e.d maar wel knap lastig. Dit keer kom ik her helemaal niet van af zonder therapeut.
   Dit keer geeft ze me geen oefeningen mee maar de opdracht om eens na te denken of mijn rust momentje wel voldoende zijn en of ik dan ook werkelijk rust of ondertussen stiekem toch nog wat anders aan het doen ben. Ik werk eraan maar voor mij een lastige opgave.

   Like

   1. Ruggen geven vaak problemen door een soort verkramping als mensen zorgen aan het hoofd hebben, en zorgen hád je!
    Dan is zelf weer in evenwicht komen inderdaad heel belangrijk.

    Geliked door 1 persoon

    1. Ik kan heel goed zorgen doodredeneren. Ze is toch weer beter, wees blij zeur niet. Flink zijn en doorgaan. Dat klop zeker maar het tempo moet ook omlaag. Keihard doorwerken om alles gewoon te blijven doen verkramp je ook van. De fisyo heeft me dit keer daarom geen oefeningen gegeven. Die zouden mijn programma alleen nog maar meer belasten.

     Like

 4. Een tijdje de rem er op kan geen kwaad AnneMarie, ik herken het… dus gewoon naar je lichaam luisteren en pas op de plaats. Beterschap!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat akelig voor je. Neem de tijd voor herstel, zoals ik vaker zeg Blogland loopt niet weg. Van Harte Beterschap gewenst. Gelukkig gaat het met de mensen om je heen naar wens. Nu jij nog.

  Like

 6. “AnneMarie en SoM??” d8 ik toen ik de titel zal… tot ik verder las 😦

  Ach meiske toch… pas alsjeblieft op jezelf, W en M en de anderen maar op de 1e plaats jezelf!!

  Knuffel

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Het komt vast goed maar ook dit zal oefenen worden. Er zijn nog steeds te veel leuke dingen om te doen en nee zeggen is niet direct mijn sterkste kant.

   Like

 7. Heel vervelend en jammer dat je even er tussen uit moet noodgedwongen, maar wees goed voor jezelf, balans in je leven is erg belangrijk, heel veel sterkte!!!
  Fijn weekend.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik ga er ook echt de tijd voor nemen ondanks dat ik ondertussen alweer zoveel Zwijmelmuziek in mijn hoofd heb zitten. De zwijmels waren nog het lastigst om voor een tijdje los te laten. Heb de knoop doorgehakt en nu zal het wel lukken denk ik.
   Jij ook een fijn weekend.

   Like

  1. Dank je wel. Het is een lastige opgave voor een bezige bij als ik. Het leven is nog steeds te boeiend om erbij te gaan zitten. Ga het toch voor een tijdje proberen.

   Like

  1. Nou en of jeugdsentiment. Ja het moet voor een tijdje. Het gaat vast weer goed komen alleen in een andere setting denk ik.

   Like

 8. Toen ik de titel van je blog las moest ik wel meteen denken aan The Sound of Music. (de link deed het bij mijn trouwens niet ) Ik snap dat je gezondheid voorgaat ten alle tijden maar jammer is het wel. Er zijn van mijn vaste bloggers er al veel verdwenen, aantal overleden, ook door ziekte of anders. Het is niet anders. Ik wens je beterschap doe rustig aan en denk aan jezelf. Fijn dat je dochter weer een paar nachtjes mocht komen bij jullie. En het ook met de andere kinderen goed gaat. Zo belangrijk in deze tijd. Denk als je iets gemist heb je het dubbel waardeert. Beterschap en ik hoop toch weer tot gauw…..

  Geliked door 1 persoon

  1. Mijn doel is om toch wel een aantal bloggers te blijven volgen. Ga alleen niet meer overal op reageren. Zelf hiermee kwam ik in tijdnood. Alles is interessant of wilde ik mee leven naast mijn eigen drukke leven wordt het gewoon te veel.
   Terug komen wil ik ook graag weer maar ik moet echt even afstand nemen van allerlei bezigheden en dan zien wat er over blijft en tijd om dat daarna verstandig op te vullen.
   Ik kom er wel uit dat beloof ik.

   Geliked door 1 persoon

 9. Neem je tijd en je rust. Dat je hoofd denkt dat je 40 bent en lijf daar heel anders over denkt, dat herken ik.
  Soms moet je gas terug nemen. En dat is goed.

  Heel veel beterschap!

  Liefs Joanne

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel. Ik doe het met pijn in het hart maar ik moet even stoppen en een herindeling maken.
   Het komt vasg goed en ik reken op terug komen.

   Like

 10. ben blij dat je de foto’s mooi vind , geven wel een aardig beeld hé
  ja ik ben blij met m’n nieuwe hobby’s , dierentuinen en camera 🙂
  dus ik ben niet de enige die wat moeite heeft met de kilometers , ik heb voor de komende week twee wandelingen gepland , 1 niet echt lang , maar met wat klimwerk , NS wandeling Belmonte en een wat langere NS wandeling Wekeromse Zand , beide mij wel bekend , maar alweer ff terug
  wens je een rustige en herstellende zonnige zondag

  Geliked door 1 persoon

 11. Pak je rust.
  Voor mij was de quarantaine-tijd de periode waarin mijn lijf en hoofd konden herstellen van overbelasting en ik wil nooit, maar dan ook nooit meer terug naar hoe ik dit jaar begon.
  Ik hoop dat je goed herstelt!

  Geliked door 1 persoon

  1. Voor jou dus ook een goede les geweest? Tijdens corona ging het hier ook goed maar het sloop er gewoon weer in met alle gevolgen van dien. Het moet nu echt anders.

   Like

  1. Het doet me echt goed. Een week naar Amsterdam geweest (huis van onze zoon) en veel gewandeld en geluierd. Zelfs een boek uitgelezen.
   De blogideeën borrelde zelfs weer spontaan omhoog maar ik houd mezelf nog even rustig.
   Gelukkig gaat het met jou aardig goed. Jannik houd de boel nog wel met een schuin oog in de gaten. Fijn te lezen dat je het goed handelen kunt.
   Je haiku was ook echt gaaf.

   Like

   1. Fijn dat de rust je goed doet, zodra bloggen als een verplichting gaat voelen moet je ingrijpen vóór het je tegen gaat staan, Dat werkt. Ik had er juist erg veel behoefte aan om veel te schrijven, dat doet me goed. Fijn dat er ook een beetje op je gepast wordt, op mij ook hoor, het gaat goed maar natuurlijk is alles nog vers en kom ik af en toe niet om een dipje heen. Maar dat is te verwachten en hoort erbij. Ik ben best tevreden hoe het gaat.

    Geliked door 1 persoon

    1. Een dip hoort erbij na het overlijden van je partner. Het zou gek zijn als je gelijk de beest uit zou hangen. Vind het toch knap zo je het doet.
     Dank je wel voor schrijven. Het doet me goed dat mensen me missen.

     Like

     1. Klopt, en ik zal voorlopig ook nog niet “diploos”zijn.
      Ik loop altijd mijn loglijstje even langs en denk dus altijd even aan iedereen. Zonder je dan op te willen jutten wil ik dat dan toch soms laten merken.

      Like

 12. ha die AnneMarie
  Riet doet je niet opjutten hoor hihi , een pracht humor heeft zij

  ja die Warnsborn wandeling is een hele mooie , ik liep het al eerder
  nu zag ik ook de hei al mooi aan het kleuren , dus mijn volgende wandelingen zijn me ook al bekend , als de temperatuur gezakt is , dan eerst de Holterberg van Nijverdal naar Holten , dan de Posbank van Dieren naar Velp
  ik ben blij dat de foto’s je een aardig idee gaven , ja dan gaat het kriebelen hé
  fijne avond groet

  Geliked door 1 persoon

 13. ha die AnneMarie
  dus je was ff digitaal in de Zoo 🙂
  ben blij dat het een aardig beeld gaf van wat we zagen
  en de temperatuur viel donderdag nog mee hoor

  Geliked door 1 persoon

 14. mogge AnneMarie
  fijn je weer ff te zien 🙂
  ja wat zijn ze mooi hé , die blauwe regen , en het wat sturen in de vorm van een dakplataan zal het zeker ook goed staan
  rustig weekend groet

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.