Z.O.Z. Windmills of your mind

 

Geen moment stond mijn hoofd stil. De gedachten tolden als windmolens door mijn hoofd. De schrijfinspiratie werd met een lodendeur geblokkeerd. Het haken liet de klok rustig door tikken waardoor mijn gedachten niet verder kwamen dan 12. *Eén vaste om de lossen, 12 lossen en een dubbelstokje om de losse* 12 keer herhalen, tot het einde van de toer.

Borrelde er een mooi verhaal op, voordat ik achter de computer zat had de wind het alweer uit mijn hoofd geblazen en leek alles te onbeduidend, te onbenullig om het prijs te geven aan de wereld. Terug naar mijn vasten, lossen, dubbele stokjes en clustersteken.  

De losse woorden beginnen weer in zinnen samen te komen. Zinnen lijken weer een begin en een einde te krijgen. Nog even en de zinnen vormen weer een verhaal. De windmolens draaien minder hard. De haaksteken kunnen ze met gemak in bedwang houden. De wieken draaien rustig hun rondjes en zorgen enkel nog voor wat rimpelingen.

 

The Windmills of your Mind – Sinne Eeg

Voor wie het liever zonder zang hoort een mooie improvisatie gespeeld Louis van Dijk van het nummer ‘The Windmills of your Mind’

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

34 gedachten over “Z.O.Z. Windmills of your mind

 1. Ik draai van beiden een stukkie… allebei is me teveel van het goede, mag wel hè

  Kwam op zolder ook haakgedoe tegen, heb iets opgezet, paar toeren gedaan, vervolgens 2 dagen pijn geleden, dus hoppa de kliko in … niet meer doen KO 😉 maar lossen en stokjes heb ik weer even bij de hand gehad inderdaad 😉

  Knuffellllllllllll nog even volhouden hoor… nog een week of 6 dan zien we eklaar

  Like

 2. Mooi liedje, en wat een mooie woorden van je ook. Ik wist niet wat ik las: 12. *Eén vaste om de lossen, 12 lossen en een dubbelstokje om de losse* 12 keer herhalen, tot het einde van de toer. Prachtig! Ik begreep na een poosje dat het over haken gaat, maar ik kan me er geen voorstelling bij maken. Doet er niet toe. Ik snap helemaal de associatie met de windmolens in het liedje, draaien, draaien, gedachten die verwaaien in de wind…

  Geliked door 1 persoon

 3. mogge AnneMarie
  een mooie zwijmel , ik ga ook voor die van Louis
  ja het kan spoken in je hoofd , draaiende wieken als het ware
  de lust tot schrijven wegblazend , lekker laten waaien, niet je verzetten
  wel de zinnen verzetten , b.v met haken

  rustig weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel mooi lied. Teder. Gedachten als windmolens. Die hoeven niet stil te worden gelegd, maar een regelmatig tempo krijgen zodat de rust vanzelf terug komt.
  Geregeld stel ik me ook de vraag ivm onbenullig zijn, maar moet alles een nut hebben in het leven en schrijven? Het komt goed!

  Geliked door 1 persoon

 5. Allebei de uitvoeringen zijn geweldig! Het is voor iedereen zo’n rare tijd… soms weet je echt niet meer van voren dat je van achteren leeft. Dagen zijn allemaal hetzelfde en vliegen desondanks voorbij… hier ook! Maar het geeft ook weer rust, net als in de eerste 2 maanden van de coronatijd. Ik hoop dat je weer wat meer rust kunt vinden.

  Like

 6. Allereerst een prachtig stukje “schrijfwerk”, heel beeldend . Ook een stuk muziek dat niet kapot te krijgen is, geweldig. Ik heb zelf een uitvoering door Jose Feliciano op LP , spreekt me ook zeer aan.

  Misschien wel omdat hij zo’n “harde” stem heeft, ieder ander die het zingt, Frank Sinatra, Andy Willianms , Sting en heel anderen waaronder ook veel vrouwen zingen het allemaal met een zachte bescheiden stem.
  Wie heeft het eigenlijk niét gezongen. Maar je hebt weer een pareltje gevonden, wié het ook zingt of speelt.

  Geliked door 2 people

  1. Dank je wel. Een tof compliment.
   In eerste instantie ging ik voor Louis van Dijk maar kwam bovenaan The Sting tegen en iid nog vele andere. Net als jij vond ik Sting te zacht en deze van Sinne met haar krachtige stem de mooiste. Ik ga die van jou zo even opzoeken want het zou zo maar kunnen dat dat de allermooiste is.

   Like

 7. Je hebt je gevoel van de afgelopen weken mooi weergegeven. Nou ja zo mooi was het niet voor je.
  Gelukkig gaat het beter.
  Ik kon het niet laten en heb ook even naar Herman van Veen (Cirkels) geluisterd.

  Geliked door 1 persoon

  1. Dat is een goede tip van Herman van Veen. Ga ik zo ook even opzoeken.
   Heb deze kerst weer een en ander van Herman van Veen gehoord. Wat een bijzondere man, liedjes schrijver en stem is die man toch.
   Het lijkt iid dat de zon weer wat begint te schijnen. Eindelijk, het was al vanaf begin oktober. Kon er ook niet over schrijven. Bah.

   Like

 8. De één gaat haken, de ander hardlopen (ik dus…) .
  Het is allebei een soort cadans die de maalstroom kalmeert.
  Mooi nummer. Gevoelig. Ik had het nog niet eerder gehoord.

  Geliked door 1 persoon

 9. Mooi die eerste uitvoering beetje Jazzie zo lekker ’s avonds te draaien…Ja moet eerlijk zeggen dat ik er gelukkig momenteel weinig last van heb van malende molens in mijn hoofd. Is wel anders geweest en ik ben er blij mee. Hoop het voor jou ook…..

  Like

 10. Ik vind de eerste het mooist, heerlijk om te haken he. Ik mag graag wandelen voor een leeg hoofd maar tegenwoordig is het overal zo druk🙈fijne zondag!

  Geliked door 1 persoon

 11. mogge AnneMarie
  nee ik was ook nooit in Griekenland , en zal ook niet snel er heen , en zo ja , dan het binnenland , ben geen zonaanbidder op het strand
  ja lekker puzzeltje hoor 🙂 , die er nu op tafel ligt is nog lastiger pppfffttt
  geniet de dag

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.