Z.O.Z. Better than Today

Verbeeld ik het me?
laten we de moed een beetje zakken?
De sneeuw was even een oppepper
Een wereld bedekt onder maagdelijk witte sneeuw.
Corona verdween even naar de achtergrond.
Lachende mensen op de schaats, aan de wandel.

En nu zijn we weer terug op onze grijze onaardige wereld.
We zitten weer binnen, het regende zelfs.
Een rechtszaak tegen de staat.
De avondklok is het probleem en moet verdwijnen.
Schrikken, lachwekkend en bedroevend nieuws. 

Willem Engel, hij wist het zeker, de avondklok is illegaal.
Niet volgens de regels van de wet.
Een man die de genen van zijn vader heeft gekregen.
Vechters tegen de staat, vechters die het altijd beter weten.
Om moedeloos te worden.

Toch heb ik hoop op een betere wereld.
Ooit zal het beter gaan.
Beter dan gisteren en beter dan vandaag.

Rhys Lewis – Better Than Today

Een heel fijn Zwijmelweekend

Voor meer Zwijmels op Zaterdag kijk bij ’t Pumpke

47 gedachten over “Z.O.Z. Better than Today

 1. mogge AnneMarie
  dat is een mooi en passend nummer
  ik kijk ook maar 1 x het nieuws op een dag , me druk er over of nog erger kwaad en dan gaan hyperventileren is het ne niet waard
  kop op en blijf gezond
  fijn weekend groet

  Geliked door 1 persoon

 2. Inderdaad een nummer dat helemaal in de tijd past. Ik heb weinig verwachtingen, drijf een beetje in het midden van de woelige rivier. Dat is wel zo rustig, kijk niet zo erg naar morgen maar probeer vandaag er iets van te maken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ik houd me verder ook verre van commentaar. Verbaas me alleen steeds weer over mensen die hun hele leven ten doel stellen iets of iemand dwars te zitten. Lijkt me een vreselijk leven, je hele leven boos zijn.

   Geliked door 1 persoon

    1. Een les die geleerd moet worden maar wie wil hem nog leren? De meeste mensen willen niet aanpassen want ikke ben belangrijker dan wat of iets ook.
     De tering naar de nering zetten. Wie kent het gezegde nog.

     Like

     1. Helemaal waar, Vooral de tering naar de nering zetten kent de jongere garde niet,
      Je móet bepaalde dingen hebben, of je het nou kunt betalen of niet. Echt álles moet maar kunnen ook als je daarvoor schulden moet maken.

      Geliked door 1 persoon

 3. Een mooi muziekje doet altijd deugd. Na de witte week volgt nu een warme zonnige week, we kunnen dus weer op stap, even de lente voelen.
  Natuurlijk zijn we het allen beu, kotsbeu, bij jullie wordt hevig gereageerd tegen de maatregelen, hier is meer onderling geruzie tussen de politiekers. Niet teveel vooruit denken is voor mij de oplossing.

  Geliked door 1 persoon

 4. Better Than Today… Heel toepasselijk bij dit blog. Het lied doet mij ergens aan denken, maar ik kan er even niet op komen🤔🤔

  Ik kwam gisteren bij de fysio, en er zaten alleen maar chagrijnige mensen in de wachtkamer. Dat geeft al een goed beeld vind ik, iedereen is het kotsbeu en wil van die beperkingen af.
  Ik ook net zo goed, maar ik red mij wel met mijn wandelingen. Ik volg het nieuws nog maar summier als het over Corona gaat, en meng mij al helemaal niet in discussies die vaak nergens toe lijden. Je krijgt er nog meer onvrede van. Dus kijk ik uit naar de dag van morgen, in de hoop dat alles weer goed komt… Fijn weekend AnneMarie

  Geliked door 1 persoon

  1. Iedereen wordt het zat, dat klopt zeker. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. Die chagrijnige gezichten ken ik en ook chagrijnige woorden. Woorden die zomaar uit de lucht komen vallen en waarvan ik denk, tjonge jonge dit gaat me even te ver. Ik neem hier afstand van. Maar het komt echt goed. Dat weet ik zeker.
   Jij ook een fijn weekend.

   Like

 5. Prachtig nummer heb je geplaatst, en ben het met jou eens dat alles weer zo is als dat het was, denk niet dat we ooit weer terug gaan naar ”normaal”, nu hebben we corona, zal waarschijnlijk ook nooit echt weg gaan, maar als er voldoende aan vaccinatie materiaal is, dan zal het ”oude” terug komen, maar dan misschien af en toe een vaccinatie halen, idem met griepprik, het is echt een knotsgekke wereld, voor mezelf vind ik het wel best, maar de jeugd zal waarschijnlijk met nog veel meer te maken krijgen, niet pessimistisch bedoelt, maar de mens moet alert blijven met het ontwikkelen van in laboratoriums, niet stoppen zoals de vorige keer, en dan komt zeker alles op zijn pootjes terecht, voor ons, en voor de jeugd van de toekomst…
  Fijn weekend!!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Ben het helemaal met je eens. Wij redden ons wel de tijd dat we nog op aarde zijn maar de jeugd zal het lastiger krijgen.
   Volgens mij wordt er nu wel hard gewerkt aan een eventueel volgende uitbraak maar je weet natuurlijk nooit wat de natuur precies voor ons in petto heeft. Het kan wel weer heel iets anders zijn. Zo hebben we aids en daar zijn we ook nog lang niet echt vanaf.

   Like

  1. Geeft niks, je kunt niet alles mooi vinden. De zon was vandaag goed van de partij. Heb heerlijke portugese queijades gebakken en ben daarna met een vriendin wezen wandelen. Een top dag.

   Like

  1. We gaan echt gewoon door en laten de anderen maar mopperen, zeuren en klagen. We zitten er allemaal mee en het is (niet altijd natuurlijk) maar net wat je ervan maakt.
   Vandaag heerlijk gewandeld met een vriendin. Lang niet gesproken, zoveel gekletst. Heerlijk.

   Geliked door 1 persoon

   1. Zo is het, hoe komt dat dan toch dat we zo meegaand zijn? Misschien omdat we de ernst van alles beter kunnen inschatten. Ik zou gisteren met mijn dochter gaan wandelen, altijd zo heerlijk. Maar een collega van haar was positief getest, geen enkel symptoom maar ze zou op bezoek bij iemand met longproblemen en wilde zeker zijn. Ze heeft nergens last van. Maar ze was woensdag toevallig ook op hun werk en veel in contact zijn ze niet geweest, maar toch. Nou… voor mij gauw klaar. Dan hopelijk volgende week maar…
    Mooie zondag 🌞

    Geliked door 1 persoon

    1. Oei, je hebt groot gelijk dat je het een week opgeschoven hebt. Je weet tenslotte maar nooit.
     Als je milde klachten krijgt dan rol je er wel door heen maar niemand weet hoe het uit zal pakken als je corona krijgt. De vermoeidheid die je nadien kunt krijgen is ook niet mis.

     Geliked door 1 persoon

 6. Je gedicht is prachtig en zó waar. Het mooie weer gaat hoop ik wat goeds doen met de mens, maar er lopen wat eikels rond zeg. Sprak nog een buurvrouw nou ja sprak, ik was met een ander in gesprek en ze kwam opdraven. DIe vond dat 4000 besmettingen op 17 miljoen mensen heel weinig was en dat alles weer open moet. Ik heb alleen gezegd dat ze de zooi niet dichtdoen om mensen te sparen maar om de ziekenhuizen niet te overbelasten. Dat soort mensen horen toch liefst alleen zichzelf.
  Na bijna een jaar van die ellende mogen mensen wel geleerd hebben zichzelf te vermaken. Ik had die regenachtige week voor de sneeuw ook wel wat last, maar zolang het nog ruim voor 21 uur donker is heb ik buiten niks te zoeken. En zolang ik mensen hudje mutje bij elkaar zie staan bij een koek en zopie tent denk ik niet dat alles alweer open kan. Daarom lekker genieten van het mooie weer, de sneeuw is weg op naar de lente.

  Geliked door 1 persoon

  1. Op een enkeling na misschien maar volgens mij zijn diegene die het hardst schreeuwen om alles open te gooien ook de mensen die zich het slechts thuis kunnen vermaken of slecht om kunnen gaan met opdrachten opvolgen en dan ook nog opdrachten en verplichtingen van de overheid. Bovendien heb ik het idee dat ze zich totaal niet realiseren waarin we beland zijn. De gevolgen ontgaat ze volledig. Natuurlijk worden wij het ook zat net als iedereen maar het is echt geen normaal griepje en als je pech hebt ga je eraan dood of blijf je invalide.

   Like

 7. Op zich vind ik het prima dat wetten worden getoetst. Het was broddelwerk wat het kabinet heeft geleverd. Dat vaccineren gaat ook l a n g z a a m. Ik heb geen dip gehad. Iedere dag met Rosa naar buiten; vandaag gefietst. Mijn fitbit maakt overuren.
  Het kan alleen maar beter worden, hè? Houd moed en houd stand!
  Voorjaarsgroet ♥

  Geliked door 1 persoon

 8. ja ik ben blij met die boekjes , zo kan ik mee dichten met de dichters hier op wp 🙂
  ik had het pakje mooi vlot in huis en maakte een wandelingetje , maar met een km of 5 was het weer op hoor , moet het echt weer opbouwen

  rustige avond groet

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.